Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Kültür

Yelkencioğlu Konağı artık müze olacak

Kandıra merkez Hamam Sokak'ta bulunan 200 yıllık Yelkencioğlu Konağı'nın bundan sonra müze ve kültür evi olarak kullanılması için dün protokol imzalandı

12 Ağustos 2011 Saat: 01:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 10.050 kez okunmuştur

Yelkencioğlu Konağı artık müze olacak
Yelkencioğlu Konağı artık müze olacak
Kandıra Kaymakamı Hamza Erkal’ın girişimleri sonucu, İlçe merkezi Hamam Sokak'ta bulunan 200 yıllık Yelkencioğlu Konağı'nın kültür evi ve müze olarak kullanılması amacıyla Yelkencioğlu ailesiyle bir protokol imzalandı. Dün Kandıralı iş damlarından Teoman Yelkencioğlu ile kardeşleri Niyazi, Atilla Yelkencioğlu ve kız kardeşleri Belma Sabuncuoğlu, İlçe Kaymakamı Hamza Erkal’ a makamında ziyaret gerçekleştirdiler. Ziyarette,Yelkencioğlu Konağı'nın müze ve kültür evi olarak kullanılması için aile üyeleri ve Kaymakam Erkal arasında bir protokol imzalandı.
Bir dönem hastane ve hükümet konağı olarak ta kullanılan konakta artık, yine bölgeye ait kültürel, tarihi ve etnografik eserler sergilenecek. Kaymakam Erkal, konağın bundan sonra projelendirme çalışmalarına başlanılacağını ve en kısa zamanda restorasyonunun bitirilip hizmete açılacağını ifade etti.
Yelkencioğlu kardeşler İlçe Kaymakamı Hamza Erkal’a, Kandıra kültürüne sahip çıktığından dolayı teşekkür ettiler. İlçe Kaymakamı Hamza Erkal ise, Kandıra kültürünü ve mimari yapısını en iyi yansıtan bu konağın müze olarak tahsisi konusunda gösterdikleri bu örnek davranış nedeniyle Yelkencioğlu ailesine teşekkür etti.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑