Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Vali Yavuz: Tamamlanan proje 138, devam eden proje sayısı 406

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 2023 yılında 638 proje üzerinde çalışma yürüttüklerini belirterek, “Tamamlanan proje sayısı 138, devam eden proje sayısı 406’dır. İhale aşamasında bulunan proje sayısı 59, ” dedi.

25 Ekim 2023 Saat: 08:15
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 485 kez okunmuştur

Vali Yavuz: Tamamlanan proje 138, devam eden proje sayısı 406
Vali Yavuz: Tamamlanan proje 138, devam eden proje sayısı 406

Kocaeli Valiliği 2023 yılı dördüncü il koordinasyon kurulu toplantısı Kocaeli Valiliği Akçakoca Toplantı Salonu'nda gerçekleşti. Vali Yavuz başkanlığında gerçekleşen toplantıya kaymakamlar, il müdürleri ve belediye temsilcileri katıldı. Vali Yavuz toplantıda il genelinde valilik tarafından yürütülen projeler hakkında bilgiler verdi.

638 PROJE ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ
Vali Yavuz 638 proje üzerinde çalışmaların yürütüldüğünü belirterek, “2023 yılında toplam 638 proje üzerimizde çalışmalar yürütülmektedir. Tamamlanan proje sayısı 138, devam eden proje sayısı 406’dır. İhale aşamasında bulunan proje sayısı 59, henüz başlanamayan proje sayısı 34, tasfiye edilen proje sayısı ise 1. 2023 yatırımlarının bedellerinin toplamı 66 milyar 720 milyon liradır.

ULAŞIMIN PAYI YÜZDE 52 ORANINDA
2023 yılı ödeneği 22 milyar 556 milyon liradır. Dönem sonuna kadar bu ödenekten yapılan harcama toplamı ise 10 milyar 533 milyondur. 2023 yılı ödeneğine göre nakdi gerçekleşme oranı ise yüzde 47’dir. 2023 yılı yatırım ödeneklerimiz sektörlere göre oransal dağılımına bakıldığında ulaştırma sektörü yüzde 52, diğer kamu hizmetleri sektörü yüzde 26, eğitim sektörü yüzde 8.1, enerji sektörü yüzde 6.8, sağlık sektörü 3.6, tarım sektörü yüzde 2, diğer sektörler ise yüzde 1 paya sahiptir.

KAYNAKLARINI EKONOMİK KULLANMALIYIZ
Fiziki gerçekleşme oranı yüksek olan yatırımların bir an önce tamamlanarak hizmete sunulması, yatırımların kontrol, denetim ve takiplerin yapılması, sorunların zamanında çözülmesi, hizmet kalitesine bağlı kalarak kaynakları verimli ve ekonomik kullanmalıyız. Kurullar arası iş birliği ve koordinasyonu gerekli hususların doğru ve etkin bir şekilde değerlendirerek sorunlara yönelik isabetli çözüm önlemleri oluşturulması konusunda toplantının faydalı geçmesini ve yerinde kararların alınmasını sağlayacaktır.”

RUTİN ÇALIŞMALARA 57 MİLYON HARCAMA YAPTIK
Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü adına Müdür Yardımcısı Arif Yıldız gerçekleştirdiği sunumda şunları söyledi: “Bu yıl 644 milyonluk harcama yaptık. İzmit- Kandıra- Kaynarca yolunda çalışmalarımız devam ediyor. Derince limanı ve D-100 Tem Otoyol bağlantısında da ekiplerimiz faaliyetlerini sürdürüyor. Gebze Kavşağı ve İzmit Doğu Kavşağı arasında bu yıl 2.2 kilometre yolu tamamladık. Rutin çalışmalar için 57 milyonluk harcama yaptık.”

TEKKEKÖY VATANDAŞININ SORUNUNU ÇÖZÜN
Yıldız’ın sunumunda araya giren Vali Yavuz yaptığı bir ziyarette Tekkeköy vatandaşlarının kendisine şikayette bulunduğunu söyleyerek, “Tekkeköy vatandaşları bize yolun sağında durak vardı buradan binebiliyorduk, yeni yol sonrasında şimdi biz otobüse binmek için 2,5 kilometre yürüyoruz diyorlar. Sağdan oraya bir giriş verin. Buraya bakın. Vatandaş neden bu kadar yürüsün. Hedefimiz vatandaşın sorununu çözerek mutlu etmek. Vatandaş ‘Allah devletimizden razı olsun’ diyecek. Büyükşehir Belediyesi ile bu işi ortak şekilde çözün.” dedi.

ÇUHANE ÇALIŞMAMIZI TAMAMLADIK
DSİ 1. Bölge Müdürü Murat Şayan yaptığı sunumda şunları söyledi: “Baraj doluluk oranına baktığımızda geçen seneye göre iyi durumdayız. 12 adet devam eden işimiz var. Karamürsel İnebeyli Göletini tamamladık. Kandıra Safalı Göleti tamamlandı. Bu sene sonuna kadar Başiskele Cevizlibağ ve Dilovası Dildere Göletlerini ihale etmeyi amaçlıyoruz. Çuhane hidrolik santrali ile maliyet çalışmasını tamamladık, toplantı sonunda sizlere sunmak istiyoruz.” dedi. DDY 1. Bölge Müdürlüğü adına sunum yapan Ahmet Sancak Şanlı, “2023 yılı ekim dönemi itibariyle 19 adet projede çalışıyoruz. 1.6 milyarlık toplam değerinde bir çalışma. 9 proje devam ediyor, 7 proje ihale aşamasındadır.” diye konuştu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑