Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Türk Eğitim Sen: Maaşlar eriyecek, yüzde 15’lik dilime sabitlensin

Kocaeli Şube Başkanı Şanlı, kamu çalışanlarının büyük çoğunluğunun nisan veya mayıs ayında bir üst vergi dilimine girmesi nedeniyle maaşlarının eriyeceğini, tüm kamu çalışanlarının yüzde 15’lik vergi dilimine sabitlenmesi gerektiğini söyledi.

2 Ocak 2024 Saat: 04:11
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 308 kez okunmuştur

Türk Eğitim Sen: Maaşlar eriyecek, yüzde 15’lik dilime sabitlensin
Türk Eğitim Sen: Maaşlar eriyecek, yüzde 15’lik dilime sabitlensin

Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Yaşar Şanlı, yayınlanan 2024 gelir vergisi dilimleriyle ilgili açıklamada bulundu. Yeni dilimlerle kamu çalışanlarının büyük bölümünün nisan, mayıs ayıyla üst vergi dilimine gireceğini ve maaşlarının eriyeceğini söyleyen Şanlı, kamuda çalışan insanların yüzde 15’lik dilimde sabitlenmesini istedi.

NİSAN, MAYIS AYINDAN ÜST VERGİ DİLİMİNE GİRECEK
Şanlı açıklanan yeni vergi dilimleriyle ilgili olarak şu açıklamada bulundu: “2024 yılı gelir vergisi dilimleri yayınlandı. Buna göre geliri; 110 bin TL’ye kadarki çalışanlar yüzde 15, 110 bin -230 bin TL arası çalışanlar yüzde 20, 230 bin-870 bin arası çalışanlar ise yüzde 27’lik vergi dilimine dâhil olacak. Kamu çalışanlarının büyük çoğunluğu nisan, mayıs ayıyla bir üst vergi dilimine girecek. Dolayısıyla enflasyonun yanı sıra vergi kesintilerinden ötürü de maaşları erimeye başlamış olacak.

YÜZDE 15 VERGİ DİLİMİNDE SABİTLENMELİDİR
Türkiye Kamu Sen olarak yıllardır çağrıda bulunuyoruz: Vergi vermek, bir vatandaşlık görevidir. Unutulmasın ki, vergide esas olan az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi almaktır. Kamu çalışanları, daha maaşları ceplerine girmeden vergisini düzenli ödeyen kesimdir. Vergi, vatandaşlık görevini aksatmadan ve istismar etmeden yerine getiren kamu çalışanları için bir eziyet olmaktan çıkarılmalı, tüm kamu çalışanları yüzde 15’lik vergi dilimine sabitlenmelidir.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑