Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Ekonomi

Kandıra’nın İlk Elektrik Mühendislik Bürosu; Valans Enerji Açıldı

Sedaş'tan emekli İsmail Hakkı Parlak, Sedaş’taki tecrübelerini yenilenen enerji sektörüyle birleştirip Kandıra halkına hizmet etmeye devam ediyor.

17 Kasım 2020 Saat: 16:23
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 20.930 kez okunmuştur

Kandıra’nın İlk Elektrik Mühendislik Bürosu; Valans Enerji Açıldı
Kandıra’nın İlk Elektrik Mühendislik Bürosu; Valans Enerji Açıldı

Kandıra’nın tanınmış simalarından Sedaş'tan emekli İsmail Hakkı Parlak, Kandıra’da önemli bir eksikliği gidererek ilçenin ilk elektrik mühendisliği bürosunu açtı. Valans Enerji şirketinin iş ortaklığını alan İsmail Hakkı Parlak, Çarşı Mahallesi Orman Caddesi üzerinde açtığı iş yerinde elektrik mühendisi Onur Sınanmış, şube sorumlusu Anıl Yolcu ve teknisyen ekibiyle birlikte Kandıra halkına hizmet vermeye devam edecek.

YOĞUN KATILIM

Pandemi şartlarına uygun olarak yapılan açılış törenine Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, AK Parti İlçe Başkanı Erol Ölmez, MHP İlçe Başkanı Ahmet Uğur, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Levent Gödek, Saadet Partisi İlçe Başkanı Ramazan Nural Arslan, kurum idarecileri, sivil toplum örgütleri, muhtarlar ve esnaflar katılım sağlayarak hayırlı olsun temennilerinde bulundu.

KANDIRA’DA BİR İLK

Sedaş’ta çalıştığı dönemde Kandıra’daki eksikliği gören ve bu amaçla yola çıkan Valans Enerji Kandıra Şube Müdürü İsmail Hakkı Parlak, yaptığı açıklamada, “Malum çağımız değiştiği gibi enerji sektörü de 2013'ten bu yana çok ciddi ataklar gösterdi. Kandıra’da elektrik mühendisliği bürosu yoktu. Sedaş'ta çalışırken bu boşluğu gördük. Kandıralı vatandaşlarımız buradan İzmit'e veya Sakarya'ya giderek proje çizdiriyordu. Artık buna gerek kalmayacak. Biz buradaki elektrikçi meslektaşlarımızın zaman ve ticari kaybını önleyerek önemli bir ihtiyacını giderdik. Arkadaşlarımız bize geliyor, çayını, kahvesini içerken biz onların projelerini çizip dosyasını hazırlayıp kendilerine sunuyoruz” şeklinde konuştu. 

FAALİYET ALANLARI

Enerji nakil hatları, yüksek gerilim trafo projeleri, yüksek gerilim işletme sorumluluğu, kompanzasyon, iç tesisat projeleri, ölçüm hizmetleri, yenilenebilir enerji hizmetleri gibi birçok alanda müşterilerine kaliteli ve hızlı mühendislik çözümleri sunduklarını ifade eden Parlak, “Trafo kurulumu yapıyoruz. Kompanzasyon bakımları ve muayenesini yapıyoruz. Aydınlatma şiddeti, topraklama, paratoner ve katodik koruma ölçüm hizmetleri, kaçak akım röle testleri, yangın tüplerinin kontrol hizmeti ve gürültü ölçüm hizmetleri veriyoruz. Havai hat proje, yer altı kablo proje, elektrik panoları ve tesisatlarının bakımı, busbar tesisatları bakımı, telefon ve data sistemleri bakımı, jeneratör bakımı gibi birçok alanda halkımızın hizmetindeyiz” dedi.

YERLEŞİM ALANI DIŞINA ÖZEL HAT

Kandıra’da yerleşim alanı dışına elektrik almak isteyen vatandaşlara da hizmet verdiklerini kaydeden Parlak, “Özellikle Kandıra’da birçok vatandaşımızın mağdur olduğu bir konudan bahsetmek istiyorum. Köylerde yerleşim alanının dışına ev yapan vatandaşlara Sedaş 500 metre sınırından itibaren şebeke hattı yapamadığını söylüyor. Burada devreye biz giriyoruz. Gerekli belgelerimiz var. Talep edilen ruhsatlı hattı projelendirip 21. maddeden özel hattını yapıp, daha sonra bu hattı Sedaş’a devredip, yapılan masrafın yüzde 70’ini de vatandaşa iade ediyoruz” dedi.

İNŞAAT RUHSATLARINDA İMZA YETKİLERİ VAR

İnşaat ruhsatlarına imza atma yetkilerinin de olduğunu kaydeden Parlak, “Belediyelerde ruhsat projelerine imza atacak bir elektrik mühendisi yok. İnşaat mühendisleri kendi uzmanlık alanları olan binayı ruhsatlandırmaya başladıklarında elektrik mühendisine ihtiyaç duyuyorlar. Elektrik mühendisinin imzası olmadan ruhsatı alamıyorsun. Burada da devreye biz giriyoruz. Belediyelerde inşaat projelerinin ruhsatlarına imza atabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

DANIŞMANLIK HİZMETİ

Öte yandan vatandaşlara danışmanlık hizmeti de verdiklerini vurgulayan Parlak, “Halkımıza en büyük katkımız, Sedaş’ta edindiğimiz yılların tecrübesini halkımızı bilgilendirerek burada danışmanlık hizmetleri vermek olacak. Vatandaşlarımıza yeni abonelik işlemlerinde ne yapması gerektiği, nereye başvurması gerektiği, nasıl bir yol izlemesi gerektiği konularında danışmanlık hizmeti vereceğiz” ifadelerini kullandı.

ENERJİ KİMLİK KARTI ZORUNLU OLACAK

Enerji kimlik kartının da şubelerinden alınacağını söyleyen Parlak, “Binalarda deprem sigortalarında olduğu gibi enerji kimlik kartları da zorunlu oldu. 2021 yılının 1. ayından itibaren abone devir işlemlerinde, tapu intikallerinde, iskan belgelerinde artık enerji kimlik kartı olmak zorunda. Biz bu kartı verebilmek için gerekli tüm belgelerimizi aldık. Bu alanda da hizmet vereceğiz” şeklinde konuştu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑