Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

İlyas Şeker inceleme yaptı! Üç dev projede hummalı çalışma

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, İzmit'in kuzeyinde yapımları devam eden İzmit- Kandıra- Kaynarca Duble Yolu, Şehir Hastanesi Bağlantı Yolları ve Kuzey Marmara Otoyolu’nda dev projelerde incelemeler yaptı.

19 Ağustos 2020 Saat: 16:47
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.064 kez okunmuştur

İlyas Şeker inceleme yaptı! Üç dev projede hummalı çalışma
İlyas Şeker inceleme yaptı! Üç dev projede hummalı çalışma

İlimiz trafiğini rahatlatacak üç dev projede hummalı çalışma sürüyor. Çalışmalardan sadece Şehir Hastanesi Bağlantı yolları şehir merkezi içinde kaldığı için görülüyor ancak hem Kuzey Marmara Otoyolu’nda hem de Kandıra yolu için kırsal alanda büyük çalışma var. İlimizin ulaşım çalışmalarını her zaman yakından takip eden AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Karayolları Birinci Bölge Müdürü Turgay Çolak’tan bilgi aldı. İzmit-Kandıra-Kaynarca Yolu yapımı, Şehir Hastanesi Bağlantı yolları inşaatı ile çok büyük oranda tamamlanan Kuzey Marmara Otoyolu’nda yapılan incelemelerde Kalyon İnşaat Proje Müdürü Dağhan Kılıç’ta hazır bulundu. İnceleme gezisine projeleri yakından takip eden gazetemiz yazı işleri müdürü Cemalettin Öztürk de katıldı.

“BÖYLE HIZLI İLERLEMESİNİ BEKLEMİYORDUM”

İnceleme sonunda gazetemize görüşlerini açıklayan AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker de yüksek tempoda süren çalışmaları görünce “Doğrusu bu büyük ve çok önemli projelerin böyle hızla ilerlediğini görmeyi beklemiyordum. Çalışmalar tamamlandığında kentimizin ve bölgenin ulaşımına ciddi katkı sunacaklar. Ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan ilimiz bu yatırımları hak ediyor” dedi. Şeker, Karayolları 1.Bölge Müdürü Çolak ve ekibine ve inşaatlarda çalışanlara teşekkür etti.

1-Karayolları 1.Bölge Müdürü Turgay Çolak, Şehir Hastanesi Bağlantı Yolları yapımıyla ilgili AK Parti Milletvekili İlyas Şeker’e bilgi verdi, yapılan çalışmaları anlattı.

1.8 MİLYAR TL’LİK YATIRIM 77 KM YENİ BÖLÜNMÜŞ YOL
Karayolları Birinci Bölge Müdürü Turgay Çolak da hem Şeker hem de geziye katılan gazetecilere projelerle ilgili detaylı bilgiler verdi. Bölge Müdürlüğünün aralarında Kocaeli’nin de bulunduğu 8 ilden sorumlu olduğunu vurgulayan Çolak, “Kocaeli’nde 499 kilometre yol ağı var. Bunun 290 kilometresi bölünmüş yol. 2023 yılında 77 kilometre daha bölünmüş yol ekleyeceğiz. Kocaeli’nde devam eden Sarıdere, İzmit-Kandıra, TEM üzerinde yapılan Anadolu Kavşağı vb gibi 14 projemiz var Yatırım programı bedeli 1.8 Milyar TL, bugüne kadar 1.2 milyar TL harcama yaptık” dedi.

Şehir Hastanesi bağlantı yolları eylül sonu bitiyor
Şehir Hastanesi Bağlantı yol inşaatlarının hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü belirten Çolak, 368 bin 688 metrekare kapalı alan üzerine kurulan 1218 yatak kapasiteli ve 16 bin kişinin hizmet alabileceği düşünülen Şehir Hastanesi bağlantı yollarının yapımına 2020 yılı kış aylarında başlandığına dikkat çekti. Çolak, şunları söyledi:

“Proje bedeli 190 milyon TL olan bağlantı yolları tamamı 7.8 kilometre uzunluğunda, eylül ayı sonuna bitirmeyi hedefliyoruz. Güzergahta 14 ayrı kurumla problemler vardı, NATO ile olan sorun da hafta sonuna kadar ortadan kalkacak. TEM üzerinde yapılan köprüyü 16 günde bitirdik. Hastane açılmadan bağlantı yolları çalışması tamamlanacak; hastane açıldığında ulaşımda bir sıkıntı olmayacak. Tramvay hattına bağlanan 13 büyük sanat yapısı tamamlandı. Akarca Dere mevkiinde zemin iyileştirme çalışmaları amacıyla kazıklar çakıldı. Eylül ayı sonuna kadar bitirip trafiğe açacağız.”

2-İzmit-Kandıra-Kaynarca arasında 59 kilometrelik yolun ilk 19 kilometresinde yoğun ve tempolu bir çalışma var. Çalışmalar, ana yolların uzağında görünmeyen bölgelerde olduğu için bilinmiyor. Karayolları 1.Bölge Müdürü Turgay Çolak Milletvekili İlyas Şeker’e yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken, Kalyon İnşaat Proje Müdürü Dağhan Kılıç’ta hazır bulundu.

Kandıra Yolu için bitirme hedefi 2022 yılının sonu
2016’da temeli atılan 628 milyon TL ihale bedeli olan İzmit- kandıra Yolu- Kaynarca Yolu projesi ile birleştirilmişti.Kalyon inşaat firması tarafından yapılan 59 kilometre uzunluğundaki duble yol çalışması hızla devam ederken İzmit-Kandıra-Kaynarca yolunda bir yandan çalışmalar hızla devam ederken güzergahta kamulaştırmalar da sürüyor. İzmit-Kandıra Kaynarca yol çalışmasında 75 iş makinesi ve 155 işçi çalışıyor. İş hacminin artışına bağlı olarak bu sayının 250-300’e çıkarılacağı biliniyor. Turgay Çolak, yapılan çalışmalarla ilgili şunları anlattı:

25 MİLYON LİRA ÖDENDİ, 8 MİLYON TL YENİ ÖDENEK
“Yolun ilk 19 kilometresi için şimdiye kadar 25 milyon TL’lik kamulaştırma ödendi, 8 milyon TL daha ödenek istendi. Hazine, şahıs ve orman arazilerinde kamulaştırmalar devam ediyor, 30 milyon TL’ye daha ihtiyacımız var. 55 milyon TL’lik kamulaştırma yapılacak. İzmit Otogar-Kandıra Cezaevi arasındaki 19 kilometrede çalışmalar hızla devam ederken kamulaştırması biten bölümlerde de çalışmalar yapılıyor.

3-İzmit-Kandıra-Kaynaca Yolunda özellikle 19 kilometresindeki tempolu çalışmalar devam ederken Yusufça Köyü yakınında ikinci büyük ana şantiye kuruluyor.

İKİNCİ BÜYÜK ŞANTİYE YUSUFÇA’DA KURULDU
Projenin bir şantiyesi Hayvan Hastanesi karşısında bulunuyor, İkinci ana büyük şantiyemiz Yusufça Köyü’nde yapılıyor. En büyük sorunumuz kamulaştırmalar, kamulaştırması yapılan yerlerde çalışmalar devam ediyor. Çubuklu Bala ile Çubuklu Osmaniye arasındaki 3 kilometrelik yolda yoğun çalışma var. Kamulaştırma yapılan yerlerde varyantlar yapılıyor. 19 kilometrelik yolun 2021 yılı sonunda bitirmeyi, gelecek yıl daha da hızlanarak 2022 sonunda projeyi tamamlamayı hedefliyoruz.”

4- KGM tarafından yaptırılan İzmit Otogarı-Kandıra Bölünmüş Yolu ve Ağva-Kandıra-Kaynarca yolu projesinin taşeronu Kalyon İnşaat. Yusufça Köyü yakınlarında yol kenarına dikilen tabelada bilgiler yer alıyor.

KUZEY MARMARA OTOYOLU 21 ARALIK’TA BİTİYOR
Kuzey Marmara Otoyolu’nda yapılan çalışmalar hakkında da Karayolları 1.Bölge Müdürü Turgay Çolak detaylı bilgiler verdi. Ana gövde ve bağlantı yollarıyla beraber 398 kilometre olan projenin 286 kilometresi tamamlanmış durumda Çolak şunları anlattı:

“Yolun 112 kilometresi Kocaeli sınırları içinde yer alıyor. Bu bölümde 54 kilometresi bitti, 58 kilometre kaldı. Hedefimiz; Eylül ayı sonunda İzmit Doğu’ya kadar 35 kilometresini bitirmek. Bu bölümün içinde bulunan 5 tünelin toplam uzunluğu 18.7 kilometre. 14 viyadükten 13’ünü tamamladık. 21 Aralık’a kadar da projenin tamamını bitirmeyi hedefliyoruz. Genelde otoyol çalışmasını 22.00’den sabaha kadar yapıyoruz. Çalışma biten güzergahları hemen ağaçlandırıyoruz. Kuzey Marmara Otoloyu için 1.5 milyon ağaç kesildi ancak yerlerine 10 milyon fidan dikildi.”

5-AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker’e Kuzey Marmara Otoyolu’nda bilgi veren Karayolları 1.Bölge Müdürü Turgay Çolak, 112 kilometresi Kocaeli sınırları içinde yer alan projeyi 21 Aralık’ta bitirmeyi hedeflerini açıkladı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑