Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

30 bin depremzede Kocaeli'ye geldi

Kocaeli Valiliği, Kahramanmaraş meydana gelen ve 11 ilde ciddi yıkıma sebep olan asrın felaketinin ardından Kocaeli'ye gelen depremzedelerin sayısını paylaştı

27 Şubat 2023 Saat: 08:43
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 626 kez okunmuştur

30 bin depremzede Kocaeliye geldi
30 bin depremzede Kocaeli'ye geldi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeden tahliye edilen yüzlerce afetzede, Türkiye'nin farklı illerinde misafir ediliyor. 17 Ağustos 1999 depremini yaşayan Kocaeliler de “Sizi en iyi biz anlarız” anlayışıyla kapılarını depremzedelere sonuna kadar açtı.

Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, bugüne kadar ilimize 30 bin 401 depremzede geldi. Depremzelerin bir çoğu kamu misafirhaneleri ve Büyükşehir Belediyesi tesislerine yerleştirildi. Kimi depremzedeler ise yakınlarının yanında ya da Valiliğin desteği ile evlerde barınıyor.

Kocaeli'nde devam eden yardım çalışmaları kapsamında, ilk günden bugüne kadar genel ihtiyaç malzemeleri olan kışlık kıyafet, hijyen malzemesi, battaniye, yorgun, tulum, ısıtıcı, gıda ve sudan oluşan bin 163 Tır ve kamyon, 99 tren vagonu ve 3 gemi yardımı deprem bölgelerine gönderildi. Ayrıca bin 331 çadır, 108 tuvalet, 426 konteyner, 481 iş makinesi, 774 hizmet aracı ve kamu personeli ile gönüllülerden oluşan 5 bin 735 personel deprem bölgelerinde görev yapıyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑