Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

3 Kasım’da sona erecek… Kocaeli’de bakın kaç kişi adını değiştirdi!

Ad ve soyadında yazım ve imla hatası veya düzeltme işaret kullanılmasından kaynaklanan anlam değişikliklerinin mahkeme kararı aranmaksızın değiştirilmesine imkân sağlayan uygulama 3 Kasım 2019 tarihinde sona erecek.

27 Ekim 2019 Saat: 08:50
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.157 kez okunmuştur

3 Kasım’da sona erecek… Kocaeli’de bakın kaç kişi adını değiştirdi!
3 Kasım’da sona erecek… Kocaeli’de bakın kaç kişi adını değiştirdi!

Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 7039 sayılı Kanun geçen yıl Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Nüfus Hizmetleri Kanunu’nunda yapılan bu değişiklikle Soyadı Kanunu’nun 3’üncü maddesine aykırı yazılan, yazım ve imla hatası veya düzeltme işaret kullanılmasından kaynaklanan anlam değişlikleri bulunan ad ve soyadları il ve ilçe idare kurulunun vereceği kararla bir kereye mahsus mahkeme kararı aranmaksızın değiştirilebilecekti.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, ad ve soyadının değiştirilmesine yönelik talepler geçen yıl Aralık ayından itibaren ülke genelinde almaya başladı. Bu kapsamda, ülke genelinde il, ilçe nüfus müdürlüklerine ismini düzeltmek, soyadını değiştirmek için isteyenler yoğun başvuru bulundu. Başvurular kapsamında 74 bin 708 kişinin soyadı mahkeme kararı aranmaksızın değiştirildi.

En çok ad düzeltmesi yapılan il 13 bin 442 adet ile İstanbul oldu. İstanbul’u, 5 bin 23 adet ile Ankara ve 3 bin 114 adet ile İzmir izledi. Bu süreçte Kocaeli’de 1878 kişi ad veya soyadını değiştirdi. Uygulama 3 Kasım’da sona erecek

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑