Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Sağlık

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Toplantısına Dinç Katıldı

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin 41. Olağan Meclis toplantısı düzenlendi. Toplantıya Sağlık Eski Bakanı M. Kazım Dinç’in eşi resim öğretmeni Nihal Dinç, Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Dr. F. Evren Dinç ile birlikte katılım gösterdi.

6 Haziran 2024 Saat: 11:50
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.135 kez okunmuştur

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Toplantısına Dinç Katıldı
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Toplantısına Dinç Katıldı

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından Bursa’da özel bir otelde 41. Olağan Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıya, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir Sağlık Eski Bakanı Mehmet Kazım Dinç’in eşi resim öğretmeni Nihal Dinç, Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Dr. Fehmi Evren Dinç ve çok sayıda Belediye Meclis Üyesi de katılım gösterdi.

31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra yeniden seçilen ve yeni seçilen Belediye Başkanlarına başarılar dileyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bursa’da kurulan bu birlik 139 Belediye’ye ulaşmış durumda. Bugün Dünya Sağlık Örgütü’nün 30 yılı aşkın bir süre önce başlattığı sağlıklı kentler birliğinin yeni yönetimini belirlemek için buradayız. Seçilecek olan başkanımıza ve yeni yönetimine başarılar diliyorum. Kent ile sağlık arasında çok önemli bağların bulunduğunu hepimiz biliyoruz. Kentlerin sağlığı kavramı, ilk kez 18. yılın sonlarında başlayan, insanların barınma ihtiyaçlarından duyduğu endişe sonucu ortaya çıkmıştır. Halk sağlığı ve şehir planlama uzmanları daha o dönemde çalışmalarını beraber yapmaya karar vermişlerdir. Yaşlısı, genci, zengini, fakiri ayırt etmeksizin toplumun her kesimi için tehdit oluşturmaya başladığında o dönemde yasalar çıkarılmaya başlanmıştır. Kentin planlamasına yönelik kararlara zemin hazırlamıştır” diye konuştu.

“YEŞİL ALANLARIMIZI ARTIRMAK, SU KAYNAKLARINI, SAĞLIKLI BESİNLERE ULAŞIMI KOLAYLAŞTIRMAK ZORUNDAYIZ”

Bozbey, “Tüm politikalarımızda da kentlerimizin ve insanlarımızın sağlığını gözetmek ve geliştirmek zorundayız. Yeşil alanlarımızı artırmak, su kaynaklarını, havamızı, toprağımızı korumak, sağlıklı besinlere ulaşımı kolaylaştırmak zorundayız. Aldığımız her kararın insan sağlığına etkisini düşünmek zorundayız. Sağlıklı kentler hareketi, sağlıkta eşitsizliğe odaklanarak, merkezi yönetim ve yerel yönetimlerin tüm paydaşlarını harekete geçirmeye odaklanmıştır. Kent sağlığını her şeyin önünde tutarak bu çatıda bir araya geliyoruz. Bursa ve Çankaya Belediyelerinin öncülüğünde başlayan süreç ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğinin kurulmasıyla ivme kapanmıştır. 2005 yılında rahmetli Hikmet Şahin’in başkanlığında kurulmuş ve birçok Belediye Başkanı’nın katılımlarıyla oluşturulmuştur” ifadelerini kullandı.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği 45. Olağan Meclis Meclis Toplantısının Divan Başkanlığını Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç yürütüyor. Sağlıklı Kentler Birliği Başkanlığına İzmir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay seçildi.

SAĞLIKLI KENTLER BİRLİĞİ YENİ BAŞKANI CEMİL TUGAY

Sağlıklı Kentler Birliği Başkanlığına seçilen İzmir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Seçimden sonra aldığımız görevlerimizde yürekten başarı diliyorum. Sağlıklı Kentler Birliği çatısı altında sizlerin çalışmalarına katkı vermeyi diliyorum. Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne de katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Amaçları olan bir birlik ve hepimize çok önemli görevler düştüğünü ifade etmek isterim. Her birimiz Türkiye’nin farklı kentlerinden geldik. Bu birliğin amacı kurmuş olduğumuz kentlerde sağlıklı bir yaşam için gerekli olan altyapıyı kurmak ve bu çatı altında ortaya çalışmalar çıkarmak. İnsan sağlığı, toplum sağlığı çatısı altında çok fazla şey konuşabiliriz ama her geçen yıl daha fazla hissettiğimiz iklim krizi her toplumun karşı karşıya kaldığı bir risk. Pek çok belediyemizin sürdürülebilir enerji ve eylem planı olduğunu biliyorum ve deneyimlerimizi de aktarıyoruz. İklim krizinin her şeyin önüne geçtiği günlerin çok yakın olduğunu düşünüyorum. Yaşam şartlarının kaybolma riskinden dolayı iklim krizinin tehdidi altında. Bana verdiğiniz bu onurlu görevde 2 yıl boyunca sizi dayanışma içerisinde olmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑