Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kandıra Pınarlı Köyünde Hıdrellez şenlikleri şölen havasında kutlandı

Kandıra’nın Pınarlı Köyünde önceki gün Köy muhtarlığı ve Köy derneği ortaklaşa düzenlemiş olduğu hıdrellez şenlikleri şölene dönüştü.

15 Mayıs 2012 Saat: 19:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 13.666 kez okunmuştur

Kandıra Pınarlı Köyünde Hıdrellez şenlikleri şölen havasında kutlandı
Kandıra Pınarlı Köyünde Hıdrellez şenlikleri şölen havasında kutlandı


Pınarlı Köyü güzelleştirme ve yardımlaşma derneği ve Köy Muhtarlığı ortaklaşa düzenlemiş olduğu hıdrellez şenliği Pınarlı Köyünde adeta şölene dönüştü. Pınarlı Köyünde önceki gün kutlanan hıdrellez şenliklerine Kandıra İlçe Kaymakamı Hamza Erkal, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan. İlçe Emniyet Müdürü Turhan Aksoy, İlçe Müftüsü Burhan Bilgin, İl Genel Meclis Üyesi Recep Şenol, Kandıra Avcılar Kulübü Başkanı İsmail Açıkgöz, Kandıra Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Dinç, AK Parti İlçe Başkanı Erdinç Şentürk, Çevre Köy muhtarları ve halkı yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Geleneksel hale gelen hıdrellez şenlikleri bu yıl Pınarlı Köyünde 2 gün 1 gece boyunca kutlandı. Pınarlı köyü güzelleştirme ve yardımlaşma derneği Başkanı Nafiz Dursun ve Köy Muhtarı Hüseyin Gün öncülüğünde yapılan hıdrellez şenlikleri köy halkı ve çocukları doyasıya eğlendirirken şenliklere katılan protokolde büyük beğeni ile bu güzel organizasyonu izledi. Pınarlı Köy meydanına kurulan oyun grupları ücretsiz olarak çocuklara hizmet verirken katılımcılar ise Erdoğan Karadeniz ve ekibinin sahne aldığı Pınarlı Köyünde bir birinden güzel şarkılarıyla davetlileri doyasıya eğlendiri.
Birinci gün gelen sanatçıların bir birinden güzel türküleriyle Pınarlı Köyü adeta inledi. Katılımcılara Pınarlı Köyünün meşhur keçi sütünden yapılan hıdrellez peyniri ikram edildi. Kandıra lokumu ve pidesi yanı sıra çeşitli ikramlarda bulunuldu. Akşam saatlerinde sahnede yer alan Erdoğan Karadeniz ve ekibi bir birinden güzel şarkılarıyla katılımcılara unutulmayacak bir gece yaşattı.
İkinci gün Pınarlı Köy Camiinde Mevlidi Şerif okundu. İstanbul’un ünlü camilerinden Sultan Ahmet Camii Müezzinlerinin katılımıyla okunan Mevlidi Şerif katılımcıları adeta büyüledi. Mevlit sonrası çocuklara dernek oyuncak ve Tişört dağıttı. Katılımcılara ise hıdrellez peyniri ve çeşitli ikramlarda bulunuldu. Köy meydanına kurulan oyun grupları çocuklara ücretsiz olarak hizmet verdi. Pınarlı Köyü dernek ve Muhtarlığın ortaklaşa yapmış olduğu bu güzel organizasyon da tüm katılımcılar hıdrellezi eğlenceli keyifli ve mevlidi Şerif ziyafetiyle kutladı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑