Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

“Kandıra'ya O barajı yapmayın” diye İSKİ’ye gittiler!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kandıralıların korkulu rüyası haline gelen Sungurlu Barajı’nı konuşmak için bölge muhtarlarıyla birlikte İSKİ Genel Müdürü’ne gitti

13 Ocak 2020 Saat: 23:54
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.782 kez okunmuştur

“Kandıra'ya O barajı yapmayın” diye İSKİ’ye gittiler!
“Kandıra'ya O barajı yapmayın” diye İSKİ’ye gittiler!

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Sungurlu Barajı ile ilgili ikinci ÇED raporundan sonra konu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine getirmiş, Mecliste konuyla ilgili konuşmuştu. Tahsin Tarhan, Teksen ve Akçaova Köy Muhtarı ve Kocaeli CHP Doğa Hakları Komisyonuyla birlikte İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu’yu ziyaret etti. Tarhan, “Sungurlu Barajı ile ilgili vatandaşın yararına olacak tüm yolları deneyeceğiz” dedi.

İSKİ GENEL MÜDÜRÜNE ZİYARET

Sungurlu Barajı Projesi kapsamında Teksen ve Akçaova mahalleleri sular altında kalacak. Birçok köy ve yerleşim yerleri de etkilenecek.  Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Akçaova ve Teksen Muhtarları ve Kocaeli CHP Doğa Hakları Komisyonu ile birlikte İski Genel Müdürü Raif Mermutlu’yu ziyaret ederek, projenin bölge halkına ve çevreye vereceği zararı ilk ağızdan anlattılar.

BÖLGE 1. DERECE TARIM ARAZİSİ

Tahsin Tarhan, “ İSKİ Genel Müdürüyle yapılan toplantıda Bölgenin 1. Derece Tarım Arazi olduğunu, yıllardır bölgede yaşayan vatandaşların baraj yüzünden tedirgin olduğunu, proje gerçekleşirse köylerin sular altında kalacak olduğunu birinci dereceden bürokrasinin ilgili makamına ilettik. Vatandaşımızın yararına olacak her işte sonuna kadar haklarını savunmaya devam edeceğiz” dedi.

2 KÖY SULAR ALTINDA KALACAK

Tarhan, “Daha önce ÇED Raporu ile proje durdurulmuştu, bölgede yapılacak su toplama havzası bilim insanlarının yaptığı çalışmalara göre doğru olmayan bir proje. Ayrıca Su kaynağı zaten İSKİ tarafından alınmış durumda. Bir çok ekolojik ve sosyolojik sorun yaratacak bir projeden bahsediyoruz. Halen projenin yapımında diretilirse, 2 köyümüz sular altında kalacak. Vatandaşlarımızla birlikte bu yanlışı önlemek için ne gerekiyorsa hep birlikte yapacağız” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑