Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Eğitim

Yusufça Şehit İrfan Yaman İlkokulu Polonya’da

Kandıra Yusufça Şehit İrfan Yaman İlkokulu öğretmen ve öğrencileri, “Ortaçağ Yaşam Mirası” konulu proje kapsamında Polonya’ya giderek yöresel ürünlerimizi ve kültürümüzü tanıttı.

23 Haziran 2014 Saat: 20:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.072 kez okunmuştur

Yusufça Şehit İrfan Yaman İlkokulu Polonya’da
Yusufça Şehit İrfan Yaman İlkokulu Polonya’da
Yusufça Şehit İrfan Yaman İlkokulu öğretmen ve öğrencileri, Avrupa Birliği Gençlik Eğitim Programı Comenius Okul Ortaklıkları projeleri çerçevesinde 2013 Teklif Çağrısı döneminde sunulan ve Ulusal Ajans tarafından desteklenmesi uygun görülen “Heritage of Medieval Experiences” konulu projeleri kapsamında Polonya’nın Grajewo şehrinde bulunan Zespół Szkół Miejskich nr 2 w Grajewie okuluna eğitim ziyaretinde bulundu. Ziyarette ev sahibi Polonyalı ailelerin yanında beş gün geçiren öğrenciler, dil öğrenimi ve kültürel paylaşım konusunda tecrübe edindiler. Proje kapsamında Malbork Kalesi, Grajewo, Elk şehirlerini ve Varşova’da bulunan tarihi ve önemli yerleri de gezme imkânı buldular.
YÖRESEL ÜRÜNLERİMİZİ TANITTILAR Okul Müdür Yardımcısı Hakan Bozan nezaretinde öğretmenler Murat Öztürk ve Gönül Candan ile birlikte beş öğrenci geziye katılarak, “Ortacağ Yaşam Mirası” konulu proje kapsamında ülkemiz ve yöremize ait milli kıyafetlerimiz ile Grajewo’da düzenlenen festivale katıldı ve orada hazırlanan Türkiye standında, ülkemize ait yöresel el işi ürünler ve lezzetleri sergiledi. Ayrıca diğer ortak ülkeler İngiltere, Fransa, Polonya ve İspanya’dan katılan öğrenci, öğretmen ve velilere yöresel ürünlerimizi tanıttılar.
İKİ YENİ PROJE DAHA Okul Müdürü Nevzat Aktaş, Avrupa Birliği perspektifinde, projelerden en üst düzeyde yarar sağlamak için çalıştıklarını vurgulayarak, “Yürütmekte olduğumuz ikinci AB Comenius projemiz ile öğrencilerimizin dil öğrenimi, kültürel paylaşım gibi konular ile öğretmenlerimizin eğitim sistemlerinin kıyaslanması, iyi örneklerin transfer edilmesi gibi konuları önemsiyoruz. 2015 yılında ise İngiltere ve Fransa’yı ziyaret edeceğiz. Ayrıca Erasmus+ olarak devam eden yeni dönem için de iki yeni proje başvurularımız var. Kabul edilmesi durumunda okulumuzdaki başarılı ve örnek davranış gösteren öğrencilerini yurtdışına götürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑