Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

34 bin 627 kişi emekli olmak için başvurdu: İlk maaşlarını bu ay alacaklar

Yıllardır beklenen EYT yasası ile ilimizde bugün itibariyle 34 bin 627 kişi emekli oldu. İşlemleri tamamlanan yaklaşık bin emeklinin ilk maaşı bu ay içerisinde yatacak

9 Mart 2023 Saat: 23:58
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 542 kez okunmuştur

34 bin 627 kişi emekli olmak için başvurdu: İlk maaşlarını bu ay alacaklar
34 bin 627 kişi emekli olmak için başvurdu: İlk maaşlarını bu ay alacaklar

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için beklenen yasa geçtiğimiz hafta Resmi Gazete’de yayınlanarak yürüylüğe gitmişti. Geçtiğimiz pazartesi günü başlayan emeklilik başvuruları, hala sürüyor. Kocaeli SGK’ya şu ana kadar 34 bin 627 kişi emeklilik başvurusu alındı. Başvuru süreci devam ederken emekli olmak için başvuran vatandaşların bir yandan da maaş bağlama işlemleri sürüyor. Başvurusu alınan 34 bin 627 kişiden yaklaşık bininin maaşı bu ay içerisinde TC kimlik numaralarına göre belirlenen tarihlerde yatmış olacak.

‘CUMARTESİ GÜNÜ AÇIĞIZ’
Geçtiğimiz hafta başından bu yana yoğun bir süreç geçiren SGK hizmet binalarından yoğunluk biraz olsun azaldı. Vatandaşlar, e-Devlet üzerinden başvurularını yaparken konuyla ilgili görüşlerini aldığımız SGK İl Müdürü İsmail Ünlü, “Bugün itibariyle 34 bin 627 başvurumuz var. Cumartesi günü açık olacağız. Pazar günü büyük ihtimalle birkaç arkadaşımız nöbet yapacak. SGK hizmet binalarındaki yoğunluk azaldı. Sizlerin desteği ile vatandaşlar, emeklilik başvurularını, e-Devlet üzerinden yapıyor. Başvuruların sonuçlandırılması için arkadaşlarımız gece gündüz, hafta sonu çalışıyor. Vatandaşların taleplerini bir an önce yerine getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

‘MAAŞ BAĞLAMA İŞLEMLERİ BAŞLADI’
Başvuruların belirli bir tarihi olmadığını belirten Ünlü, “İnsanlar emekli olmaya karar verdikçe EYT süreci devam ettikçe başvurular alınacak. Emeklilik başvurusunu yapanların maaş bağlama işlemleri de bir yandan yapılıyor. Şu anda maaş bağlama işlemleri de başlatılmış durumda. Vatandaş sadece Kocaeli’de çalışmışsa maaşı daha erken bağlanacaktır. Ancak birkaç ilde çalışmışsa bu süreç biraz daha uzayabilir. İstanbul, İzmir, Bursa ve Ankara’daki başvurular Kocaeli’den daha fazla. Emeklilik başvurusunu yapmak isteyenlerin e-Devlet üzerinden başvurmaları hem kendileri hem bizler için kolaylık sağlayacaktır” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑