Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Siyaset

“Tüm gücümüzle 2023’e odaklandık”

“Tüm gücümüzle 2023’e odaklandık” Yeni döneminde yeni ekibiyle çalışmalarına hız veren Erol Ölmez, Kandıra için hedeflerini gazetemize anlattı. AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez, geçtiğimiz hafta geniş bir katılıml

15 Ekim 2020 Saat: 00:35
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.319 kez okunmuştur

“Tüm gücümüzle 2023’e odaklandık”
“Tüm gücümüzle 2023’e odaklandık”

AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez, geçtiğimiz hafta geniş bir katılımla gerçekleşen kongrede güven tazeleyerek, ikinci dönemi için çalışmalarına hızlı bir şekilde start verdi. Yeni ekibiyle birlikte adeta tazelenen ve 2023 hedeflerine kilitlenen Başkan Ölmez, Kandıra'nın Sesi Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ünal Cankurt ve gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Sedef Alkandurur'u kahvaltı programında ağırlayarak süreçle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yeni dönemde Kandıra halkının dertlerine çözüm üretmeye ve ilçenin en iyi hizmeti alması için çalışmaya var gücüyle devam ettiklerini vurgulayan Başkan Ölmez, Kandıra-İzmit duble yol çalışmalarından Gıda OSB’ye, TMO’nun fındık üreticilerine katkılarından yeni üniversite tartışmalarına kadar birçok konuya açıklık getirdi. Sözlerinde CHP yöneticilerini de eleştiren Başkan Ölmez, “Biz iş üretiriz, başkaları laf” açıklamalarında bulunurken, bazı fitne odaklarına da, “Burası Akçakoca'nın toprağı. Burada iki tokada sarımsak tarlası yok" mesajını verdi.

AZERBAYCAN'IN YANINDAYIZ

İşte Başkan Ölmez’in açıklamalarından önemli satır başları şu şekilde; “Sözlerime başlamadan önce Azerbaycanlı kardeşlerimin kendi topraklarındaki Ermeni işgalini bitirmek için çıktıkları yolda zaferler dilerim. Allah inananlarladır. Kardeşlerimizin de inandıkları yolda başaracağından hiç şüphemiz yoktur. Şehit olan kardeşlerimize rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. 

2023'E ODAKLANACAĞIZ

İlçe ana kademe kongremizi yaptıktan sonra inandığımız yolda yürümek için bütün ekibimizle teşkilat çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Partimizi 2023 vizyonunda temsil edecek arkadaşlarımıza güvenimiz tamdır. Onların da inandıkları bu davada zafere ulaşacakları inançları tamdır. Kadın kolları ve gençlik kolları kongrelerimizi tamamlayarak, yenilenen ekibimizle beraber hızlı bir şekilde eksikliklerimizi giderek bütün gücümüzü 2023’e odaklayacağız. Basmadık bir karış toprak bırakmayacağız. Daha önce yaptık, yine yapacağız. Biz bu yola Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşı olmak için çıktık ve onun için ardımıza bakmayacağız. 

KAYNAKLARIMIZI YATIRIMLARA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ

KOVİD-19 belasına rağmen hükümetimiz ve yerel yönetimlerimiz elinden gelen bütün gayreti ile halkımızın sağlığı sosyal yaşantısını kolaylaştırmak için bütün gücünü sarf ediyorlar. Dünyada meydana gelen ekonomik buhrana rağmen Cumhurbaşkanımızın önderliğinde hükümetimiz ülkemizi en az zararla hedeflerine ulaştıracaktır. Belediye başkanımıza cumhur ortağımız MHP ile birlikte istediği noktada bütün desteği veriyoruz. Yerel yönetimler değerlendirme toplantımızı yaptık. Neredeyiz, eksiklerimiz neler, neler yapmışız, neler yapacağız, hepsini masaya yatırdık. İnşallah Kovid-19 belasını bir an önce atlatarak kaynaklarımızı yatırımlara dönüştürmek için elbirliğiyle çalışacağız. 

PLAJLARIMIZDA EN İYİ HİZMETİ VERDİK

Turizm Bakanlığı'ndan aldığı yetki ile Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin Kandıra Belediyemizle beraber sahillerimizi en iyi şekilde imar edeceğinden kuşkumuz yoktur. Pandemi nedeniyle insanların uzak turizm bölgeleri yerine sahillerimize geleceğini biliyorduk. Belediye başkanlarımız planlarını bu şekilde yaptılar. Her zamankinden iki kat personelle mavi bayraklı plajlarımızda en güzel hizmeti verdiler. Kendilerine vatandaşlarımıza yaptıkları hizmetler için teşekkür ediyoruz. 

KAMPLARI BOYAYIP, YENİ GİBİ LANSE EDİYORLAR

Biz iş üretiriz, başkaları laf. Biz yapılmışları boyayıp kendi eserimiz gibi hizmete açmıyoruz. Avrupa’nın bile gıpta ile bakacağı sahillerimiz var. Başkanlarımızın bütün gayreti sahillerimizin doğal dokusunu bozmadan halkımıza en iyi şekilde hizmete açmaktır. Başkaları gibi AK Parti'nin 20 yıldır kullandığı ve Kocaeli gençlerinin hizmetinde olan kampları boyayıp dizayn edip yeni yapmış gibi kimseye lanse etmiyoruz. Biz bugün yaptığımız bir yapıyı halkımız ve Allah rızası için yapıyoruz ve yarın onu unutup daha iyisini yapmaya uğraşıyoruz. 

KAYIPLAR VE KISALAR ARASI HIZLA YAPILIYOR 

Ezelden beri hür yaşadığımız ve hür yaşayacağımız bu topraklardaki vatandaşlarımıza en güzel hizmeti vermek için canla başla çalışıyoruz. Vatandaşlarımıza geçmiş dönemlerde verdiğimiz hiçbir sözü unutmadık. İmkânlar ölçüsünde kaynakların yeterli seviyesinde hizmetlerimizi gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Gördüğünüz gibi Türkiye’de yeni ihaleler yapılmazken, Cumhurbaşkanımız Kandıra yolunun tekrar ihale edilmesini uygun bulmuş ve yapımını başlatmıştır. Kayıplar ve Kısalar arasındaki en sert alanın en hızlı şekilde yenilenmesi için müteahhit var gücüyle çalışmaktadır. Orman alanlarındaki ve kamulaştırma bedelinin yatırıldığı alanlarda çalışmaya son sürat devam etmektedir. İzmit - Kandıra yolu derken ikinci projemiz olan Ağva – Kandıra - Kaynarca karayolumuzun Kaynarca - Kandıra arası Kandıra - İzmit yoluna eklenmiş ve hedef büyütülmüştür. Bu yola Kandıra - Ağva arası yatay geçişte eklendiğinde Kandıra özlenen medeniyete kavuşacaktır. 

SEÇİM DEĞİL, GEÇİM YATIRIMI

Gıda Organize Sanayi Bölgemiz gördüğünüz gibi seçim yatırımı değil geçim yatırımıdır. Kıt kaynaklarımıza rağmen müteşebbislerimiz bütün gücüyle altyapıyı bitirmek için çalışmaktadır. AK Parti iktidarlığında hiçbir söz yerde kalmaz. Biz söylediğimizi unutan, düne dün bugüne bugün diyen bir iktidar değiliz. Ne yoklukları unuttuk, ne de varlıktan övünç duyduk. Her daim milletimizden aldığımız bir oyun karşılığını vermek için var gücümüzle çalıştık. İnşallah en hızlı bir şekilde Gıda Organize Sanayi Bölgemiz tamamlanacaktır. Belki şehrin tenha bölgesinde kaldığımız için yatırımları göze çarpmayabilir ama Kandıra'mız devasa bir şekilde kabuk değiştiriyor. 

ÜNİVERSİTE İÇİN ZAMANA İHTİYACIMIZ VAR 

Değişimi iyi gözlemlemeli ve planlarımızı ona göre yapmalıyız. En merak edilen ve Kandıra’mızda en çok istenen; üniversitemizin Kandıra’mıza güç katacak şekilde güçlendirilmesidir. Bunun için biraz zamana ihtiyacımız var. O geçici çözümler yerine belediye başkanlarımız daha kolektif bir şekilde ilçemize fayda getirecek bir sistemle yüksek öğrenime hükümetimizin işbirliğiyle Kandıra’mıza kazandıracaklardır. Liseye kadar eğitim seviyemizdeki okullaşma oranımız kolej havasındadır. Eğitim ve bina eksiğimiz neredeyse yok gibidir. Tek eksiğimiz öğrencidir. Kandıra’mıza yatılı bir proje, ortaöğretim kurumu kazandırılmıştır. İnşallah yeni binamızın da bitmesini Milli Eğitim Bakanlığımız sağlayacaktır. Bu yıl ilçemize kazandırılan bir anaokulumuz daha olmuştur. Hayırsever esnaflarımıza çok teşekkür ederiz. Özellikle herkesi ilçemize Akalın ailesi gibi bir eser kazandırması için davet ediyorum. Okullar bölgesi tam bir eğitim kampüsü alanına dönüşmek üzere. Bilgievi ve Akademi Lise ile çocuklarımız tabandan tavana üniversiteye hazırlanmaktadır. Bizim çocuklarımızda il merkezindeki gibi kimseye muhtaç olmadan zengin fakir ayrımı yapılmadan üniversite eğitimi için Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin Akademi Lise hizmetinden yararlanmaktadır. 

KIŞLA İÇİN KARARI ASKERİ MAKAMLAR VERECEK 

Bahse değer bir konu da herkesin Kandıra esnafına güç katacağını, ticari hareketin sağlayacağını askeriyeden katkı beklemek olarak algılanmaktadır. Kışlamızdaki kumanda tugayı ülkemizin bölünmez bütünlüğü için Milli Savunma Bakanlığımızın ve Genelkurmay Başkanlığımızın görevlendirdiği alanda vatan topraklarını korumaktadır. Bu konudaki alanın Kandıra’mıza kazandırılması için başkanlarımız proje çalışması yapmaktadır. Askerlik bir uzman işidir. Bu konudaki kararı verecek askeri makamlarımızdır. 

AKÇAKAYRAN VE TEKKELİ'DE KİRLİLİĞE SON VERECEĞİZ 

Kandıra’mızın en önemli sorunlarından biri de yerel unsur da iki alt gelir grubu ve barınma sıkıntısı olan yerel unsurlarımızdır. Hükümetimiz yerinde dönüşüm ile Akçakayran ve Tekkeli bölgelerinde inşallah bu kirliliğe son verecektir. Burada yaşayan vatandaşlarımıza da sosyal projeler ve iş imkanı sağlayabilirsek onların da mutluluğu bizim övünç kaynağımız olacaktır. 

ÖNCÜMÜZ TAHİR BÜYÜKAKIN'DIR 

Laf üretmedik, işi ürettik. İşte size toplulaştırma projesi, Safalı barajı ve sulama hatlarının projesi. Derdimiz tarımla geçinen kardeşlerimizin kendi kendine yeten, sosyal ve refah seviyesine ulaşmış bir toplum olması. Buradaki öncümüz Tahir Büyükakın'dır. El attı ve Kandıra’mızı pilot bölge olarak sundu. Aromatik bitki projesi gerçekten bir çiftçinin kendi kendine yettiğini gösterecektir. Biz arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza hep şu tavsiyede bulunduk; mümkünse yerlerinizi satmayın, kardeşlerinizle uzlaşın. Göreceksiniz Kandıra'da 1 metrekare tarım arazisi gelecekte arsa fiyatlarından daha önem kazanacaktır. 80 yıldır çözülemeyen tapu kadastro sorunu iktidarımızda çözülmüştür. Mal canın yongasıdır. Vatandaşlarımızın gözü gibi koruduğu bu topraklar gelecekte bereket çıkaracaktır. 

CHP ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜ SAVUNUYOR

Kandıra'daki en büyük sıkıntı 50 yıldır çivi çakılmamasına sebep olan bölgemizin İSKİ su havzası alanında kalmasıdır. Bizim kadar kimse bunu sorgulamadı. Özellikle Akçaova bölgemizde vatandaşlarımızın talepleri ile konunun üzerine gittik. Buralara niye çivi çakılmadığını bile bilmeyenler bugün bize ahkam kesiyor. CHP zihniyeti Kandıra'mızın gelişmesine vatandaşlarımızın önünü görmesine yine engel oluyor. Çözüm değil çözümsüzlüğü savunuyor. Düşünün 2011 yıllarında Gıda Organize Sanayi Bölgesini yapabilseydik bugün nüfusumuz 80 bin civarındaydı. 30- 40 bin kişi demek Kandıra'daki esnafımızın en az iki kat büyümesi demektir. Gençlerimizin iş bulması, kendi huzur buldukları doğduğu büyüdüğü topraklara yerleşmesi demekti. CHP zihniyetinin Kandıra’mıza neler kaybettirdiklerini aklıselim insanlarımız oturup bir düşünmelidir. Bir olmalıyız, beraber olmalıyız, birlikte Kandıra olmalıyız. 

TMO İLE FINDIK ÜRETİCİLERİ KAZANDI

Üç yıldır sürekli olarak TMO'nun Kandıra’mıza gelmesini ve fındık fiyatındaki fiyat dengesini sağlamaktayız. Kısaca bir hesap söylemek gerekirse Kandıra’mızda yaklaşık olarak 20 bin ton kayıtlı fındık satışı yapılıyor. Hükümetimizin açıkladığı fiyattan bugün tüccarımız fındık alabiliyorsa hatta daha üstünde alıyorsa bu hükümetimizin aldığı tedbir ile vatandaşımızın parasının kendi cebinde kalmasıdır. Düşünün TMO olmasaydı esnafımızı fiyat mekanizmasında rekabetçi konumdan çıkaracak ve fındığımız en az piyasa fiyatlarından 2 TL aşağı olacaktı. Bu geçmişte böyle olmuştur. Çarpan etkisine baktığın zaman 20 bin ton fındığın 2 TL fiyat farkıyla sağladığı fark 40 milyon liradır. Bu para piyasa koşullarının çiftçimiz lehine gelişmesi ile çiftçimizin cebine girmiştir. Bunun iyisi sürekli hizmet verebilecek lisanslı depoculuktur. İnşallah onu da başaracağız. Sadece fındıkta değil deniz ürünlerinde de bunu başaracağız. Köylerimiz Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin mükemmel çalışmasıyla şehir görünümündedir. İnanıyorum, mücadele ediyorum ki gelecekte tarlalarımızda şehirdeki fabrikalar gibi bereket fışkıracak ve istihdam yaratacak hale gelecektir. 

VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ 

İnşallah çok yakında AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı kongremizi de yaparak 2023 kadrolarını hazırlayacağız. Kıymetli il başkanım Sayın Mehmet Ellibeş'in önderliğinde var gücümüzle çalışacağız. Cumhurbaşkanımızın 1 milyon yeni üye hedefinde ilçemiz de tüm kademeleri ile teşkilatımızın özverili desteğini sergilemektedir. Ak Partimizin il başkanı, milletvekilleri, belediye başkanlarımız ve tüm teşkilatımızla el ele gönül gönüle nasıl 2023’e yürüdüğümüzde devin ayağa kalktığını göreceksiniz. İktidar rüyası gören koltuk sevdası için yanıp tutuşan bir partinin Kocaeli’deki üye sayısı kadar partimizin Kandıra ilçemizde üyesi var. İnşallah çok yakında o partiye bir ilçede il kadar fark atacağız. 

İKİ TOKATA SARIMSAK TARLASI YOK

Teşkilatçılık ne takım elbiseyle ne siyah gözlüklerle ne de baronlarla yapılır. Teşkilat açılıp sahada milletiyle el ele tüm üyeleriyle gönül gönüle, sokak sokak, kapı kapı dert dinleyerek ,dertlenerek ve dertleri çözüm makamlarına ulaştırarak olur. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi vatandaşlarımızın huzur ve refahını artırmak için vardır. Derdimiz millet, derdimiz hizmet, inandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz. Gelişen süreçte partimiz ülkemizde güçlenerek çıkmıştır. İnşallah uyum içinde vatandaşlarımızın sorunlarını çözerek daha da büyüyecektir. Bu yola yürümek için yola çıktık ve yürüdüğümüz yolda hedefimize ulaşmak için tüm çakıl taşlarını temizleyerek ardımıza bakmadan hedefimize ulaşacağımızdan hiçbir kuşkumuz yoktur. Partililerimizden ve Kandıralı hemşehrilerimizden tek bir isteğimiz var. Gıybete fitneye dedikoduya yer vermeden elbirliğiyle yürümektir. Bütün seçimlerde partimizi maksimum şekilde destekleyerek siz biz oldunuz. Biz de sizin için çalışmaya devam edeceğiz. Malum 1-2 tane fitne odağının aslı astarı olmayan dedikodularla Kandıra da kendi gündemlerini oluşturmalarına başkanlığım ve yönetimim asla izin vermeyecektir. Uğraşmak için kendilerine başka mekan seçsinler. Burası Akçakoca'nın toprağı. Burada iki tokata sarımsak tarlası yok."

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑