Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

TÜRK-İŞ, “Bunun hesabını sorarız”

Esnek ve kısmi çalışmayı da içeren torba yasa teklifine tepki gösteren Türk-İş, bu akşam örgütlü olduğu tüm işyerlerinde vardiya çıkışı açıklama yaptı. Kocaeli İl Temsilcisi Yakup Yıldız, “Bunun hesabını sorarız”

6 Kasım 2020 Saat: 01:20
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.688 kez okunmuştur

TÜRK-İŞ, “Bunun hesabını sorarız”
TÜRK-İŞ, “Bunun hesabını sorarız”

Türk-İş, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülen, esnek ve kısmi çalışmayı da içeren torba yasa teklifine tepki gösterdi. Türk-İş Kocaeli İl Temsilcisi Yakup Yıldız, konfederasyonu oluşturan sendikaların şube başkanları, yöneticiler ve üyeler, bu amaçla dün temsilcilik binası önünde bir araya geldi. Açıklamayı okuyan Yakup Yıldız şu ifadeleri kullandı: “Bu akşam(dün) ülke genelinde, mesai çıkışında bu paketi protesto ederek ilk mesajımızı veriyoruz. Mesajımızın alınacağını ümit ediyoruz. Bu köleleştirme paketi geri çekilmezse neler yapabileceğimizi herkese gösteririz. Mukaddes saydığımız bu mücadele, çocuklarımızın geleceği içindir. Bu mücadele insanca çalışıp yaşama mücadelesidir.

GÜNDEME GELMEMELİ
TBMM'de bulunan kanun tekliği kabul edilirse çalışma hayatında yeni huzursuzluklara yol açacaktır. Üç işçi konfederasyonu Türk-İş, Hak-İş ve DİSK tarafından bugün yapılan ortak açıklamaya olumlu yaklaşım gösterilmeli ve esnek çalışmaya dönük düzenlemeler TBMM gündeminden geri çekilmelidir. Türk-İş Başkanlar Kurulu, TBMM'de görüşülecek olan kanun teklifi görüşmelerinin izlenmesini ve gelişmelere göre değerlendirme yapılmasını kararlaştırmıştır. Bu kapsamda işçiler görüş ve tepkilerini işyerleri ile bölge ve illerde düzenlenecek toplantı ve eylemlerle ortaya koyacaktır.

KÖLELEŞTİRME PAKETİ
On gün önce açıklamamızı sonlandırırken ne demiştik. Bu düzenlemeye karşı yanıtımız mücadele demiştik. Dediğimiz gibi mücadelemizi büyütüyoruz. Adına İstihdam Paketi dedikleri esnekleştirme, kuralsızlaştırma güvencesizleştirme yani kısacası köleleştirme paketine karşı sesimizi bugün daha güçlü bir şekilde yükseltiyoruz. Çünkü bu köleleştirme paketine karşı sürdürdüğümüz mücadele de, artık yalnız olmadığımızı biliyoruz. İki gün önce Hak-İş ve DİSK ile ortak açıklama yaptık. Esnek çalışmaya hayır dedik. Yaptığımız ortak açıklamayla, Türkiye işçi sınıfının temel hakları söz konusu olduğunda, nasıl bir arada ve dayanışma içinde bir araya geldiğini gösterdik.

KAYIT DIŞINI BİTİRİN
Bu düzenlemeyi TBMM'ye getirenlere, getirilmesine sebep olanlara buradan tekrar sesleniyoruz. Gelin bu yanlıştan vazgeçin. Vazgeçin ki arkanızda kötü bir miras bırakmayın. Vazgeçin ki emekçiler adlarınızı duyduğun da, yüzlerinizi gördüğünde size saygı göstersin. Vazgeçin ki zaten emekçilerin sahip olduğu onlarca derdine bir dert daha eklemeyin. Salgınla, geçim sıkıntısıyla, işsizlikle, doğal afetlerle başa çıkmaya çalışan emekçileri daha fazla germeyin. Sizin derdiniz gerçekten salgın koşullarında istihdamı arttırmak mı? O zaman gelin, enerjinizi kayıt dışı çalışmayı ortadan kaldırmak için harcayın.

BUNUN HESABINI SORARIZ
Gerçekten salgın döneminde emekçileri mi düşünüyorsunuz? O zaman onların istekleri dışında ücretsiz izne çıkartılmalarını engelleyin. Ücretsiz izne çıkartılan bir emekçinin ailesiyle beraber 39 lira ile yaşayabildiğini hayal edin. Hayal edin ki, yaptığınız yanlışların farkına varın. Bizler derdimizi anlatmaktan usandık, onlar bizlere yeni dertler üretmekten usanmadılar. Ama bizlerin mücadeleden vazgeçeceğini mi sanıyorlar? Eğer öyle sanıyorlarsa bizi henüz tanımıyorlar. Bizler mücadeleden vazgeçmeyiz. Ama bugün, ama yarın, bunun hesabını sorarız.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑