Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Siyaset

Türkkan, Kandıra'daki çevre katliamını TBMM gündemine taşıdı

Kandıra’da bulunan Sarısu Çayı’nın kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kirletildiği haberleri üzerine harekete geçen İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan soru önergesi vererek konuyu TBMM gündemine taşıdı.

18 Mayıs 2022 Saat: 17:32
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.299 kez okunmuştur

Türkkan, Kandıradaki çevre katliamını TBMM gündemine taşıdı
Türkkan, Kandıra'daki çevre katliamını TBMM gündemine taşıdı

Kandıra’da bulunan ve pek çok vatandaşın kullandığı Sarısu Çayı’nın kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kirletildiği iddiası Kocaeli basınında yer almış, hatta yetkililer tarafından sudan numune alınmıştı. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, çevre katliamını soru önergesi ile Meclis gündemine taşıdı.

Türkkan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un cevaplaması isteği ile soru önergesi verdi.

Önergede “Kocaeli’nin Kandıra İlçesi’nde yer alan Arıklar Göleti’nden başlayan ve Sarısu mevkiinden denize dökülen Sarısu Çayı iddiaya göre kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kirletildiğini, çay üzerinde köpüklenme görüldüğünü, Karlı, Bozburun, İncecik, Ferizli, Lokmanlı ve Akbal mahallelerinden geçen Sarısu Çayı’ndaki kirliliğin bu mahallelerde hayvancılık ve seracılık yapan üreticiler için ciddi tehlike oluşturduğunu” yazan Türkkan, konu ile ilgili Bakan Kurum’a 4 soru yöneltti.

Türkkan Bakan Kurum’a şu soruları yöneltti:

1-Kocaeli Kandıra’daki Sarısu Çayı’ndan alınan numune sonucu ne zaman belli olacaktır, bu sonuca göre nasıl bir yol izlenecektir?

2-Birçok mahalleden geçen Sarısu Çayı’ndaki kirliliğin bu mahallelerde hayvancılık ve seracılık yapan üreticiler için tehlike oluşturmasına karşı alınmış tedbirler bulunmakta mıdır, bu tedbirler nelerdir?

3-Sarısu Çayı’nın eski haline dönmesi için Bakanlık olarak uygulanması düşünülen çalışmalar bulunmakta mıdır, bu çalışmalar nelerdir?

4-Sarısu Çayı’nın tekrar bu şekilde kirletilmemesi için Bakanlık hangi uygulamaları hayata geçirecek, hangi tedbirleri alacaktır?

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑