Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Siyaset

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay; “Ak Parti için şafak 65”

CHP İl Başkanı Sarıbay, İl Örgütüyle yaptığı olağanüstü toplantı sonrasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Sarıbay’ın öncelikli gündemi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran’da yapılacağını açıkladı

19 Nisan 2018 Saat: 18:51
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.452 kez okunmuştur

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay; “Ak Parti için şafak 65”
CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay; “Ak Parti için şafak 65”

Cumhuriyet Halk Partisi’nde İl Başkanı Cengiz Sarıbay il binasında, il örgütüyle yaptığı olağanüstü toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Sarıbay, 24 Haziran’da yapılacak olan erken seçime parti olarak hazır olduklarını belirtti. Sarıbay konuşmasının başında geçtiğimiz günlerde trafik kazası geçiren Vali Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’a geçmiş olsun dileklerini iletti.   

ADAY VE YÖNETİM BELİRLEYECEĞİZ.

Sarıbay açıklamasında, “Bugün bir olağanüstü toplantı ile karşınızdayız. Bildiğiniz üzere bir erken seçim var gündemde. Biz erken seçim bekliyorduk. Biz 15 Temmuz diye bekliyorduk. Bu erken seçim çok iyi oldu. Bunların gitmesi daha eken oldu. Bunları göndereceğiz. Erken seçimin alınması ve eleştirilerimi ilerleyen zamanlarda açıklayacağım. Bugün saat 17.00 itibariyle ilçe başkanlarımızla toplantı yapacağız. İlçelerimizden stratejik değerlendirme ve seçim güvenliği isteyeceğim. Körfez ilçemizde istifalarla boşalan yönetimimiz düştü. Biz oraya 5 kişilik bir kayyum heyeti belirledik fakat erken seçim olduğu için oraya bir atama yapmamız lazım parti tüzüğü gereği. Körfez’de yapılacak atama ile ilgili Cumartesi saat 14.00’te bir toplantı yapacağız. Daha önce görev almış partililerimizle bir aday ve yönetim belirleyeceğiz” ifadelerini kullandı.    

VALİNİN 1 MAYISA İZİN VERMESİ LAZIM

Seçim çalışmaları için Kayseri’de İl Başkanları toplantısı olacağını söyleyen Sarıbay, “Seçim çalışmaları içerisinde daha önce belirlenmiş olan Kayseri’de ki il başkanları toplantımız 27-28 Nisan tarihlerinde Genel Başkanımız stratejik seçim toplantısı yapacak. 2002’den itibaren AK Parti iktidarda. Bunlar geldiğinden beri milli bayramlarımızı unutturmaya çalıştılar. Son 1 seneden beri Cumhurbaşkanı 50 artı 1 alma çabasında olduğu için en büyük Atatürkçü oldu. Bizden fazla Atatürkçü olmaya başladılar ama bu bile sevindirici umarım bu Atatürkçü olmaları ebedi olur. Bir diğer konu ise 1 Mayıs İşçi Bayramı. 1 Mayıs’ta yandaş sendika burada toplanacak. Onun dışında ki STK’lar 1 Mayıs’ı Sabri Yalım’da kutlamak istiyor ama valilik bu konuda olumlu yanıt vermedi. Burada olmazsa DİSK’e bağlı sendikalar İstanbul’da toplanacak biz de oraya destek olacağız. Valiliğin buna izin vermesi lazım. Sayın Valimiz gerekli anlayışı göstereceğini umuyoruz” dedi.

BUNLAR GİDİCİ

Erken alınan seçim parti olarak kendilerini korkutmadığını dile getiren Sarıbay, “16 Nisan referandumundan sonra il örgütü olarak her gün sahadaydık. Seçim yarın yapılacakmış gibi çalışmalara devam ettik. Bunlar gidici bunlara el sallayalım. Şafak 65 diyoruz. Halkımız nezdinde güven kaybettiler. Kocaeli’de de Türkiye’de de bu durum böyle. OHAL’in amacı FETÖ’yü temizlemekti. FETÖ temizlendi fakat OHAL hala kaldırılmıyor. OHAL sopası akademisyenlere, öğrencilere yönelmiş durumda. OHAL’i istemeyene vatan haini diyecek konuma geldiler. 15 16 yılda gittikleri her yerde biz Türkiye’nin şu sorununu çözdük diyorlar. Eğitim facia durumunda. 6-7 Eğitim Bakanı değişti. Şu anda ise bazı okulları İmam Hatip’e çevirmeye çalışıyorlar. Biz de buruma karşı olan herkesle beraberiz” şeklinde konuştu.  

KOCAELİ İÇİN FAYDALI OLUR

Sarıbay, “İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, İzmit için güzel projelerimiz var şeklinde bir açıklama yapmış. Siz 16 senden beri iktidardasınız şimdiye kadar İzmit için güzel projelerimiz var da engelleyen mi oldu? Bunlar insanın aklıyla alay ediyorlar. Bunların tekrar siyasi iktidara gelmesine halkımız ve bizler izin vermeyeceğiz” dedi. Sarıbay son olarak Kılıçdaroğlu’nun seçim çalışması için ilimize davet edilip edilmeyeceği sorusuna, “Genel başkanımızı davet etmek isteriz. Tüm ilçelerimize seçim koordinasyon merkezi kurulacak. Koordinasyon merkezinin programını uygulayacağız. Buraya davet edebiliriz Kocaeli için de faydalı olur” diyerek sözlerini sonlandırdı. 

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑