Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Siyaset

Yıldızlı’nın ilk soru önergesi staj ve çıraklık mağdurları için

28.Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili olarak TBMM’de görev yapan Harun Özgür Yıldızlı, il başkanlığı ve milletvekili adaylığı süresi boyunca söz verdiği gibi Staj ve Çıraklık Mağdurlarının sesi olmaya devam ediyor

22 Haziran 2023 Saat: 13:18
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 783 kez okunmuştur

Yıldızlı’nın ilk soru önergesi staj ve çıraklık mağdurları için
Yıldızlı’nın ilk soru önergesi staj ve çıraklık mağdurları için

CHP Kocaeli Milletvekili Harun Yıldızlı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) ilk soru önergesini verdi. Staj sırasında yapılan sigortaları kabul edilmediği için emeklilik hakkı kazanmayan, kamuoyunda ‘staj ve çıraklık mağduru’ olarak bilinen vatandaşlar için Yıldızlı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yanıtlanması talebiyle yazılı soru önergesi verdi.

BİR MİLYONUN ÜZERİNDE VATANDAŞIMIZ MAĞDUR
Yıldızlı soru önergesiyle ilgili, “Bu durum, birçok vatandaşımızın emeklilik hesaplamalarında adaletsizlik yaşamasına neden olmaktadır. Çıraklar ve işletmelerde staj yapan öğrenciler, sigorta girişi yapılmakla birlikte, çıraklık ve staj dönemi boyunca sadece iş kazaları ile meslek hastalıkları ve hastalık sigortaları primleri ödenmektedir. Tahminlere göre, bu durumdan etkilenen bir milyonun üzerinde vatandaşımız mağdur durumdadır” ifadelerini kullanarak Bakan Işıkhan’a şu soruları yöneltti:

-Aday çırak, çıraklık ve işletmelerde mesleki eğitim gören öğrencilerin çıraklık, kursiyerlik, ve staj başlangıç tarihlerinin uzun vadeli sigorta kollarında hizmet ve sigorta başlangıcı sayılması yönünde Bakanlığınızca bir çalışmanız var mıdır?

-Staj başlangıç tarihinin emekliliğe esas yaşlılık sigortasının başlangıcı olarak sayılmamasının önündeki engelleri kaldırmak ve vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek yönünde bir çalışmanız var mıdır?

-Milyonlarca staj ve çıraklık mağduru vatandaşımızın haklı talepleri noktasında kamuoyunu bilgilendirmeye ve söz konusu mağduriyetleri gidermeye yönelik kapsamlı bir planlama açıklaması yapmayı düşünüyor musunuz?

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑