Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Siyaset

YRP’li Aras: Tepkili AK Parti seçmeni ve Kandıralı adayımız bize vekil kazandırdı

Yeniden Refah Partisi il eski Başkanı Mehmet Aras, “Ak Parti listesine kızan seçmen bir milletvekilini bize verdi. Bir de Kandıra adayımız Levent Gödek’in de bu sonuçta başarısı büyük.

16 Mayıs 2023 Saat: 15:55
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 859 kez okunmuştur

YRP’li Aras: Tepkili AK Parti seçmeni ve Kandıralı adayımız bize vekil kazandırdı
YRP’li Aras: Tepkili AK Parti seçmeni ve Kandıralı adayımız bize vekil kazandırdı

Seçim sonuçlarını değerlendiren Yeniden Refah Partisi (YRP) il eski Başkanı Mehmet Aras, AK Parti Kocaeli listesine tepkili olan milli görüş seçmeninin Yeniden Refah’a oy vererek milletvekili kazandırdığını ifade etti. Aras ayrıca 3. sıra adayları Levent Gödek’in de Kandıralı olması Yeniden Refah’ın Kocaeli’de rekor seviyede oy aldığını vurguladı.

“KÜSEN MANAV SEÇMENİ DE ETKİLİ OLDU”
Milli Görüş’ün Kocaeli’deki ilk vekili olmadığını söyleyen Aras, “Bu seçimde kazandığımız 1 milletvekili Yeniden Refah’ın Kocaeli’de ilk vekili ama milli görüşün Kocaeli’deki ilk milletvekili değil. Eskiden Şevket Kazan, Osman Pepe vardı onlar da sonradan AKP’ye gitti. Mehmet Batuk bizdendi, AKP’ye gitmeden vefat etti. Necati Çelik’te bizdendi, bizden gitmedi ama vefat etti. Onların listesinde manav aday olmaması da bize gelen oylarda etkili. Tüm bu nedenler kazanmamızı sağladı. Kızan AKP seçmeni bir milletvekilini bizde verdi, bunu görüyoruz, ben zaten söylemiştim. Hem bu nedenler hem Kandıralı adayımız hem de çabamız bize vekil kazandırdı.” şeklinde konuştu.

“YÜZDE 1 OY BİLE ÇIKARAMAZKEN YÜZDE 11 OY ALDIK”
YRP’nin Kandıra’da çok büyük bir çıkış yakalayarak milletvekili kazandırdığını vurgulayan Aras, “Kandıra oy oranlarında birinci geldi. Kocaeli’de hedefe ulaştık, zaten bir tabanımız vardı. 3. Sıra adayımız Levent Gödek’in de bu sonuçlarda büyük bir payı var. Adayımız Mehmet Aşıla’nın kazanmasına vesile oldu. Türkiye genelinde 5 vekilimiz var ama 50 vekile bedel. “ dedi.

“MEHMET ARAS’IN BEREKETİ DE VAR”
Gecelere kadar gezmenin faydasını gördüğünü söyleyen Aras, “Biz oturmadık köyleri sürekli geziyorduk. Gece saat 2’ye kadar dolaştık, gezmedik yer bırakmadım. Ben sıramı Levent Gödek’e bırakmasam bu sonuca ulaşamayabilirdik. Kandıra’da yüzde 1 oyumuz bile yokken yüzde 11 oy çıkardık. Bu Mehmet Aras’ın bereketidir, emeğidir, gayretidir. İhtiyar usta çalıştığı ilçeye yüksek sayılarla vekil kazandırdı.” ifadelerini kullandı.

“OĞAN’A BAĞLI ÇÜNKÜ NE YAPACAĞI BELLİ DEĞİL”
ATA İttifakı adayı Sinan Oğan’ın Erdoğan’ı desteklemesi halinde seçimi Erdoğan’ın kazanacağını söyleyen Aras, “Seçimin ikinci tura kalması zaten belliydi ama Tayyip Erdoğan birçok yerde Kılıçdaroğlu’yla kafa kafaya gitti. Büyükşehirlerin hepsinde oy kaybettiler. İkinci turda büyük ihtimalle Tayyip bey kazanır çünkü Sinan Oğan’ın ne yapacağı belli değil. Zaten bakanlık istediğini söylemişti terörle kol kola yürüyenlerle, mesafe koymayanlarla yol yürüyemeyiz dedi.” dedi.

“YEŞİL SOL OLMASA BU KADAR OY ALAMAZLARDI”
Kılıçdaroğlu’nun Yeşil Sol parti sayesinde birçok bölgede ciddi oy aldığını söyleyen Aras, “Millet İttfiakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu Yeşil Sol Parti sayesinde birçok bölgede oyları sildi süpürdü ama deprem bölgesinde kaybetti. Yeşil Sol Parti olmasa bu kadar oyu alamazdı, doğu bölgesinde hiç oy alamayacağı illerde büyük farklar attı.” ifadelerine yer verdi.

‘AKŞENER’İ DİNLEMEDİLER, KAYBETTİLER’
İki ittifakın da başarısız olduğunu söyleyen Aras, “Meral Akşener’i dinleselerdi milliyetçi tabandan bir aday gösterselerdi mesela Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı aday gösterselerdi şu an seçimi kazanmışlardı. Meral Akşener’i dinlemediler kaybettiler, kadın ısrar etti çünkü öngördü, masadan kalktı gene de dinlemediler ve sonuç böyle oldu. Bu seçimde iki ittifakta başarısız oldu, tek başlarına girselerdi yarış daha farklı olurdu. İttifaka girmesek biz de 3 milyondan fazla oy alırdık. İYİ Parti de başarısız oldu. Bu seçimde en başarılı çıkan YRP ve MHP oldu, ikisi de vekil sayısını artırdı” diyerek sözlerini tamamladı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑