Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

25 bin çocuğa umut olacak proje

Önem Projesi’nin tanıtım toplantısında konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Sizden maddi beklentilerimiz yok. Hep beraber 25 bin çocuğumuza sahip çıkalım. Proje ile çocuklarımızın yüzü gülecek” ifadelerini kullandı

25 Şubat 2021 Saat: 23:23
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.554 kez okunmuştur

25 bin çocuğa umut olacak proje
25 bin çocuğa umut olacak proje

Vali Seddar Yavuz tarafından hazırlanan Kocaeli Özel Nedenlerin Engelleri ile Mücadele Projesi ÖNEM’in tanıtımı bugün gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yürütülecek proje kapsamında kent genelinde sosyal desteğe ihtiyaç duyulan öğrencilerle, öğrencilerin psikolojik, ekonomik, sosyolojik sıkıntılarının giderilmesi, bağımlılıkla mücadele, öğrencilerin diğer öğrencilerle uyumu gibi birçok başlıkta çalışma yapılacak. Projenin tanıtımı Vali Seddar Yavuz bizzat tarafından yapıldı.

GİTTİĞİ İLLERDE UYGULUYOR
Toplantıya Vali Seddar Yavuz ile birlikte vali yardımcıları, kaymakamlar, il müdürleri ve protokol üyeleri katıldı. Projenin tanıtımını İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Doğan yaptı. Vali Seddar Yavuz’un görev yaptığı illerde uyguladığı bir proje olduğunu söyleyen Doğan, “Proje öğrencilerde birden çok öğrenme alanı oluşturacak bir çalışma yöntemi kullanıyor. Projede sevgi, şefkat eksikliğinden kaynaklanan sorunlarla ve karşılaştıkları problem durumları ile baş etme becerisi kazanmalarını sağlamak amaçlanıyor.

2 BİN 223 YÜRÜTÜCÜSÜ VAR
Çocukların toplumsal uyumlarını sağlamak ve başarılı bir yaşam sürmesi için iletişim, işbirliği gibi konularda rehberlik edilecektir. Proje kapsamında yapılacak etkinlikler paydaş kurumlarla gerçekleştirilecektir. Yapılan çalışma ile bugüne kadar 12 ilçeden 89 İlçe Proje Yürütme Kurulu Üyesinin katılımıyla proje tanıtım sunum gerçekleştirilmiştir. 8-12 Ocak 2021 tarihleri arasında İlçe Proje Yürütme Kurulları tarafından 33 oturumda 2 bin 223 Okul Proje Yürütme Kurulu üyesine proje tanıtımı yapılmıştır.

HAMİLER BELİRLENDİ
Kocaeli ÖNEM Projesi kapsamında 7 ana hedef grubu belirlenmiştir. Hazırlanılan modüle, 18-31 Ocak 2021 tarihleri arasında proje kapsamındaki 786 okulumuzdan, 25 bin 2 öğrencinin bilgilerinin girişleri yapılmıştır. Hamiler belirlendi ve hamilerin atamaları yapıldı” dedi. Hayatta herkesin avantajlı ve dezavantajlı grupta olabileceğini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, “Eğitim bir millet bilincidir. ÖNEM Projesi milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerler üzerinden yapıldı.

ARALIK AYINDA BAŞLADI

Proje kapsamında öğrencilerin yetenekleri geliştirilecek, zararlı alışkanlıklardan uzak durmaları sağlanacaktır. Özgüvenli, tutarlı yaklaşımlar sergilenmesi noktasında destek verilecektir. Aralık ayında başladığımız çalışma ile ilgili İl Eylem Planı yapıldı. Proje için tüm hazırlıklar yapıldı. Okulların açılması ile projemiz hızlanacaktır. Proje ile birçok öğrencinin hayatına dokunarak geleceklerinde büyük rol alacağız” dedi.

ELİMİZDEN GİTMESİNLER
ÖNEM projesini gittiği tüm illerde uygulayan Vali Seddar Yavuz, “Çocuklar sadece ailelerinin çocukları değil bu milletin çocuklarıdır. Bugün elimizden kayıp giden çocuklarımız yarın toplum için büyük riskler uyandırıyor. Şikayet etmek yerine bugün ne yapacağımızı tartışmalıyız. Bu çağ farklı bir çağ. Dün söylediklerimizi bugün söyleyemeyiz. Dün yaptıklarımızla yarını şekillendiremeyiz. Etiketlenme olmasın diye Özel Engellerle Mücadele Projesi dedik.

ŞİKAYET YERİNE ÇÖZÜM

İletişim çağında yabancılaşma ve yalnızlaşma başladı. Ailesinde madde bağımlısı olanların çektiği çileyi biliyoruz. Bu sorunları çözmek için zadece şikayet mi edeceğiz yoksa bir eylemde mi bulunacağız. Hayatlarımızı değiştirdiğimiz çocuklar için değmez mi? hep beraber bu yolcuğular çıkalım diyoruz. İstanbul Osmangazi Mahallesinde ilk uyguladığımızda olumlu sonuçlar aldı. Projemizde yılsonunda verileri ortaya koyuyoruz. Projenin danışmanlığını üniversitelerimiz var. Birçok insanın başarı hikayesi var.

BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM

Benim, sizin birer çocuğumuz olsun. Ordu’da 10 bin 250 hamimiz vardı. Burada daha çok olacağına inanıyorum. Bu çalışmada biz de varız demeliyiz. Bu kentin arka sokaklarında neler olduğunu biliyoruz. Birçok insanın gitmediği sokaklara gidiyoruz. Orada neler yaşandığını görüyoruz. Işıklı bir kentte mi yoksa arka sokaklarda mı olacağız buna karar vereceğiz. Gelin hep beraber bu 25 bin öğrenciye sahip çıkalım.

LÜTFEN DESTEK VERİN
Onların başarılarını yükseltelim. Akademik başarı hiçbir zaman tek başına bir ideal değildir. Yanında mutluluk yoksa anlamı olmaz. Toplumun her kesimine açık lütfen destek verin. Rehber öğretmenlerimize, okul müdürlerimize ve İl Milli Eğitim Müdürümüz ve ekibine teşekkür ediyorum. Sizlerin desteği ile bu çocuklarımızın yüzünde güller açacak, çiçekler açacak” dedi.

En fazla çocuk Gebze’de
Proje kapsamında 7 hedef grup belirlendi. Ailesi parçalanmış, bireysel sağlık sorunları olan, ailevi sağlık sorunları olan, ailede tutukluluk hali olanlar, sosyo-ekonomik yetersizliği olanlar, bağımlılığı olan ve mülteci çocuklar ele alındı. Yapılan çalışmada 7 ana gruptan ilçe ilçe belirlendi. Başiskele 1012, Çayırova 548, Darıca 2 bin 982, Derince 2 bin 808, Dilovası 1274, Gebze 6 bin 216, Gölcük 1796, İzmit 2 bin 583, Kandıra 713, Karamürsel 635, Kartepe 2 bin 425, Körfez 2 bin 10 öğrenci ÖNEM projesi kapsamına alındı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑