Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Orhan Mahallesi yeniden meclis gündeminde

Kandıra Belediye Meclis Toplantısı’nda konuşan Başkan Köken, Orhan Mahallesi’ndeki sıkıntıların hızlı bir şekilde çözüleceğini söyledi.

7 Kasım 2018 Saat: 11:46
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.299 kez okunmuştur

Orhan Mahallesi yeniden meclis gündeminde
Orhan Mahallesi yeniden meclis gündeminde

Kandıra Belediye Meclisi’nin Kasım ayı oturumu Ünal Köken başkanlığında yapıldı. 3 maddelik gündemin görüşülüp karara bağlandığı meclis toplantısında 2 ek gündem maddesi de görüşüldü. Birinci gündem maddesinde Kıncıllı Mahalle Muhtarı İbrahim Kolay’ın dilekçesine göre Kıncıllı isminin Kerpe olarak değiştirilmesi görüşüldü. Konu Büyükşehir Belediye Meclisi’ne havale edildi.

KÖY KONAĞI ŞARTIYLA BAĞIŞ YAPTI

İkinci gündem maddesinde Seyfullah Özcan isimli vatandaşın Sarıgazi Mahallesi’nde 104 ada 1 parsel üzerindeki 237,94 metrekare ahşap ahır ve bahçe vasfındaki yapısının mahalle halkının sosyal ve kültürel etkinliklerde kullanılmak üzere köy evi yapılması şartıyla belediyeye bağış yapmayı talep ettiği dilekçe görüşüldü. İlgili madde oy birliğiyle kabul edildi.

ORHAN MAHALLESİ’NDE SON DURUM

Üçüncü gündem maddesinde ise Orhan Mahallesi’nin sulh talebi görüşüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Köken, “Orhan Mahallesi uzun zamandan beri kanayan yaramız olmuştu. Daha önce gerekli çalışmaları yapmıştık. Malum seçimler ve bir takım değişiklikler nedeniyle istediğimiz aşamaya gelinmemişti. Bugün Maliye Bakanlığı o günlerde yapılan araştırmaların yeniden yapılmasını istedi. Bizde gerekli yerlere müracaat ederek konunun nihayete ermesini bekledik. Şimdi dosyayı yeniden değerlendirdik. Çevre ve Şehircilik Bakanımıza konuyu aktardık. Allah nasip ederse dosyamızı hızlı bir şekilde Milli Emlak Genel Müdürlüğümüzün üzerinden kendisine yetiştirip imzalatmak istiyoruz. Konuyu sulha bağladık. Meclisimizden sonra konuyu bitirip Ankara'ya götürmek istiyoruz” dedi.

OTURUMA ARA VERİLDİ

Meclise sunulan ek önergelerde ise belediye taşınmazlarının SGK’ya devri ve ödenek aktarımları görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Komisyona havale edilen maddelerin yeniden görüşülmesi için 7 Kasım Çarşamba günü saat 16.00’da yeniden toplanmak üzere oturuma ara verildi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑