Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Yılın ilk Kabine Toplantısı yapılacak! Kabine Toplantısı ne zaman?

Kabine Toplantısı yeni yılın ilk kabine toplantısını yarın Beştepe’de gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık yapacağı toplantının ana gündem maddesinde emeklilere yönelik olarak yapılacak zam düzenlemesi yer alıyor.

7 Ocak 2024 Saat: 23:50
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 443 kez okunmuştur

Yılın ilk Kabine Toplantısı yapılacak! Kabine Toplantısı ne zaman?
Yılın ilk Kabine Toplantısı yapılacak! Kabine Toplantısı ne zaman?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık yaptığı Kabine Toplantısı 2024’ün ilk toplantısını yarın gerçekleştirecek. Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak olan toplantının ana gündem maddesinde emeklilere yapılacak olan zam düzenlemesi ile ekonomi ve terörle mücadelede yaşanan gelişmeler değerlendirilecek.

EMEKLİ MAAŞLARI KONUŞULACAK

Asgari ücretin 17 bin 2 TL olarak açıklanması ve memur ile memur emeklisine de yüzde 49,25, işçi ve Bağ-kur emeklilerine de yüzde 37,56 oranında gelen zammın ardından en düşük emekli maaşına yapılacak zam oranın da yarın gerçekleşecek olan Kabine Toplantısı’nda belli olması bekleniyor.

ENFLASYONUN DURUMU KONU BAŞLIKLARI ARASINDA

Beştepe’de düzenlenecek olan Kabine Toplantısı’nda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın sunum yapması beklenirken; faizlerde yaşanan artışların piyasalardaki durumunun da değerlendirileceği toplantıda bir diğer önemli başlıksa enflasyon olacak. Ayrıca Ticaret Bakanlığı’nın uygulamakta olduğu fahiş artışlara ilişkin yapılan çalışmalar da toplantının diğer konuları arasında bulunuyor.

TSK VE MİT BİLGİ VERECEK

Kabine Toplantısı’nda ekonomide yaşanan gelişmelerin yanı sıra terörle mücadelede yaşanan gelişmelerin de konuşulması bekleniyor. Silahlı Kuvvetlerin ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın sınır ötesi operasyonlara dair yeni bilgileri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunması bekleniyor. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile İstanbul’da yapılan görüşmelerin detayları da toplantıda konuşulacak. Erdoğan’ın toplantı sonrasında açıklama yapması bekleniyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑