Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Röportaj

145 yıllık belediyeye ilk kadın başkan olmaya hazırım

Ak Parti Kandıra B

7 Kasım 2013 Saat: 19:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 12.870 kez okunmuştur

145 yıllık belediyeye ilk kadın başkan olmaya hazırım
145 yıllık belediyeye ilk kadın başkan olmaya hazırım
Ak Parti’nin Kandıra Belediye Başkan aday adayları arasındaki tek kadın olan Av. Emel Ceylan Balcıoğlu ile keyifli bir söyleşi yaptık. Balcıoğlu kendisini Kandıra’ya hizmet etmeye o kadar çok adamış ki heyecan adeta gözlerinden okunuyordu. Aklımızdaki tüm soruları kendisine yönelttiğimizde hiç teklemeden yanıtlayan Balcıoğlu, kararlı ve azimli olduğunu aktardı. Balcıoğlu, “Sayın Başbakan, kadınlara ayrı bir önem ve değer veriyor. Bayanların idareci olması yönünde önünü açıyor. Bu cesaret beni buralara taşıdı. Ben de Kandıra’ya hizmet etmek için belediye başkan aday adayı oldum. 145 yıllık belediyede ilk kadın belediye başkanı olmak istiyorum” diyerek iddiasını ortaya koydu. ÖRNEK GÖSTERİLECEK İNSAN Balcıoğlu ile yaptığımız röportajda, kendisinin mütevazı kişiliği, güler yüzü ve azimli olması ile idarecilik sıfatını taşıdığını belirtebilirim. Ak Parti’nin Kandıra Belediye Başkan aday adayı, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Av. Emel Ceylan Balcıoğlu’nu bir kelime ile anlatmak istesem, sadece ‘mütevazı’ derim. Kendisi gerek iş hayatı, gerekse aile hayatı ile kentin örnek gösterilecek nadir insanlarından biri. İyi bir anne, ideal bir eş, başarılı bir avukat ve mütevazı bir aday adayı. Kendisine başarılar diliyor ve sizleri Balcıoğlu ile gerçekleştirdiğimiz röportaj ile baş başa bırakıyorum.
Siyasete nasıl başladınız? Siyasete Ankara’da Başbakanımızın ışığından etkilenerek başladım ve o gün bugündür kendisini takip ediyor, izinden yürüyorum. Partilerde vizyon kadar, liderin hayata bakış açısı da önemlidir. Başbakan’ın samimiyeti ve ülke için yapmaya çalıştıkları çok kıymetli. Bu nedenle Ak Parti’deyim. Ankara’da başlayan AK Parti hayatım İzmit’te kongre dönemi ile birlikte devam etti. STK’larda görev yapmanız size farklı partilerden de oy getirir mi? STK’lar da aslında siyaset yapılan yerler. Siyaseti de STK görevlerini de halkın faydası için yapıyorsunuz. Ben bu süreçte sadece kendi partimden değil, farklı partilerdeki arkadaşlarımdan çok güzel tepkiler aldım. İnsan odaklı çalışıyoruz. Bu nedenle belediye başkanlığı da insanlarla iç içe olmayı gerektiriyor. Sadece avukat olarak bu işe kalkışsaydım zorlanırdım. Ama STK çalışmalarım sayesinde insanların ne istediğini anlayabiliyorum. KADIN ÇAĞRISINDAN ETKİLENDİM Aday adaylığı süreci nasıl gelişti? Nasıl karar verdiniz? Karar mercilerinde kadınlar yok. Bunları kamuoyuna duyurmaya çalıştım. Bunlar sözde kalsın istemedim. Siyasetten de geliyorum, teşkilatlarda çalıştım. Başbakanımızın kadın çağrısı da beni çok etkiledi. Nüfusun yarısını oluşturan kadınların söz sahibi olması için kendi bölgemde kadınların sesi olmak için yola çıktım. Kandıra gibi erkek egemen bir bölgede kadın başkan olmak zor olmaz mı? Bunu söyleyenleri çok duydum ama o yörede yetişmiş biri olarak söyleyebilirim ki Kandıra insanları sevgi dolu. Şuana kadar çok çalışma yaptım. Büyüklerimizin kadın erkek ayrımı yok, yapılacak hizmete bakıyorlar. Kandıra’ya hakikaten bir kadın nezaketinin, kadın bakış açısının, kadın dokusunun girmesi gerekiyor. Kandıra kabuğunu kırmaya çalışan bir ilçe. Ben o bölgede bir kadın siyasetçinin yetiştirilebileceğini de göstermek istiyorum. Sayın Başbakan, kadınlara ayrı bir önem ve değer veriyor. Bayanların idareci olması yönünde önünü açıyor. Bu cesaret beni buralara taşıdı. Ben de Kandıra’ya hizmet etmek için belediye başkan aday adayı oldum. 145 yıllık belediyede ilk kadın belediye başkanı olmak istiyorum
Kandıra’da ki hedefleriniz nelerdir? Olmazsa olmaz dediğiniz bir proje var mı? Öncelikle gençlerimizin belli saatlerden sonra sosyal hayatının kahvelerde geçtiği bir süreç var. Buna engel olmak için sosyal yaşam merkezleri, çocuklar için etüt merkezleri yapılmalı. Kadınlar için buluşma alanları, kadınların ekonomiye katkı sağlayacağı çalışma alanları oluşturulmalı. Kadınların ürün yetiştirmesi ve bunun satış ve pazarlaması için çalışma yapılmalı. Yaşlıların sayısı köylerde çok fazla. Onlara köy dışında da yaşam alanı oluşturmak gerekiyor. Turizm potansiyeli olan bir yer. Bunu sadece yaz turizmi olarak değil, mevsimlik şekilde kullanmak gerekiyor. Kışın da burayı cazibe merkezi haline getirmek gerekiyor. Bunlarla birlikte Kandıra’mız için daha önce hiçbir yerde uygulanmamış büyük projelerimiz var tabi fakat bunları yeri gelince açıklayacağız. Aday adaylığı süreci içinde bize düşen bu projelerden önce Ak icraatları vatandaşlarımıza anlatmaktır diye düşünüyorum. KADIN BAKIŞI DAHA AYRINTILI Çok fazla aday adayı var. Sizin şansınız nedir? Aday adayının fazla olması güzel bir şey. Demokrasi çoğulculuğu gerektirir. Kandıra’nın talep edilen bir yer olması güzel bir şey. Çokluk olan yerde bereket vardır. Kalitenin artması gerekiyor. Bu süreçte hiçbir aday adayı ile ilgili yorum yapmadım. Biz Ak Parti teşkilatı olarak güzel bir aileyiz. Biz genel başkanımız önderliğinde, hizmet ehli ile yetiştik. Hangi aday olursa hayırlısı olur kanaatindeyim. Ben kadın erkek ayrımı yapmaksızın sahadayım. Bu ikisi birbirini bütünleyen parçalar. Ama kadının bakış açısı her zaman daha ayrıntılıdır. Kent merkezi ile köyler arasındaki iletişim nasıl? Siz seçilirseniz köylüler başkanı tanıyacak mı? Ben başkan seçildiğimde insanlar beni her yerde görecek. Bayram sürecinde gezdim ve insanların başkanları görmek istediğini gördüm. Belediye başkanı her yere ulaşmakla yükümlüdür. Köyler ile kent arasındaki mesafe çok fazla. Ama ben adaylığım sürecinde bu mesafelerin aşılacağını, herkese ulaşılabileceğini gördüm. Eğer başkanlık bana nasip olursa, aday adayı olduğum süreçte ki gibi çalışacağım. Kimse beni tanımamaktan, görememekten şikayet etmeyecek.
KADINLAR DEĞİŞİM İSTİYOR Gittiğiniz yerlerde nasıl karşılandınız? İnsanların sizden talepleri oldu mu? Gittiğimiz her yerde güzel karşılandım. Bir kadın olarak sahada bu kadar cesaretle çalışmamızı takdir ediyorlar. İnsanlar çok saygılılar. Bir toplumda kadının olduğu yerde nezaket oluyor. İnsanlar kadın erkek ayrımı yapmadan öncelikle dertlerini dinleyecek birinin olması istiyor. Köyüne sağlık ocağı isteyen var, öğrenci servisi isteyen oldu. Herkes çok şey paylaşıyor. Kadınlar kendilerine özel düğün salonu istiyorlar. Düğünlerini ve özel günlerini yapacak bir yerleri yok. Kadınlar aslında bir kadın aday adayının varlığından bile çok memnunlar. Onlar ‘siz eğer önde olursanız, biz de sahaya çıkabiliriz’ diyorlar. Kadınlar değişimi istiyor. Bir aday gibi çalışıyorsunuz. Aday olursanız ne yapacaksınız? Aday olursam da aynı tempoda, hatta daha fazla çalışacağım. Partim için çalışacağım. Ak Parti’de hizmet etmek için illa bir yerde olmak gerekmiyor. Partim bana ne görev verirse yaparım. Seçilen aday ile de partim için çalışmaya devam ederim. Kandıra’da Türkiye’ye örnek olacak projeler yapmak istiyorum. ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM Teşkilatta bir kadın başkan arayışı var. Teşkilatla ilişkiniz nasıl? Bu kadın aday siz olabilir misiniz? Bizim partimizde aday olmak için tek bir kriter önemli değil. Teşkilat ilişkileri ile birlikte kamuoyunun bakışı da önemli. Bunların hepsinden oy alan aday olacaktır. Büyük lokma yerim ama büyük söz söylemem. Yapı olarak hedefim için elimden geleni yaparım. Bu süreçte de aday olabilmek için elimden geleni yapacağım. Ama sonuçta kararı önce kamuoyu daha sonra teşkilat büyüklerimiz verecek. Ben her zaman sahada ne yapmam gerekiyorsa onu yapmaya çalıştım, çalışacağım. Nereden cesaret alıyorsunuz? Önce kendime inanıyorum. Teşkilat adabı ile yetiştim. Bunlar dışında da çalışmalarımıza ve Kandıralı hemşerilerimin desteğine güveniyorum. Aynı zamanda Başbakanımızın kadına verdiği önemden ve kadının siyasetteki varlığının önünü açmasından, kadın kolları genel başkanımızın her 3 adaydan birinin kadın olması talebinden cesaret alıyorum.
AK PARTİ VARSA SIKINTI YOK Peki, rakipleriniz hakkında ne düşünüyorsunuz. Diğer partilerin Kandıra’da şansı var mı? Kandıra’nın genelinde bir Başbakan sevdası var. Gittiğim her yerde ampul varsa sıkıntı yok diyorlar. Partimizin oradaki başarısı küçümsenemez. Bu süreçte kazanan inşallah Ak Parti olacak. Son olarak neler söylemek istersiniz? Ben Kandıra’nın kızı olarak orada hizmet etmeye gönül verdim. İnşallah insanların gönlünde hizmet ehli biri olarak yer ederim. Bu güne kadar Kandıra’nın tüm köylerine ulaşmak için çalışıyorum. Hatta yeri geliyor aynı köyleri ikinci kez ziyaret ediyoruz. Gittiğimiz yerlerde teker teker herkesle el sıkıştım, göz göze geldim. Yoğun bir çalışma tempomuz var. Hayırlısının olmasını temenni ediyorum. Teşkilat mensupları ve yöre halkı ile fikir alışverişi içindeyim. Profesyonel bir ekiple çalışıyorum. Zamanı kaliteli kullanıp her yere yetişmeye çalışıyorum. Emel Ceylan Balcıoğlu kimdir? 1980 İzmit doğumlu. İki çocuk annesi. 10 yıldan fazla süredir avukatlık yapıyor. Babası Kandıra Hacımazlı Köyü’nden, annesi ise Balaban Kocaoğlu Köyü’nden. Çocukluğunu ve gençliğini Kandıra’da geçiren Balcıoğlu, Kandıranını tüm mahalle ve köyleri ile iyi bilen biri. Ak Parti teşkilatlarında merkez ilçe yönetiminde başkan yardımcılığı, daha sonra İzmit ilçede başkan yardımcılığı yaptı. 4 yıldır Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanlığı’nı sürdürüyor. Sosyal belediyecilik alanında etkin biri. Birçok sivil toplum kuruluşunda aktif olarak görev alıyor.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑