Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Kültür

Koronavirüs Cici’ye şiir yazdırdı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde mimar olan Kandıralı Mücahit Cici, hafta sonu sokağa çıkma yasağında Kandıra ile ilgili anlamlı bir şiir yazdı.

28 Aralık 2020 Saat: 22:52
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 19.921 kez okunmuştur

Koronavirüs Cici’ye şiir yazdırdı
Koronavirüs Cici’ye şiir yazdırdı

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle yaşantımızın büyük bir bölümünü evde geçirirken, zamanımızı değerlendirecek farklı arayışlara yönelebiliyoruz.

İşte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde mimar olan Kandıralı Mücahit Cici de hafta sonu sokağa çıkma yasağında Kandıra ile ilgili anlamlı bir şiir yazarak sosyal medya hesabından paylaştı.

Pandemi sürecinin şair ettiği kişilerden olan Cici’nin anlamlı satırları takipçilerinden tam not aldı. İşte o şiir;

KANDIRA ŞİİRİ

Namazgah’ta kıldılar ilk cuma Namazını Burada geçirdiler Fetih’in ilkyazını. Orhan Gazi Paşa’nın mirasıdır Camimiz Akçakoca Anıtı Babatepe kalemiz.

Uç Bey’in tepesinde heybetli yiğit yatar Halit Molla denince yürek bir başka atar Başbakan Nihat Erim değerimizdir bizim Bakandı Turan Güneş Ayşe'yle çıktı izin.

İpsiz Recep yaşarmış Seyrek’in kalesinde Düşmana tuzak kurdu puslu Çaltepesi’nde Uğruna feda oldu Arslan gibi yiğitler Bu topraklar kanlıdır bizden vazife bekler.

Kanlıdere mert akar kışladan Sarısu’ya Kandıra hudutları Ağva’ dan Karasu’ya Ecdadın mirasıdır Sahip çık Toprağına Boş bırakma Meydanı dara düşme yarına.

Emekçidir köylümüz helal ekmek peşinde Keten helvası yapar evin bir köşesinde Yoğurda maya çalar o kınalı elleri Harman yerinde olur Köylümün Hünerleri.

Müziğin ustasıydı uzun atkılı Şaşkın, Belenden bir yudum iç, Kandıra olur aşkın . Sanat güneşimizdi Udi Üstat Nurettin Mustafa Klarneti tüm Dünyaya dinlettin.

Mihenk taşımızdır O, şifa bulur gönlümüz Huzurla dolu geçsin geri kalan ömrümüz Dünya gelip geçici, incitme karıncayı Huzuru bulmak için dinle Amir Hoca’yı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑