Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Valilik fırtınalı iki günün raporunu açıkladı

Bölgemizde yaşanan kuvvetli rüzgar, fırtına, tam fırtına ve yer yer yağmur, yüksek kesimlerde kar ve karla karışık yağışlardan sonra Kocaeli Valiliği durum ile ilgili açıklama yaptı.

27 Kasım 2023 Saat: 03:17
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.094 kez okunmuştur

Valilik sağanak ve fırtınanın bilançosunu açıkladı
Valilik fırtınalı iki günün raporunu açıkladı

Kocaeli Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı “Kuvvetli rüzgar, fırtına, tam fıtına ve yer yer yağmur, yüksek kesimlerde kar ve karla karışık yağışların bölgemizde etkili olacağının AFAD ve Meteoroloji Bölge Müdürlüğünce bildirilmesi üzerine Valimiz Seddar Yavuz’un talimatları doğrultusunda kamuoyuna gerekli bildirimler yapılmak suretiyle uyarılarda bulunulmuştur.

DEĞERLENDİRMELER YAPILDI
Bölgemizi de içine alan ‘Turuncu’ kodlu uyarı nedeniyle TAMP Kocaeli müdahele planları doğrultusunda İl AFAD Merkezinde ve Valiliğimiz GAMER’de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İSU ve ilgili kurum yetkililerinin katılımıyla Vali Yardımcısı başkanlığında bir araya gelinerek alınacak tedbirler ve yapılması gereken çalışmalar istişare edilmiş, koordinasyon gerektiren konular üzerinde değerlendirmeler yapılmıştır.

DENİZ ULAŞIMI AKSADI
25.11.2023 Cumartesi günü ilk saatlerinden itibaren başlayarak Pazar günü (26.11.2023) akşam saatlerine kadar etkili olacak rüzgar, fırtına ve yer yer tam fırtına akabinde etkili olan yağışlar sebebiyle yer yer su baskınları, deniz taşması, çatı uçmaları ve trafik kazaları ile zaman zaman da deniz ulaşımında aksamalar meydana gelmiştir.

23 TRAFİK KAZASI
Cumartesi günü ilk saatleden itibaren etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle 1’i işyeri 2’si sokak olmak üzere toplamda 3 su baskını, Gölcük Halıdere ile Değirmendere Sahili, İzmit Sekapark Sahili ve Körfez Sahili’nde meydana gelen deniz taşması, 7 çatı uçması, 6 ağaç ve 1 aydınlatma-elektrik direği devrilmesi ve 19’u maddi hasarlı, 4’ü yaralamalı olmak üzere 23 tane trafik kazası meydana gelmiş olup, 4 kişi yaralanmıştır.

KARTEPE’DE ELEKTRİK KESİNTİSİ
Yapılan ihbar ve arazi taraması neticesinde tespiti yapılan ve halen çalışması devam eden olaylar;

Kartepe Aslanbey KYK Öğrenci Yurdu’nda çatı kaplamasında kısmi uçmalar meydana gelmiştir. (Gerekli güvenlik önlemleri alınmış olup, Rüzgâr devam ettiği için onarım çalışmaları yapılamıyor.)

Kartepe İlçesinde orta gerilim hatlarında uzun süreli (tahmini 4-6 saat arası) devam edecek elektrik kesintisi vardır. (Ekipler olay yerinde müdahale ediyor.)

İDO ve NEGMAR Feribot seferleri şiddetli hava muhalefeti sebebiyle yapılamamaktadır.

Rüzgâr ve fırtına sebebiyle özellikle Kartepe bölgesinde çok sayıda elektrik kesintisi mevcuttur. (Müdahaleler devam etmektedir.)

Gölcük ve Körfez sahilinde su basması sebebiyle dağıtım panolarının su altında kalmasından dolayı güvenlik sebebiyle elektrik kesintisi yapılmıştır. (Ekiplerin çalışmaları devam ediyor.)

İlimiz genelinde ortalama rüzgar hızı 15 km/saat olmak üzere en yüksek rüzgar hızı Kartepe Güney Batı yönünden 26 km/saat olarak gerçekleşmiştir.

Ortalama yağış miktarı ise 9,25 kg/m² olmak üzere en yüksek yağış miktarı 20,16 kg/m² olarak Gölcük ilçemizde tespit edilmiştir.

TEDBİRLİ OLUNMALI
112 ve diğer yollardan yapılan ihbarlara Valiliğimizce alınan Kış Tedbirleri kapsamında Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, AFAD Kocaeli İl Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile İlçe Belediyelerinin İtfaiye ve Fen İşleri, İSU, Emniyet, Jandarma ve SEDAŞ’tan toplam 2191 personel ve 1044 araçla gerekli müdahaleler yapılmakta olup, olumsuz hava şartlarından etkilenen Kocaelili hemşehrilerimize ve bölgemizdeki tüm kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Bölgemizde etkisi devam eden olumsuz hava şartları nedeniyle dikkatli ve tedbirli olunmasını istirham ediyoruz.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑