Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

22 Mart Dünya Su Günü basın açıklaması

Birleşmiş Milletler tarafından 22 Mart 1993’te alınan bir karar ile Dünya Su Günü, 22 Mart tarihinde tatlı su kaynaklarının önemine dikkat çekmek ve tatlı su kaynaklarının sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla her yıl farklı bir tema ile kutlanılmak

23 Mart 2022 Saat: 02:49
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 658 kez okunmuştur

22 Mart Dünya Su Günü basın açıklaması
22 Mart Dünya Su Günü basın açıklaması

Geleceğe yön verenler suyu temin eden, iyi yöneten ve sürdürülebilirliğini sağlayarak geleceğe kazandıranlardır. Kocaeli’nde suya yön veren Kurum olarak, bu öngörü ile aldığımız hizmet bayrağını, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın hizmet vizyonu ve değerli hemşerilerimizin gönülden destekleri ile birlikte daha iyi bir geleceğe doğru emin adımlarla götürüyoruz.

SU KAYNAKLARINI ÇEŞİTLENDİRDİK.
Hayatımızın vazgeçilmez değeri olan suyun önemi ve korunması çerçevesinde yatırım ve işletmecilik faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Bugün 2 milyonu aşan nüfusu ile ülkemizin sanayi ve ekonomi damarını oluşturan Kocaeli’mizde, Yuvacık Barajı, Kandıra Namazgah Barajı, Sapanca gölü, Gebze Denizli ve Cumaköy göletleri, yeni inşa edilen ve su tutmaya başlayan Karamürsel İhsaniye Barajı, yerel su kaynakları ve 20 milyon m3 su alma imkanı bulunan 105 adet yer altı su kuyusu ile hizmet veriyoruz.
Ayrıca, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü işbirliği ile Sakarya Mudurnu Çayı üzerinde Ballıkayalar barajı inşaatı sürmektedir. İhtiyaç halinde bu barajdan, yıllık 80 milyon m3 su alma imkânımız olacaktır.

SU ÜZERİNDE BASKIYI AZALTTIK
Su yönünden her türlü tedbirimizi aldık almaya da devam ediyoruz. Yaptığımız ve yapmaya devam ettiğimiz altyapı yatırımlarıyla içme suyunda kayıp kaçak oranımızı yüzde 26 seviyelerine kadar indirdik. Büyük bir ivme kazandığımız bu yolda hedefimiz, kayıp kaçak oranını modern şehirler seviyesine getirmek olacak. Ayrıca, arıtma tesislerinde arıtılan atık suyun yeniden arıtarak sanayi tesisleri ile yeşil alanların sulanmasında kullandık. 2021 yılında yeni bir baraj kapasitesinde toplam 12.2 milyon m3 atık suyu ekonomiye kazandırdığımız gibi tatlı su üzerindeki baskıyı da önemli oranda düşürdük.

SUYUMUZ KONTROL ALTINDA
2021 yılı sonu itibariyle 873 bin 785 adet aboneye hizmet veriyoruz. Baraj, göl, gölet, yerel su kaynakları ve yeraltı kuyularından elde edilen suların abonelerimize sağlıklı bir şekilde ulaştırılması için 13 adet içme suyu arıtma tesisi ve 12 bin 252 km uzunluğunda içme suyu şebekesi işletiyoruz. Yaptığımız yatırımlarla birlikte suyumuzun sağlıklı yönetilmesi için teknoloji üssümüz olan içme suyu scada sistemi ile anlık olarak takip ve kontrolünü yapıyoruz. Ayrıca, uluslararası laboratuvar merkezimizde sürekli olarak analizler yaparak kontrol altında bulunduruyoruz.

VATANDAŞLARIMIZA ÖNEMLİ GÖREV
Su, hayatımızın vazgeçilmez değerlerinden bir tanesi. Varlığı ile hayat döngüsü devam ederken, yokluğu ile kuraklık, ölümler ve çevresel felaketler meydana gelmektedir. Suyumuzu, çevremizi ve insanımızı korumak için kurum olarak her türlü yatırım ve çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bundan dolayı abonelerimiz çeşmelerinden sağladıkları suyumuzu, israf etmeden, içmekte ve her türlü ihtiyaçlarında gönül rahatlığı ile kullanmaktadır.

Suyun değerini biliyor ve bir damlasının bile korunması için mücadele ediyoruz. Bu mücadelemizde insanımıza da önemli görevler düşmektedir. Suya yön verenler suya değer verenler olduğuna yürekten inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, “22 Mart Dünya Su Günü” dünyamıza, ülkemize ve “Mutlu Şehir” Kocaeli’mize hayırlı olsun.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑