Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Adliye

Yazıcıoğlu Hayatını Kaybetti

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun içinde bulunduğu düşen helikopterin enkazına ulaşıldı. 2 gün sonra ulaşılan enkazda Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin ces...

11 Mayıs 2009 Saat: 21:22
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.464 kez okunmuştur

Yazıcıoğlu Hayatını Kaybetti
Yazıcıoğlu Hayatını Kaybetti

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun içinde bulunduğu düşen helikopterin enkazına ulaşıldı. 2 gün sonra ulaşılan enkazda Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin ceseti bulundu.

Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesindeki mitingin ardından Yozgat Yerköy'deki mitinge gitmek üzere havalanan helikoptere binen Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişiye ulaşıldı. Helikopterin enkazı Kahramanmaraş'a 81, Göksun'a ise 650 kilometre uzaklıkta bulunan Döngel Köyü civarındaki Keş Dağında bulundu.

 

Sivil Savunma ekipleri BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu düşen helikopterin enkazına ulaşıldığını ve 6 kişinin cesedinin bulunduğunu açıkladı.

 

Enkazı 17 kişilik bir köylü grubu buldu. Helikopterin enkazına ulaşan 17 kişilik ekip kar yağışı ve tipi nedeniyle donma tehlikesi geçirdi. Ateş yakıp ısınmaya çalışan ekip donma tehlikesi geçirince dağdan inmeye karar verdi.

 

Enkazın bulunmasının ardından canlı yayına bağlanan köylülerden Abidin Karataş ön tarafı parçalanmış, arka tarafı sağlam olan helikopterin içinde yüzleri dahi buz tutmuş, donmuş vaziyette 5 kişiyle karşılaştıklarını söyledi.

 

Karataş; "Helikopterin bulunduğu alan açık bir alan. Her taraftan görülebilecek bir alan. Bu tarafta daha önce arama yapılmamış. Göksun'a çok uzak. Yaylalar bölgesine düşüyor. Helikopter enkazı 50-60 metrekare alana yayılmış." diye konuştu.

 

Enkazı bulan köylülerden Cuma Gök ise enkazın olduğu bölgede sis olduğunu, helikopterin kayaya çarparak bulundukları bölgeye düştüğünü tahmin ettiklerini söyledi. Helikopterin arka tarafının sağlam olduğunu, ön tarafının parçalandığını, kendilerinin Kahramanmaraş'a bağlı Döngel köyünden geldiklerini sözlerine ekledi. Enkazın bulunduğu bölgede çığ ve donma tehlikesi bulunuyor.

 

Bir haber kanalının muhabiri Fatih Portakal helikopterdeki herkesin yaşamının yitirdiğini belirterek şunları söyledi: "Konuştuğumuz bazı korucular 5 cansız bedene ulaştıklarını söylemişlerdi. 6. ceset bulunmamıştı ve hala umut vardı. Başka bir korucu Osman Yılmaz'a ulaştık. Onlar 6. kişinin cesedine de ulaştılar. Bu cesedin Muhsin Yazıcıoğlu'na ait olduğu anlaşıldı."

 

BBP helikopterinin enkazının bulunduğu bölgeye 60 kişilik arama kurtarma ekibinin ulaşmak üzere olduğu bildirildi.  BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin enkazının bulunması üzerine Göksun Devlet Hastanesinde hazırlık yapılıyor. Helikopter kazası sonucu hayatını kaybedenlerin cenazelerinin hastaneye getirilme ihtimali üzerine Göksun Devlet Hastanesi Acil Servis girişinde 4 sedye hazırlandı. Bu arada, polis hastane çevresinde güvenlik önlemi aldı. Acil Servisin caddeye bakan kapısının her iki tarafı barikatla kapatıldı. İçeriye girişlere kontrollü olarak izin veriliyor. Muhabirler fotoğraf ve görüntü alabilmek için hastane girişinde bekliyor.

 

Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin enkazına, 10 askeri araç, 2 paletli kar aracı, kar motosikleti sevk edildiği öğrenildi. Sağlık Bakanlığına ait ambulanslar ise aşırı kar ve tipi nedeniyle henüz enkaz bölgesine ulaşamadı. Bu arada, gazetecilerin ve sivil plakalı araçların Sisne köyüne yaklaşmalarına izin verilmiyor.

 

Bakan Beşir Atalay enkazın aramaların ilk günden beri yoğunlaştırıldığı Elmadağ ile Sinse bölgesi arasındaki Tekir Kasabasında yer alan Döngel Mağaraları'nın üst kısmında yer alan, Keş dağında bulunduğunu kaydetti.



Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑