Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Ekonomi

Volkswagen'in araçları Kocaeli'de üretilecek!

Ford ve Volkswagen’in stratejik ortaklığı kapsamında Volkswagen'in yeni nesil 1 tonluk ticari araçları da Ford Otosan'ın Yeniköy fabrikasında üretilecek.

22 Mayıs 2024 Saat: 08:59
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.051 kez okunmuştur

Volkswagenin araçları Kocaelide üretilecek!
Volkswagen'in araçları Kocaeli'de üretilecek!

Ford Otosan, 2 milyar euroluk yatırım kapsamında yeniden tasarladığı Yeniköy Fabrikası'nda üretime başladı. Hem içten yanmalı hem de elektrikli araç üretebilen Türkiye’nin ilk ve tek fabrikası olan Yeniköy, Ford Otosan mühendisleri tarafından tasarlanan çok katlı mimarisi ile üretimde verimliliği artırıyor. Fabrikada yapılan her bir TL'lik üretimin Türkiye’deki üretime 2.6 TL'lik katkı sağladığı belirtiliyor. Yeniköy Fabrikası'nın yıllık üretim kapasitesi şu an 245 bin adet olup, yatırımlar tamamlandığında bu kapasite 405 bin adede ulaşacak.

3500 kişiye istihdam
Transit Custom'ın dünyadaki tek üretim merkezi olan Yeniköy, aynı zamanda Volkswagen'in yeni nesil 1 tonluk ticari araçlarının da üretim üssü olacak. Fabrika, açıldığından bu yana 3 bin 500 kişiye istihdam sağladı ve Türkiye GSYH'ına yaptığı 1 TL'lik katkı 3.3 TL olarak geri dönüyor. Yeniköy’de üretilen ilk araç yeni nesil Ford Transit Custom olurken, tamamen elektrikli E-Transit ve E-Tourneo Custom da burada üretiliyor. Ford ve Volkswagen’in stratejik ortaklığı kapsamında, Volkswagen marka araçlar da ilk kez Türkiye’de Yeniköy Fabrikası'nda üretilecek

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑