Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Kocaeli

"Ücretsiz taşımacılığı pazartesi gününden itibaren bırakıyoruz"

Bakanlığın minibüsçülere yaklaşık 20 milyon liralık borcunu henüz ödememesi taşımacılık yapan esnafını çileden çıkardı. Minibüsçüler, engelliler, yakınları ve 65 yaş üstü kişilerden yarından itibaren ücret talep edecek

10 Nisan 2016 Saat: 01:49
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.652 kez okunmuştur

"Ücretsiz taşımacılığı pazartesi gününden itibaren bırakıyoruz"
"Ücretsiz taşımacılığı pazartesi gününden itibaren bırakıyoruz"
Bakanlığın minibüsçülere olan yaklaşık 20 milyon liralık borcunu henüz ödememesi taşımacılık esnafını çileden çıkardı. Zor günler geçiren minibüsçüler, engelliler, yakınları ve 65 yaş üstü kişilerden yarından itibaren ücret talep edecek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı tarafından 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz taşınması ile ilgili büyük bir kriz çıkmıştı. Yaşlıların ücretsiz taşınması için bakanlığın minibüsçü esnafına ödeyeceğini belirttiği 750 TL’lik meblağın gelmemesi üzerine ilimizdeki 2 bin 200 esnaf ayağa kalktı.

 

9 BİN TL KİŞİ BAŞI ALACAK

Minibüsçüler, bakanlığın söz verdiği ödemeyi yapmasını bekliyorlar. Bu arada ilimizdeki hat sahiplerinin her birinin yaklaşık 9 bin TL alacağının bulunduğu kaydedildi. Kooperatiflerin toplam alacağı miktar ise 19 milyon 800 bin TL olduğu kaydedildi. Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Mustafa Kurt ile kooperatif başkanları konu hakkında önemli bir karar alarak, “Engelliler ve yakınlarının yanı sıra 65 yaş üstü kişilerin ücretsiz taşımacılığı pazartesi gününden itibaren bırakıyoruz” diye konuşmuştu.

 

ENGELLİ KARTLARINA DÜZENLEME İSTENDİ

Alacaklar ile ilgili yetkililerin adım atmasını bekleyen Oda Başkanı Mustafa Kurt ve kooperatif başkanları birlik binasında bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptılar. Yapılan görüşmelerde ayrıca engellilere verilen kartlar da gündeme geldi ve bu kartların denetimden geçmediği kaydedildi. Devlet tarafından ÖTV alınmaması için yapılan denetimlerin aynı şekilde belediyeler tarafından da yapılması talep ediliyor. Gerçek anlamda engelli olan kişilere kartların verilmesi istenildi.

 

ŞEHİT, GAZİ, POLİS VE BASIN

Yapılan toplantı da pazartesi gününden itibaren şehit, gazi, polis ve basın mensuplarına verilen kartların haricinde hiç kimse ücretsiz taşınmayacak. Bu yönde kooperatif başkanları kesin karar aldı. Bu 4 kalem haricinde araca binecek herkesten ücret talep edilecek. Eğer ücretini ödemek isteyenler araçtan indirilecek.

 

HESAPLARA BLOKE KONULDU

Diğer yandan kooperatif başkanlarının bir tepkisi de Büyükşehir Belediyesi’ne oldu. Belediye tarafından kesilen cezalar sonrasında yetkililer tarafından 11 bankaya talimat verildiği ortaya çıktı. Bu talimat sonrasında esnafın hesaplarına bloke konuldu. Belediye alacaklarını tahsil etmek için Kent Kart’tan gelen ödemelerin aktarıldığı hesaplardan alacaklarını anında tahsil ettiği iddia edildi. Kooperatifler, belediyeden kendi alacağına gösterdiği hassasiyeti esnafın alacakları için de göstermesini istedi. 

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑