Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Sağlık

Kocaeli'nin Virüs Bakımından En İyi İlçesi Neresi?

İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, ilçe ilçe değerlendirmelerde bulundu.

20 Temmuz 2020 Saat: 00:17
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 8.987 kez okunmuştur

Kocaeli'nin Virüs Bakımından En İyi İlçesi Neresi?
Kocaeli'nin Virüs Bakımından En İyi İlçesi Neresi?

İlçelerdeki son durumu paylaşan İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, “Virüsün en yoğun olduğu ilçemiz Gebze, birinci ilçemiz burası. Bunun nedeni burada binlerce fabrika var, bu fabrika ortamında insanlar her ne kadar dikkat etseler de maalesef istenen tablo olmuyor. Biz sürekli dikkat ediyoruz  ve eğitim de veriyoruz, bine yakın fabrikayı kendimiz denetledik. Bu denetleme bize ait değil aslında Çalışma Bakanlığı’na ait ama bizim sadece fabrikaları denetleyen ekiplerimiz var. Onlar il bazın da denetlemelerini sürdürüyor ama maalesef birinci ilçemiz yine Gebze, burası da zaten fabrikalardan ve sosyal yaşantıdan ibaret.

AŞİRET USULÜ YAKINLIK

İkinci ilçemiz de maalesef Darıca, bu ilçemiz de fabrikalarda çalışan insanlarımız buradan gidip gelmekte ve ona ilaveten Darıca’da akraba ziyareti, eş dost ziyareti, aşiret usulü böyle yakın hemşehriçilik gibi bir durum var. Buralarda böyle bir durum söz konusu ve kendi akrabasını, kendi arkadaşını, kendi hemşehrisini insanlar steril zannediyorlar. Bundan bana bir şey olmaz, deyip böyle bir durum içine girdikleri için maalesef ikinci sırada yer alıyor. Körfez’de de bunun bir tık altında ama böyle bir durum var. Darıca’da olduğu gibi bir durum yok ama yine bunun gibi bir durum söz konusu. Çayırova’da yine Körfez ilçemizdeki gibi bir durum var. Çayırova’da çok fazla bir sosyal yaşam gibi bir durum yok ama daha çok fabrikalardan dolayı bir durum söz konusu.

TERSANEMİZDE BİR TAKIM VAKALAR

Bu dört ilçemizden sonra İzmit gelmekte, İzmit’ten sonra ise Gölcük geliyor, Gölcük’teki durumu şöyle özetleyebiliriz. Son zamanlarda Yalova tarafındaki tersanelerden sürekli vaka düşüyor, orada oturup ta Yalova’da çalışanlar neden oluyor.  Bunun dışında Gölcük’teki tersanemizde bir takım vakalar olsu ama bu kontrol altına alındı. Yalova’dan maalesef azar azar da olsa hem Gölcük’e, hem Karamürsel’e, vakalar geliyor.

BAŞİSKELE, KARTEPE, KANDIRA DA İYİ

Başiskele, Kartepe, Kandıra ilçelerimiz de vaka sayılarımız oldukça düşük, bazı günler hiç olmuyor bazı günler bir iki tane oluyor. En iyi ilçemiz ise Dilovası. Şu anda vaka sayımızın en düşük olduğu yer şu an orası. Oradaki sanayiciler bizlerle çok iyi bir çalışma yürüttü ve çok iyi tedbirler aldılar. Orada belediyemiz, kaymakamlığımız, ilçe sağlık müdürlüğümüz çok güzel çalışmalar yürütüldü, biz her yerde aynı çalışmayı aynı yürütüyoruz ama her yerde aynı durum sağlanamıyor bu biraz sahiplenme ile alakalı. Oradaki vatandaşımızda bunun bilincine vardı ve şuan en iyi ilçemiz kesinlikle Dilovası, Allah nazar değdirmesin” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑