Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

32 milyon liraya mal olacak… Kocaeli’ne “EDS" kuruluyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentte en fazla kazanın yaşandığı, trafik kurallarının ihlal edildiği noktaları belirleyerek Elektronik Denetim Sistemi (EDS) kurmak için ihale düzenledi. İhaleyi 32.4 milyon liralık teklifle Türk Telekom kazandı

22 Eylül 2021 Saat: 08:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.427 kez okunmuştur

32 milyon liraya mal olacak… Kocaeli’ne “EDS kuruluyor!
32 milyon liraya mal olacak… Kocaeli’ne “EDS" kuruluyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent trafiğinin daha sürdürülebilir olması için Elektronik Denetim Sistemine (EDS) geçiş için 5 Temmuz’da yaptığı ihale sonuçlandı ve firma ile sözleşme imzalandı. İhaleye giren firmalar arasında 32 milyon 442 bin lira teklif veren Türk Telekom ihaleyi aldı. Büyükşehir ihaleyi alan Türk Telekom ile 15 Eylül’de sözleşmeyi imzaladı. Büyükşehir, firmaya iş teslimini yapacak. Firma belirlenen noktaya sistemi 150 gün içinde kuracak.

2022’NİN İLK AYLARINDA TAMAMLANACAK
Kurulacak olan EDS sistemi ile 9 noktada kırmızı ışık ihlali, 4 noktada park ihlali, 5 noktada ise hız koridoru oluşturulacak. 2022 yılının başında tamamlanması beklenen EDS’nin ilk etabı ile kent trafiğinin en sıkıntılı noktaları kontrol altına alınacak. EDS’nin ilk etabında 3 tür ihlal tespiti sistemi uygulanacak. Kırmızı Işık İhlal tespit Sistemi, Park İhlal Tespit Sistemi, Ortalama Hız Tespit Sistemi kurulacak. Sistemlerin hepsi farklı noktalarda olacak. İzmit ve Gebze’de ikişer, Başsikele, Kartepe, Karamürsel, Darıca ve Çayırova’da birer noktada kırmızı ışık ihlal sistemi kurulacak. Park ihlal sistemi ise İzmit ve Gebze’de ikişer noktada kurulacak.

5 NOKTADA HIZ KONTROLÜ
Körfez Kirazlıyalı, İzmit Ömer Türkçakal Bulvarı, Symbol AVM önü, Şirintepe bölgesinde, Başiskele’de ise Hayat Kimya Fabrikasının ön tarafından hız koridoru oluşturulacak. Sistem tamamlandıktan sonra İl Emniyet Müdürlüğüne teslim edilecek ve Trafik Yönetim Merkezi içinde kurulacak İl EDS Merkezinden takip edilecek. İlk etap tamamlandıktan sonra EDS Kocaeli genelinde yaygınlaştırılarak trafik tüm noktalarda denetim altına alınacak.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑