Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Vali Yavuz, “Şile, Ağva, Kandıra duble çalışmasının çabuk bitmesini istiyoruz”

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında konuşan Vali Seddar Yavuz, Kandıra yolu ile birlikte Şile Ağva yolunun biran önce hizmete alınmasını istedi.

6 Nisan 2024 Saat: 08:13
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.586 kez okunmuştur

Vali Yavuz, “Şile, Ağva, Kandıra duble çalışmasının çabuk bitmesini istiyoruz”
Vali Yavuz, “Şile, Ağva, Kandıra duble çalışmasının çabuk bitmesini istiyoruz”

Kocaeli'de 2024 yılının ikinci İl Koordinasyon Kurulu ToplantısıVali Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik Akçakoca Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, İl Yatırım Takip Sistemine girilen verileri paylaşan Vali Seddar Yavuz, “2024 yılının ikinci İl Koordinasyon Kurulu toplantısına hoş geldiniz. İlimizde, 2024 yılında, kamu kurum ve kuruluşları ile belediyeler tarafından toplam 583 proje üzerinde çalışmalar yürütülmektedir. Dönem sonu itibarıyla 25 proje tamamlanmıştır.

Devam eden proje sayısı 450, ihale aşamasında bulunan proje sayısı 65, henüz başlanamayan proje sayısı 41, tasfiye halinde bulunan proje sayısı ise 2’dir. 2024 yılı yatırım projelerinin toplam tutarı 195 milyar 917 milyon TL’dir. 2024 yılında bu projelere tahsis edilen toplam ödenek miktarı ise 25 milyar 425 milyon TL’dir. Dönem sonuna kadar bu ödenekten yapılan toplam harcama 2 milyar 916 milyon TL.

Yılı ödeneğine göre nakdi gerçekleşme oranı %11,47’dir. 2024 yılı yatırım programı kapsamındaki 25 milyar 425 milyon TL’lik yatırım ödeneğinden en yüksek payı %59 ile ulaştırma sektörü yatırımları almıştır. 2024 yılında ulaştırma sektörü yatırımları için 15 milyar 58 milyon TL ödenek tahsis edilmiştir. Ulaştırma sektörünü %25’lik pay ile Diğer Kamu Hizmetleri (DKH) sektörü takip etmektedir.

Diğer Kamu Hizmetleri (DKH) sektörü yatırımları için 2024 yılında 6 milyar 243 milyon TL ödenek tahsis edilmiştir. Yatırım ödeneklerinde %8 paya sahip olan eğitim sektörüne 2024 yılında 2 milyar 57 milyon TL, yaklaşık %4 paya sahip olan enerji sektörüne ise 1 milyar 12 milyon TL ödenek tahsis edilmiştir. Yatırım ödeneklerinden %4’lük pay alan tarım, sağlık, turizm ve madencilik sektörlerine 2024 yılında 1 milyar 55 milyon TL ödenek tahsis edildi.

Şile, Ağva Kandıra duble yol çalışması ile ilgili Vali Yavuz, “İstanbul’u Kandıra’ya bağlıyoruz. İstanbul üzerinden Kandıra’yı bağlıyoruz ki, bizim hafta sonu 55 ila 60 bin arasında araç sezonda Kandıra gidiyor. Turizm sezonunda. Dolayısıyla bu yolda yoğun trafik var. Biz ileriye doğru Kandıra’yı hem tarım hem de turizmin başkenti olarak nitelendiriyoruz. İstanbul’un dibi Kocaeli bölgede mükemmel bir lokasyon. Bunu yapabilmemiz içinde bu yolun bitmesi gerekiyor.

Hem Kandıra İzmit üzeri, Kocaeli İzmit üzeri Kandıra üzeri hem de İstanbul bağlantısını yaparak önümüzdeki süreçte ciddi bir turizm hareketliliği planlıyoruz. 2023 yılı içinde Toplam 2 milyon 300 bin konaklama gerçekleşmiş. Bunun 400 bini yabancı turist. Bu artık Kocaeli’nin bir turizm kenti olduğunun ispatıdır. Bu yol akslarını bizim bağlamamız gerekiyor. O yüzden Kandıra yolunun çabuk bitmesini istiyoruz. Artık Kandıra’nın konuşulacağı konsept istiyoruz. Şimdi özellikle Büyükşehir’in de teleferik çalışması prestijli bir proje. Teleferik bu şehrin turizm anlamında değiştirecek. Orasıda kültür ve turizm için önemli bir ivme kazandıracak.

Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü yardımcısı Arif Yıldız, İzmit Kandıra- Kaynarca yolu, Derince Limanı D-100 TEM otoyolu bağlantısı, Gebze Kavşağı İzmit Yolu otoyol üst yapı iyileştirme çalışmalarından bahsetti. Diğer kurumların yetkilileri, yürütülen çalışmalarla ilgili sunum yaptı. Toplantıya, Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, kaymakamlar, Büyükşehir, ilçe belediye yetkileri katıldı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑