Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Siyaset

Kandıra mahalleleri ‘kırsal mahalle’ statüsüne geçirilmeli

Kandıra Belediyesi Meclis Üyesi Sinan Yolcu, belediye meclis toplantısında değiştirilen Büyükşehir Yasası hakkında konuştu.

15 Şubat 2021 Saat: 20:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.306 kez okunmuştur

Kandıra mahalleleri ‘kırsal mahalle’ statüsüne geçirilmeli
Kandıra mahalleleri ‘kırsal mahalle’ statüsüne geçirilmeli

İYİ Parti grubundan Kandıra Belediye Meclis Üyesi Sinan Yolcu, Kandıra Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında değiştirilen Büyükşehir Yasasının Kandıra meclisinde onaylanması için önerge verdi. Yolcu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Getirilen bu değişiklik ile Büyükşehir sınırları içinde olup, daha önce köy veya belde belediyesi iken, mahalleye dönüşen yerleşim birimlerinden; sosyo-ekonomik durumu, şehir merkezine uzaklığı, belediye hizmetlerine erişebilirliği, mevcut yapılaşma durumu ve benzeri özellikleriyle kırsal yerleşim vasfı taşıdığı tespit edilen mahalleler, ilgili ilçe belediye meclisinin kararı ve teklifi üzerine, Büyükşehir belediye meclisinin en geç doksan gün içinde alacağı karar ile ‘kırsal mahalle’ statüsüne geçirilebilecek.

DAHA AZ VERGİ ÖDEYECEK

Kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlar daha az vergi ödeyecek, içme ve kullanma suyu en alt tarifeden ücretlendirilecek, bina inşaat harcı ile imarla ilgili harçlardan muaf olacak.

EMLAK VERGİSİNDEN MUAF OLACAK

Bu kapsamda, kırsal mahalle veya kırsal yerleşik alanlarda; gelir vergisinden muaf esnaf ile basit usulde gelir vergisine tabi mükellefler tarafından bizzat işyeri olarak kullanılan bina, arsa ve araziler ile mesken amaçlı kullanılan binalar ve zirai üretimde kullanılan bina, arsa ve araziler emlak vergisinden muaf tutulacaktır.

YÜZDE 50 İNDİRİMLİ

Ayrıca, bu yerlerde ticari, sınai ve turistik faaliyetlerde kullanılan bina, arsa ve araziler için emlak vergisi %50 indirimli uygulanacak; içme ve kullanma suları için alınacak ücret, en düşük tarifenin işyerleri için %50’sini, konutlar için, %25’ini geçmeyecek şekilde belirlenecek.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

İyi Parti olarak, belediye meclis toplantısında konuyla ilgili önerge vermiş olup verilen önergenin kabulünün sağlanması için gereken takibin yapılacağını bildirir; vatandaşımızın faydasına olan her eylem ve planın hayata geçirilmesi için gerekli çalışmaları yaptığımızı kamuoyuna saygıyla arz ederiz."

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑