Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

İkisi de Büyükşehir Belediye Başkanı İkisi de Ekrem İmamoğlu Strazburg'da konuştu

AK Partili Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu birkaç gün arayla Fransan’nın Strazburg kentinde konuşma yaptı.

3 Kasım 2019 Saat: 14:14
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.598 kez okunmuştur

İkisi de Büyükşehir Belediye Başkanı İkisi de Ekrem İmamoğlu Strazburg'da konuştu
İkisi de Büyükşehir Belediye Başkanı İkisi de Ekrem İmamoğlu Strazburg'da konuştu

AK Partili Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Tahir Büyükakın  ile Cumhuriyet Halk Partili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu geçtiğimiz günlerde Fransa’nın Strazburg kentinde birkaç gün arayla konuşma yaptı. Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Tahir Büyükakın konuşmasında Türkiye’nin politikalarını savunurken CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu Türkiye’nin politikalarını Avrupalılara şikayet etti. 

Marmara Belediyeler Birliği Başkanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresinde yaptığı konuşmada Avrupalıların yüzüne,’’ seçilmiş bir belediye başkanı örneğinin IŞİD’den bir terör örgütü mensubuyla irtibatta olsaydı, ona yardımda bulunsaydı, onunla ilişkili olsaydı ve mahkemeniz ya da kamusal organlarınız buna ilişkin delillere sahip olsaydı siz bu belediye başkanının görev yapmasına göz yumar mıydınız? Sayın heyet Diyarbakır’a biz izleme komitesi üyeleri yollamak isterse orada adını vermeden belirtmek istediğim bir parti var o partinin önünde duran anneleri dinlemek isterse o anneler Diyarbakır’daki o Kürt anneler o partinin önünde nöbet tutuyor. Bizim çocuklarımızı PKK terör örgütünden geri verin bize diyorlar. İzleme komitesi neden Türkiye söz konusu olduğunda bütün meseleleri masanın üzerine çıkarıyorlar acaba jeopolitik başka kaygılar mı var?’’ diye konuştu.

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da,Fransa’nın Strasburg kentinde düzenlenen Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada görevden alınan terör destekçisi HDP’li belediye başkanlarını savunarak, "Vatandaşın seçme ve seçilme hakkını özgürce kullanmasının önüne engeller çıkarmak, demokrasi dışı arayışlar içindeki kesimleri güçlendirmekten başka bir işe de yaramaz. Bazı seçmen kesimlerini, bazı siyasi partileri, bazı seçilmişleri diğerlerinden ayrı tutmak, farklı ölçütler ve farklı kurallar uygulamaya kalkmak asla ve asla kabul edilemez. Siyasi partiler ve seçilmiş yöneticileri, belediye başkanları ya hukukun içindedirler ya da dışındadırlar. Buna yargı karar verir. Siyasi irade değildir. Kime yapılırsa yapılsın, haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe açıkça ve hep birlikte 'Hayır' demek mecburiyetindeyiz’’ ifadelerini kullandı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑