Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

İSU Kandıra’da hem Eğlendirdi, Hem Bilgilendirdi

İSU Kandıra’da “Su Tasarrufu ve Çevre Bilinci” temalı etkinliği Kandıra Turan Güneş Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.

11 Mart 2019 Saat: 11:27
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.464 kez okunmuştur

İSU Kandıra’da hem Eğlendirdi, Hem Bilgilendirdi
İSU Kandıra’da hem Eğlendirdi, Hem Bilgilendirdi

Proğrama Eğitim ve Geliştirme Şube Müdürü Ali Fazıl Demir, Eğitim ve Geliştirme Şube Müdürü şefi Celal Güneş, Kandıra Haymeana Bilgievi Müdürü Murat Kırtay katıldı.

Eğitim ve Şube Müdürü Ali Fazıl Demir, konuşmaya başlarken öncelikle çocukların kandillerini kutladı. Proğramda slayt gösterisi ile birlikte çocuklara su tasarrufu göreceli olarak bilgiler aktarıldı. Öncelikle” İSU’nun 1545 kişiyle çalışan, Dünya standartlarında içilebilir suyu evlerinize kadar getiren, kirlenen suları çevreye zarar vermeden ber tarafını sağlayan, arızalara anında müdahale eden bir kuruluşuz” dedi.

SU, ALTIN, ELMAS VE İNCİ’DEN DAHA DEĞERLİ!

Ali Fazıl Demir “Su, Hidrojen ve oksijen elementlerinin birleşmesinden meydana gelen tabiatta katı, sıvı ve gaz halinde bulunan  tüm canlıların ihtiyacı olan bir maddedir .Ayrıca Dünyamızın  3/2 si sularla kaplı bu suların %97’si denizlerde ve okyanuslarda tuzlu su olarak var ve içemiyoruz.Geriye kalan %3 kutuplarda buz kütleleri halinde ya da yerin altında yer altı suyu olarak bulunuyor. Ve %1 bile değil ama dünyadaki canlılar bu suyu içiyoruz” dedi. Suyun altın, elmas ve inciden daha değerli olduğunu vurgulayarak israf etmememiz gerektiğini öğrencilere aktardı.

SU GELECEKTİR, AKIP GİDEN GELECEĞİMİZİN ELİNDEN TUTUN

İnsan vücudunda belirli oranda su var. Yenidoğan bir bebeğin %85’i su, yetişkin bir insanın %60’ı, yaşlı olan büyüklerimizin de %50’si su. Sağlıklı ve konforlu yaşam için günlük 2 litre su içmemiz gerektiği suyun hayat kaynağımız olduğu vurgulandı.” Su gelecektir, akıp giden geleceğimizin elinden tutun” diyerek suyun tasarrufuna her seferinde değinildi. Yuvacık Barajı, Namazgah Barajı’nın su ihtiyacını nasıl karşıladığını ve nasıl faydaları olduğu konuşuldu.

KÜRESEL ISINMANIN ZARARLARI

Geleceğimizi büyük bir tehlike bekliyor. Küresel ısınmadan dolayı kutup ayılarının kara kara geleceğini düşündüğü  ve çevreye zarar veren parfümler, araba egzosları , fabrika bacaları, petrol atıkları ve buna benzer bir çok şeyin çevreye ciddi zararlar verdiği anlatıldı.Su olmadan tarımında yapılamayacağı ve buna bağlı olarak gıda üretiminin olamayacağını, besinsizlik ve susuzluktan insanların ölümle karşı karşıya gelebileceğine değinildi.

TİYATRO GÖSTERİSİ ÇOCUKLARIN BEĞENİSİNİ KAZANDI

Proğram sonunda çocuklara” Su Tasarrufu” temalı tiyatro gösterisi yapıldı ve çocuklardan büyük bir alkış aldı. Sessiz bir şekilde proğramı dinledikleri için çıkışta her bir çocuğa ayrı ayrı hediyeler dağıtıldı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑