Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Siyaset

Yıldızlı pazara çıktı, parası yetmedi!

CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı, İzmit Perşembe Pazarı’na alışverişe çıktı. Pazar için 400 TL ayıran Yıldızlı, parası yetmeyince borçlanarak pazardan çıktı.

17 Haziran 2022 Saat: 08:40
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.056 kez okunmuştur

Yıldızlı pazara çıktı, parası yetmedi!
Yıldızlı pazara çıktı, parası yetmedi!

CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, bugün il yönetimi ve İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya ile beraber Doğu Kışla’da bulunan Perşembe Pazarı'nı ziyaret etti. İlk olarak Pazarcılar Odası Başkanı Ramazan Kumsar’ı ziyaret eden başkan Yıldızlı daha sonra pazarcı esnafından alışveriş yaptı. Başkan Yıldızlı, 400 TL ile başladığı alışverişi 20 TL borç ile kapattı. Alışverişten sonra açıklamada bulunan Yıldızlı, “ AK Parti İl Başkanı Mehmet Bey, geçtiğimiz hafta yaptığı basın toplantısında, ‘biz sahadayız ama onları göremiyorum’ demişti. Buyurum ben pazardayım sizde gelin” diyerek Ellibeş’i pazara davet etti.

KARPUZ BAŞINA 2 TL NAKLİYE ÜCRETİ
Ziyaret sırasında Pazarcılar Odası Başkanı Ramazan Kumsar yaptığı açıklamada, “Siyasetçi pazarı gezsin ve ülkenin gidişatını görsün. Mazot aldı başını gidiyor. 5 liraya gelen nakliye 20 liraya geliyor. Karpuz başına bile 2 lira nakliye ücreti biniyor. Bana göre pazarda pahalı bir şey yok. En büyük giderimiz nakliye ücreti. Gübre ve ilaç ücretleri çok pahalı. 1 litre ilaç 700 lira olmuş. Normal bir aile 400 lira ile sebze alışverişini yapamaz. Taze fasulye bugün 30 lira oldu. Bundan yıllar önce İstanbul’un meyve ve sebze yükünü Kandıra çekiyordu. Kandıra’daki gençler İzmit’e göç etmeye başladı. Oranın yerli halkı bitti. Başka illerden oraya göç edenler var. Kısa süre sonra Kandıralıların elinde toprak kalmayacak ve orası bitecek. 10 sene sonra Kandıra diye bir yer kalmayacak" dedi.

İNTİHAR EDEN PAZARCI ARKADAŞLARIMIZ VAR
Kumsar, “Gıda Organize Sanayi yapıldı ama yerli halka faydası yok. Bunun faydaları anlatılmalıydı. Belediye başkanları yaptıkları pazar yerini bizlere sormuyor. Biz kapalı mezar değil kapalı pazar istiyoruz. Başiskele’de pazar yerinde rüzgârdan dolayı pazarcı duramaz. Biz pandemide yaşadık. İntihar eden ülke genelinde çok pazarcı esnafımız var. Virüsü bizim pazarcılar getirmiş gibi davrandılar. Marketler açıktı o dönemde. Yarın(Cuma) Yahya Kaptan Pazar Alanı ile ilgili basın açıklaması yapacağım. Önce bizimle sonra mahalle sakinleri ile Fatma Başkanın görüşmesi lazım” dedi.

YILDIZLI: “VATANDAŞ İLE ESNAFIN ARASINI AÇTILAR”
Kumsar’ın ardından söz alan CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı, “Burada siyasi görüş kenarda kalıyor. Esnafın gerçek derdi bu. Çözüm önerilerini hep birlikte bulalım istiyoruz. İnsanlar bir torba ürünü zor alıyor. Kocaeli’deki tarım çok ciddi desteklenmeli. Tarım gerçekten desteklense, buradan İstanbul'a bile olumlu yönde etki edebiliriz. İktidar yetkilileri de buraya gelsin. Hem esnafın hem de vatandaşın halini sorsunlar. Vatandaş ile esnafın arasını açtılar. Bolluktan dolayı vatandaş çeyrek karpuz alıyor. Bugün 400 lira ile pazar alışverişimi yapacağım” dedi.

PAZARCININ DERDİNİ DİNLEDİ!
Pazar alışverişi sırasında vatandaşlarla ve esnaflarla sohbet eden Yıldızlı, esnafın ve vatandaşların dertlerini dinledi. Vatandaşlardan biri “100 lira ile pazar yapmak zorunda kalıyoruz. Fiyatlara hep zam geliyor. Nereye kadar böyle gidecek? Bıktık, usandık” dedi. Pazarcı esnaflarından Samet Dağdelen ise, “Vatandaş, yarım hatta çeyrek karpuz talep ediyor. İnsanların önceliği sebze oluyor. Paraları kalırsa meyve alabiliyor. 2 ay sonra düğün yapacağım. Cebimde para yok. Gençler olarak bu duruma duyarsız kalmamalıyız” dedi.

“GELİN VATANDAŞIN HALİNİ GÖRÜN”
Pazar alışverişinin ardından değerlendirmede bulunan Başkan Yıldızlı, “Pazara, sokağa inelim diye siyasi partileri davet ettik fakat hiçbiri gelmedi. 425TL ile bir gram meyve alamadık. Buradan iktidar yetkililerine sesleniyorum. Uykudan uyanın ve vatandaşın halini görün. Değişim için vatandaşlar bize katılsın. Biz sokaktayız, sesinizi duyurmak için buradayız” şeklinde konuştu.

YILDIZLI’NIN 420 TL’YE ALDIĞI ÜRÜNLER
İzmit Perşembe Pazarında alışveriş yapan CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı’nın aldığı ürünler ve fiyat listesi şöyle:

Tarhana-25 TL
3 kilo soğan 20 TL
2 kilo patates 20 TL
1,5 kilo salatalık 12 TL
Demet sarımsak 10 TL
5 adet limon 10 TL
1 kilo domates 8 TL
2 kilo biber 15 TL
2 kilo taze fasulye 30 TL
1 kilo bezelye 10 TL
Maydanoz 5 TL
Dereotu 5 TL
Sivri Biber 10 TL
Roka-Göbek-Marul-Taze Soğan 20 TL
Deniz Börülce 10 TL
Semiz Otu 5 TL
Kırmızı Turp 5 TL
1 kilo havuç 8 TL
2 kilo Çeri Domates 10 TL
Yarım kilo zeytin 25 TL
1 kilo pirinç 20 TL
1 kilo salça 17 TL
600 gram beyaz peynir 50 TL
Yarım kilo tereyağ 50 TL
15 adet yumurta 20 TL

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑