Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Eğitim

Yağız: Okullarda mescid istiyoruz

Diyanet-Sen Kandıra Temsilcisi İrfan Yağız, Kandıra Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yağız’ı makamında ziyaret ederek, okullara mescid yapılmasını talep etti.

3 Kasım 2013 Saat: 00:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 9.841 kez okunmuştur

Yağız: Okullarda mescid istiyoruz
Yağız: Okullarda mescid istiyoruz
Diyanet-Sen Kandıra ilçe yönetimi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yağız'ı makamında ziyaret etti. Ziyarete İlçe Temsilcisi İrfan Yağız'ın yanı sıra sekreter Ahmet Yılmaz ve Mali Sekreter Tuncay Yaşar da katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yeni hizmet binasına taşınması nedeniyle hayırlı olsun ziyareti gerçekleştiren Diyanet-Sen ilçe yönetimi, ziyaret esnasında istek ve taleplerini müdür Yağız’a aktardı. İBADETLERİNİ RAHAT YAPSINLAR Okullarda öğrencilerin ibadetlerini yapabilmeleri için mescid yapılmasını talep eden Yağız; “Biz Diyanet-Sen olarak ilçemizdeki dini alanda karşılaşılan problemleri kendimize dert edindik. Çözüm yolları üzerinde çalışmayı kendimize görev saydık. Bu gün bizler okullarda eğitim öğretim faaliyetlerine katılan evlatlarımıza, gençlerimize ibadetlerini rahatça yapabilecekleri mekanların temin edilmesini istiyoruz. Maalesef bu gün bu konuda sıkıntılar bulunmaktadır. Bir çok okulumuzda ya hiç yer ayrılmamış, yada fiziki şartları olumsuz mekanlar, kuytu köşeler beton üzerine bir seccade serilerek namaz kılınabilecek hale getirilmiştir. Bu hiç hoş olmayan bir durumdur.
YÜRÜRLÜKTE VAR Bu gün gelinen noktada Milli Eğitim Bakanlığı çıkarmış olduğu yönetmelikle okullarda talep olması halinde ibadethanelerin açılmasını istemiştir. İşte tam bu noktada velilere de büyük görev düşmektedir. Biz veli olarak talep edeceğiz, okul yönetimleri de bu talebi karşılama noktasında hassasiyet gösterecektir. Aslında talep beklemeye de gerek yoktur. Çünkü 2010 -2011 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile okullarda değerler eğitimine yönelik çalışma yapılması istenmiştir. Bu genelge halen yürürlüktedir. Tamamı Müslüman öğrencilerden oluşan okullarımızda ibadetlerin ifasına imkan sağlayacak faaliyetler en başta gelen değer eğitimidir. VELİLER TALEP ETMELİ Netice olarak biz ilk önce velilerimizden bu konunun üzerine eğilmelerini, çocuklarının okulda namazlarını kılabilecekleri bir mekanın olup olmadığını, varsa uygun olup olmadığını araştırmalarını istiyoruz. Okul yöneticilerimizden de gençlerimizin namaz kılabilecekleri uygun, nezih bay-bayan ibadet mekanları oluşturmalarını istiyoruz” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yağız ise göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı Diyanet-Sen'e teşekkür etti.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑