Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Sağlık

Türkiye’nin konuştuğu isim Kandıra’ya geliyor

Türkiye’nin tanıdığı isim Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, kadınların korkulu rüyası haline gelen meme kanseri konusunda, erken tanı ve tedavi süreciyle ilgili 30 Kasım Pazartesi günü Kandıra’da konfe

27 Kasım 2015 Saat: 10:30
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 6.077 kez okunmuştur

Türkiye’nin konuştuğu isim Kandıra’ya geliyor
Türkiye’nin konuştuğu isim Kandıra’ya geliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi ve Kandıra Belediyesi’nin ortaklaşa düzenleyecekleri “Meme Kanseri ve Erken Tanı ve Tedavi Süreci” konulu konferansa konuşmacı olarak Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan katılacak. Turan Güneş Kültür Merkezi’nde, 30 Kasım 2015 Pazartesi günü saat 10:00’da gerçekleştirilecek “Meme kanserinde erken tanı ve tedavi yaklaşımları” konulu konferansta kamuoyu bilgilendirilecek. Konferans sonrası ise bayanlara yönelik rahim kanseri taraması yapılacak.

ERKEN TANI HAYAT KURTARIR

Tarım, sağlık ve ülke gündemine dair düzenlediği konferanslarla dikkat çeken Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, vatandaşın ulaşamadığı veya eksik kalınan güncel bilgilere ulaşabilmeleri adına bu konferansları düzenlediklerini söyledi. Köken, “Pazartesi konferansımıza sadece ilçemizde değil, tüm Kocaeli’nde yaşayan kadınlarımızı bekliyoruz. Erken tanı hayatı kurtarır sloganın önemini vurgulamak istiyoruz. Meme kanseriyle ilgili son sağlık bilgilerinin verileceği konferansı lütfen kaçırmayın” ifadelerini kullandı.

KANSER TARAMASI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Konferans sonrasında İlçe Toplum Sağlığı Başkanlığı tarafından hijyen kuralları çerçevesinde, özel bir muayene alanı kurulacak. Muayene alanı içerisinde konferans sonrası bayanlara yönelik rahim kanseri taraması yapılacak, akabinde erkek ve bayanlara yönelik kalın bağırsak kanser taraması gerçekleştirilecek. 50-70 yaş arası tüm bayanlar ve erkeler kalın bağırsak kanseri, 30 -65 yaş arası bayanlar rahim kanseri taraması için ücretsiz aile hekimine başvurabilecek.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑