Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Nisan'da sona eriyor

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan, özel araçlarda ise can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için hayati görülen kış lastiği uygulaması 1 Nisan itibarıyla sona erecek.

25 Mart 2024 Saat: 09:34
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 286 kez okunmuştur

Zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Nisanda sona eriyor
Zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Nisan'da sona eriyor

Zorunlu kış lastiği uygulaması, 1 Nisan itibarıyla sona eriyor. Bu uygulama, şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olup, özel araçlar için ise can ve mal güvenliği açısından önem taşıyor.

Uygulama, Karayolları Trafik Kanunu gereğince belirli dönemlerde illerin hava ve iklim şartlarına göre zorunlu hale getiriliyor.

Denetimler, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş personel yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Ticaret Bakanlığı sınır kapılarında ve belediyelerin denetim birimleri tarafından gerçekleştiriliyor. Kurala uymayan sürücülere idari para cezası uygulanıyor.

Kış lastikleri özel olarak soğuk hava koşullarında optimum performans sağlamak üzere tasarlanmıştır. Bu nedenle yaz mevsiminde kullanıldığında performanslarını kaybederler ve sürüş güvenliğini olumsuz etkileyebilirler. Mevsimine uygun lastik kullanımı, hem sürüş güvenliğini artırır hem de çevreye daha az zarar verir.

Türkiye'de en yaygın kullanılan 205/55 R16 ölçüsündeki yaz lastiklerinin fiyatları 1500 liradan başlamaktadır. Ancak, araçların ebatlarına göre fiyatlar değişiklik göstermektedir. Lastiklerin doğru koşullarda saklanması da önemlidir ve bu amaçla kullanılabilecek lastik otellerinin fiyatları 500 ila 1000 lira arasında değişmektedir.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑