Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Uyuşturucuya karşı muhtarlara çağrı

Vali Seddar Yavuz, valilikte gerçekleştirilen törenle muhtarların gününü kutladı. Uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadelenin önemine değinen Vali Yavuz bu noktada muhtarlarla işbirliği yapmak istediklerini söyledi.

20 Ekim 2021 Saat: 08:36
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.585 kez okunmuştur

Uyuşturucuya karşı muhtarlara çağrı
Uyuşturucuya karşı muhtarlara çağrı

Muhtarlar Günü, Kocaeli Valiliği Akçakoca Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen törenle kutlandı. Vali Seddar Yavuz’un ev sahibi olduğu törene İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Kocaeli Muhtarlar Derneği Başkanı Derya Uluç ve Kocaeli’nin çeşitli mahallelerinde görev yapan muhtarlar katıldı. Törende muhtarlar adına İzmit Tavşantepe Mahalle Muhtarı İbrahim Efe konuşurken, Vali Seddar Yavuz ise özellikle uyuşturucu ile mücadelede iş birliği çağrısında bulundu.

ZOR BİR MÜESSESE
Muhtarlar adına kürsüye çıkan İbrahim Efe, “Muhtarlık 1929 yılından bugüne gelen en köklü kurumlardan biri olup 2015 yılında Cumhurbaşkanımızın 19 Ekim tarihini Muhtarlar Günü olarak ilan etmesiyle bu müesseseye verilen önem daha da ortaya çıkmıştır. Kendisine buradan teşekkür ediyorum. Muhtarlık zor bir müessese. Bütçesi yok, kepçesi yok fakat vatandaşın hizmeti ilk beklediği kurumlardan. Tüm kurum ve kuruluşların il ve ilçe müdürlerine teşekkür ediyorum, bizlere yardımcı olmaya çalışıyorlar. Kovid-19 döneminde sıkıntılar yaşadık, Valimizin koordinatörlüğünde süreci atlatmaya çalıştık. Valimiz vatandaşın sorunları ve bizim sorunlarımızla ilgilendi” ifadelerini kullandı.

ÇOK BÜYÜK ROL ALDINIZ
Törende muhtarlara seslenen Vali Seddar Yavuz ise şu ifadeleri kullandı: “Muhtarlık kurumunun gelişmesi için son dönemde birçok karar alındı. Türkiye Cumhuriyeti’nin bugünlere gelmesinde sizler çok büyük rol aldınız. Alt yapısı tamamen yok edilmiş, köyleri yok olmuş bir ülkeden dünyayla rekabet eden bir ülkeye geldiysek sizlerin emeğini inkar edemeyiz. Sizlerle uzun süredir çalışan biri olarak sıkıntılarınızı iyi biliyoruz ve bunları çözmek için uğraşıyoruz.

ZİHİNSEL BİR DEVRİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Cumhurbaşkanımız ile birlikte zihinsel bir devrim gerçekleştirdi. Bu ülkede ekonomik seviyesi yüksek gruplar ve makamlara sahip insanlar, sorunları çözmek için her zaman vardı. Ama 8 çocuklu bir ailenin tek üniversite okuyan çocuğuysanız ancak sorunları çözebilirsiniz. Kocaeli'ye geldiğimiz günden bugüne ilgilendiğimiz konu arka sokaklar olmuştur. Sadece benim ve eşimin kapılarını çaldığınız ev sayısı bine ulaşmış durumda.

DÜNYAYLA YARIŞIYORUZ
Biz hür ve bağımsız bir ülke olarak yaşamak istiyoruz. Küresel devletlerin emir verdiği bir ülke olmak istemiyoruz. Mazlumun ve mağdurun yanında yer alan, mağdurla mazlumların yüzündeki tebessüm olmak istiyoruz. Biz bilim, sanayi ve teknoloji kentiyiz, Türkiye'nin dünyayla yarışan yüzüyüz. Bu yüzyıl bizim asrımız olacak. Türk medeniyetini bir cümle ile anlat deseler 'Sevgi Medeniyeti' derim. Bu coğrafya bizim coğrafyamız, sevdası Ay-Yıldızlı bayrağı olan herkes safını belli etsin. Aramızdaki görüş farklılıklarını bir yana bırakıp Ay-Yıldızlı bayrağımız etrafında birleşmeliyiz.

150 BİN VATANDAŞIMIZ VAR
Aşılamaya olan direnç az da olsa devam ediyor. Zamana yayılmış olan aşılama bizlere sorun çıkarıyor. Genç kardeşlerimizde vaka sayıları yüksek. Kendileri hastanede yatmıyor belki ama anneleri ve babaları yatıyor olabilir. Birinci aşısını yaptırmış, ikinci aşısını yaptırmamış olan 150 bin vatandaşımız var. Kaymakamlarımız ikna çalışmaları yapıyorlar ki söylemedikleri sözlerle itham ediliyorlar. Bir kaymakamın ve valinin vatandaşın aşı olmasından ne gibi bir çıkarı olabilir? Kamu çalışanının aşı karşıtı propaganda yapmasına izin vermeyiz. Bu, devletle yaptığı sözleşmeye aykırı. Memurlarımıza sesleniyorum. Aşı olmamayı tercih ediyor olabilirsiniz ama ‘olmayın’ propagandası yapılmasını doğru bulmuyoruz.

İŞ BİRLİĞİ YAPMANIZI İSTİYORUM
Muhtarlarımız en güzel şekilde misafir edilmeli, dinlenmelidir. Çünkü iletişimin az olduğu ülkelerin ilerlemesi söz konusu olamaz. Muhtarlarımıza yetkililer olarak işlerin ne zaman yapılabileceğini belirterek durumu anlatmalıyız ki kaynak yoksa ne zaman olacağını söyleyebilmeliyiz. Mahallelerimizde uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadeleye yönelik eylem planlarımız var ve emniyet, jandarma ekiplerimiz çok ciddi mücadele ediyorlar. Mahallelerinizde bizlerle iş birliği yapmanızı istiyoruz. Geleceğin teminatı gençlerimizi zehirlenmesine izin vermeyeceğiz.

KADES UYGULAMASINI İNDİRİN
Kadına yönelik şiddet hükümetimizin önde gelen mücadele alanlarından. Birçok Avrupa ülkesinde bizim verdiğimiz destekler verilmiyor. Uzaklaştırma kararı alıp ayrı bir eve çıkarılan vatandaşlarımıza eşyalarını temin konusunda yardımcı oluyoruz. Şiddet konusunda şuna karar vermeliyiz; Şiddete karışı mıyız, değil miyiz? Şiddete top yekün hayır demeliyiz, çocuklara evde şiddeti yaşatmamalıyız. Terör örgütlerinin eylemlerine ama fakat demeden hayır demeliyiz. KADES uygulaması çok önemli, KADES uygulamasını indirin.

NE YAPTIĞIMIZI ANLATACAĞIZ
Okul çevrelerinde amaçsız dolanan serserilere izin vermedik vermeyeceğiz. Çocuklarımızı kötü yollara çekenlerle mücadele ediyoruz, çocuklarımıza ulaşmalarına engel olmaya çalışıyoruz. Okul aile birlikleri ile birlikte bir araya geleceğiz ve nerede, ne yapıyoruz anlatacağız. Bilgilendirme toplantılarında bunlara yer vereceğiz çünkü vatandaşlarımız ve bazı arkadaşlarımız nerede ne yapıldığını bilmiyorlar.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑