Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Eğitim

Kandıralı Öğretmenden Örnek Sınıf

Batman Tuzlagözü İlkokulu’nda görev yapan Kandıralı öğretmen Alaattin Enes Cici, kendi emekleriyle sınıfını baştan dizayn ederek başarısıyla örnek oldu.

13 Kasım 2019 Saat: 23:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.600 kez okunmuştur

Kandıralı Öğretmenden Örnek Sınıf
Kandıralı Öğretmenden Örnek Sınıf

Kandıra Akçakoca İlkokulu’nda bir dönem vekil öğretmenlik yaptıktan sonra Batman Tuzlagözü İlkokulu’na atanan Kandıralı Alaattin Enes Cici, başarısını Batman’ın Kozluk ilçesinde de sürdürdü. İlçe genelinde yürütülen “Okulumda örnek uygulamam” projesi kapsamında sınıfını baştan aşağı yenileyerek öğrencileri için harika bir sınıf oluşturan Alaattin Enes öğretmen, bu başarısı ile öğrencilerini mutlu ettiği kadar Kandıra’daki ailesini, eski öğrencilerini ve velilerini de gururlandırdı.

EN GÜZEL YARDIMLAŞMA

Hayalindeki sınıfı öğrencilerine kazandırmaktan ötürü mutluluk duyan Alaattin Enes öğretmen, heyecanını ve yaşadığı süreci şu şekilde anlattı; “Bir yerde güzel bir iş varsa biliriz ki orada mutlaka güzel bir yardımlaşma vardır. Geçen sene Kozluk'ta göreve başladığım, sınıfıma girdiğim ilk gün, daha başka bir sınıf ortamının hayalini kurmaya başlamıştım. Bir sene boyunca bunun için elimden pek bir şey gelmedi fakat içimdeki ateş hiçbir zaman sönmedi. Bir seneyi bitirip yaz tatiline memlekete gittiğimde sürekli sınıfımda değişiklik yaratmak için neler yapabilirim, nasıl destek bulabilirim diye düşünüyordum. Daha önce de zaten okulumuza yardımlarda bulunmuş olan arkadaşımla buluştuğumuzda, ona sınıfımda yapmak istediklerimden bahsettim. Bana bu konuda yardımcı olmak istediğini söylediğinde çok mutlu oldum. Yaz tatilinden döndükten sonra sınıfımdaki her şeyin ölçüsünü almaya başladım.

EV SICAKLIĞINDA BİR SINIF

Klasik bir sınıf ortamı olmasını istemiyordum. Çocukların girdikleri zaman ev sıcaklığı hissettikleri bir sınıf hayal ediyordum. Bunun için önce yerleri laminantla kapladık ve sınıfa terlikleriyle girecekleri için sınıf içine bir ayakkabılık yaptırdık. Ardından, çocukların özdüzenleme becerilerini geliştirmek, kendilerine sınıfta özerk bir alan oluşturmak için her birine özel öğrenci dolapları, üzerlerine de çantalarını koyabilecekleri ve montlarını asabilecekleri askılıklar yaptırdık. Klasik sınıf sıra düzeninden U tipi sıra düzenine geçerek sınıfta öğrenci-öğrenci, öğrenci-öğretmen etkileşimini arttırdık. Tahtayı daha aktif ve dikkat çekici kılabilmek için mıknatıslı materyallerle ders işleyebileceğimiz bir manyetik beyaz tahta aldık. Sınıfın arka köşesine renkli minderlerle çocukların severek kullanacağı bir kitap okuma, dinlenme köşesi yaptık. Sınıfımızı daha hoş göstermesi için rustik boruya halkalı, harf desenli fon perdesi yaptırdık. Sınıfımız kuzey cephede kaldığından ve güneş görmediğinden sınıfın içini aydınlık göstersin diye duvarları açık renk ve mobilyaları beyaz renkte seçmeye özen gösterdik. Sınıfımızı sürekli temiz tutabilmek için bir elektrikli süpürge ve temizlik seti aldık. Eksikliklerimizle birlikte şimdilik sınıfımızda bunları yapmayı başarabildik.

TÜM YORGUNLUĞA DEĞER

Sınıfımızın masa, sandalye ve dolaplarını Batman Malabadi Teknik ve Mesleki Lisesinde ve laminantını Kozluk esnaflarından İhsan Adanır ağabeye yaptırdık. Diğer ihtiyaçlarımızı internetten sipariş ederek temin ettik.  Uzun ve yorucu bir maceranın karşılığını öğrencilerimizin gözlerindeki heyecan ve mutlulukta görebiliyoruz. Böyle güzel insanları karşıma çıkardığı ve böyle güzel bir sınıfı bana hediye ettiği için Rabbime hamd ediyorum. Bu güzel macerada iş yükünün çoğunu göğüsleyen ve her zaman  yanımda olan sayın müdürüm Murat Kaya'ya, sınıfta en erken şekilde eğitim-öğretime geçilebilmesi için akşam vakitlerine kadar benimle temizlik yapan Büşra Doğanay ve Sinem Örke öğretmenlerime, bu süreçte sınıfını bizimle paylaşan ve güzel fikirlerini asla esirgemeyen sevgili zümrem, canım ablam Bilge Ergün'e ve güzel maceranın başmimarı, maddi destekçisi Selin Bağdatlı arkadaşıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum.  Sözlerime şair İsmet Özel'in şu dizeleriyle son vermek istiyorum; Ben öyle bilirim ki yaşamak; Berrak bir gökte çocuklar aşkına savaşmaktır.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑