Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Kandıra Gıda OSB’de Çalışmalar Sürüyor

Koronavirüs salgını ile mücadele ettiğimiz şu günlerde Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesindeki inşaat çalışmaları aksamadan tüm hızıyla sürüyor.

28 Mayıs 2020 Saat: 00:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.394 kez okunmuştur

Kandıra Gıda OSB’de Çalışmalar Sürüyor
Kandıra Gıda OSB’de Çalışmalar Sürüyor

Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ilk olarak 2008 yılında dönemin Sanayi ve Ticaret Bakanı olan Nihat Ergün tarafından gündeme getirilmişti. O dönemde yönetim oluşturulmuş ve proje çalışmalarına başlanılmıştı ancak ileriki süreçlerde projede kamulaştırma ve hukuksal sorunlar yaşanmış, arazilerine düşük fiyat verildiği gerekçesiyle yaklaşık 600 dava açılmıştı. 15 Temmuz 2016’da yaşanan darbe kalkışmasından sonra OSB yönetimi görevinden alınmış ve süreç tamamen tıkanmıştı. Daha sonra Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Mehmet Başol'un getirilmesiyle projeye 11 yıl sonra yeniden başlanmış ve bölgedeki hukuksal tüm engeller kaldırıldıktan sonra tesise ilk kazma 25 Mart’ta vurulmuştu.

80 FABRİKA KURULACAK

İçinde bulunduğumuz bu zor süreçte koronavirüs ile mücadelemiz sürerken Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Başol'un gayretli çalışmaları sonucu OSB’nin yapılacağı alan içerisinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.  Fabrikaların yapılacağı alandaki engebeli alanlar düzeltiliyor, çıkan hafriyat ile bölgedeki çukur ve dere olan bölgeler dolduruluyor. Bacasız sanayi olarak bilinen Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde 2 bin dönümlük alan üzerinde 80 fabrika kurulacak. Alan içerisinde peynir fabrikası, fındık fabrikası, çikolata, şekerleme, süt ve süt ürünleri, et ürünleri, hazır gıda ve ambalajlama ile ilgili fabrikalar kurulacak.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑