Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Ekonomi

3 Ayda Yüzde 30’u aştı, Elektriğe Başka Zam Yokmuş!

2019 yılının bitmesine 3 ay kala elektriğe gelen zam miktarı yüzde 30’u aştı. Yılmaz, elektrik fiyatlarında bu yıl başka zam yapılmayacağı duyurdu.

8 Ekim 2019 Saat: 02:35
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.951 kez okunmuştur

3 Ayda Yüzde 30’u aştı, Elektriğe Başka Zam Yokmuş!
3 Ayda Yüzde 30’u aştı, Elektriğe Başka Zam Yokmuş!

Yaz ayları vatandaşlar için pek de güzel geçmedi. Şeker, çay, elektrik ve doğalgaz gibi birçok temel ürüne peşi sıra zamlar yapıldı. Alkol ve sigarada ÖTV düzenlemesi sonrası fiyatlara zam geldi. Yerelde de ulaşım ücretleri yüzde 8 ila 11 arası arttı. Zam furyası tam bitti derken, elektrikten bir kötü haber daha geldi. Geçtiğimiz hafta yüzde 14.9 zamlandı. Böylece son 3 ayda elektriğe gelen zam miktarı yüzde 30’u aştı.

Yılmaz, elektrik fiyatlarında bu yıl başka zam yapılmayacağı duyurdu

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz az, elektrikte üst üste yapılan zamları değerlendirdi. Enerji zamlarını yaparken maliyetleri dikkate aldıklarını söyleyen Yılmaz "Elektriğin maliyetinin altında satışları beklemek doğru değil. Enerjinin üretim maliyetlerine bakınca zararına satış yapmak eşyanın tabiatına aykırı. Ekonomiye de aykırı. Dolayısıyla biz enerjinin de maliyet bazlı formülde satılmasından yanayız. Dolayısıyla biz enerjide zamları yaparken maliyetleri dikkate alıyoruz. Bu şirketleri zarar ettirmemek gibi kanundan doğan bir sorumluluğumuz var" diye konuştu.

Yılmaz ertelenen zamların ileride katlanarak geldiğini, buna fırsat vermediklerini, bunun da ekonominin gereği olduğunu söyledi. Bu sene başka zam olmayacağını belirten Yılmaz "Son çeyreğin tarifesini yapmış olduk, bu sene elektrikte başka herhangi bir zam söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑