Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

62 araç ve 99 personel ile Yol Timi yollarda

Büyükşehir Belediyesi kırsal bölgelerdeki A Takımından sonra şehir merkezlerinde gündelik işleri yapacak olan Yol Timi’ni kurdu. 99 personel ve 62 araçla gece gündüz demeden şehir merkezlerinde gündelik işler yapılacak

15 Haziran 2022 Saat: 10:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 881 kez okunmuştur

62 araç ve 99 personel ile Yol Timi yollarda
62 araç ve 99 personel ile Yol Timi yollarda

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni kurulan Yol Bakım Timi tanıtım töreni Kocaeli Fuar İçi Sivil Toplum Merkezi önünde yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın katılımı ile yapılan tanıtım töreninde Büyükşehir Belediyesi üst düzey yöneticileri, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş ve belediye çalışanları hazır bulundu. Yol Timinde 99 personel ve 62 araçla birlikte şehir merkezlerinde gündelik yapılacak çalışmaları yapacak.

ŞARTLAR DEĞİŞİYOR
Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, yaklaşık 3 yıl 3 aydır kar kış, yağmur, çamur demeden gece gündüz çalıştıklarını belirtti. Zaman içinde belediye hizmetlerini gözden geçirmek, durup bir düşünmek, şartlar değişti mi ve yeni şartlarda yapılacakların gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Büyükakın, “Geçtiğimiz 3 yıl çok zor bir zaman süreci oldu. Pandemi ile yeni koşullar ortaya çıktı. Bu koşullarda öncelikler değişti ve bazı şeyler ön plana alındı. Stratejik planımızda önceliklerimizi yeniden gözden geçirip sosyal hizmetlerdeki çalışmalarımızı ön plana çıkardık.

İHTİYACI GÖRMEK LAZIM
Küresel ısınma ile yağış rejimi değişmeye başladı. Bu yağış rejimine yetmeyen alt yapıların oluşması yeni gündemimiz oldu. Kurumsal yapımızı da bu duruma uydurmak için değerlendirmeler yaptı. Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin kurumsal yapısı açısından en güçlü belediyesinden biridir. Belediye başkanlarının görevi vatandaşa hizmet etmektir. Belediyecilik sürekli dinlemektir. İnsanları dinleyerek onların ihtiyaçlarını görmek gerekiyor. Varlık sebebimiz insanları mutlu etmektir.

1 YILDA 1146 TALEP KARŞILANDI
Pandemi ve küresel ısınmanın ortaya çıkardığı sonuçlar bize gösterdi ki belediyelerin çalışma biçimlerini değiştirmesi gerekiyor. Belediyelerin kendi iş yapma becerilerini ortaya çıkaracak alan oluşturması gerektiğini gördük. 10 Haziran’da 26 araç ve 8 ekipmanla A Takımını kurarak kırsal alana hizmet etmeye başladık. Sahada çalışarak yeni ihtiyaçları gördük. A Takımı 97 eleman ve 43 araçla hizmet vermeye devam ediyor. A Takımı 78 ayrı konu başlığında 1146 talebi karşıladı.

99 PERSONEL 71 ARAÇ
A Takımını kurarken sahada doğrudan yapım işini yapan bir ekip olsun istedik. Büyükşehir küçük şeyleri gözden kaçırabilir. Bu nedenle A Takımını kurduk ve çok iyi işler yapıldı. A Takımının yaptığı bu hizmeti şehir merkezinde de yapalım dedik. A Takımının şehirde hizmet verecek ekibe Yol Timi dedik. 48 bakım onarım ustası, 51 şoför ve operatör ve 62 araç ile ekibimizi kurduk. Bu tür işleri hizmet satın alma ile yapmak çok rasyonel değil. Bu ekip gündelik yapılması gereken işleri gece gündüz demeden yapacak.

MİLLETTİN DERDİ İLE DERTLENİYORUZ
Bunları yapmak için kulağınızın gözünüzün millete olması gerekiyor. Biz milletin derdi ile dertleniyoruz. Nerede tatil yaparız, nerede kayak yaparız diye düşünüyoruz. Milletin derdi olduğu dönemde tatil ile dertlenmeyiz. Milletin sel ve yangınla dertlendiği yerde biz milletin yanında olmamız gerekiyor. Sokaktaki garibanın fotoğrafını çekip sosyal medyalarda paylaşmıyoruz. Biz onları bulup zaten bakımlarını yapıyoruz. Sokakta yaşamayı yaşam biçimi haline getiren vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Onlar da biliyor ki bunları biz yaparız diye sosyal medyada paylaşıp bizi etiketliyorlar. Bizim o insanlara yardım edeceğimizi biliyorlar.

3,6 MİLYARLIK İŞ DEVAM EDİYOR
Biz son üç yılda büyük bir mali disiplinle çalıştık. Arkadaşlarımız mobilyaları kırık değilse yeni eşya almadılar. Biz bütçemizin yarısına yakınını yatırıma ayırdık. Fuar merkezimizin millet bahçesi ve akvaryum projesi yakında ihale edilecek. Milli İrade Meydanımızın ihalesi yapıldı. Teleferiğin sözleşmesi imzalandı. Şu anda devam eden işlerimizin toplam tutarı 2,6 milyar lira, yeni işlerle bu 3,6 milyar lira olacak. Mevcut belediyelerin içinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin işini almak için firmalar ihale katılıyor. Şu anda piyasaya borcumuz yok. İşleri yapmaya devam ediyoruz. Ben emanetini aldığım bu şehrin insanlarına hiç yalan söylemedim ve söylemeyeceğim” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑