Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Sağlık

Turizm alanına dökülen atık Kandıra’yı koku içerisinde bıraktı

Kandıra Sarısu mevkiinde milli parklara ait bir alana Kocaeli bölgesinden ağır koku içerikli bir madde döktüğü iddiası Kandıra’yı ayağa kaldırdı. Dökülen atık tahlil için laboratuara gönderildi.

30 Ocak 2014 Saat: 19:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 13.591 kez okunmuştur

Turizm alanına dökülen atık Kandıra’yı koku içerisinde bıraktı
Turizm alanına dökülen atık Kandıra’yı koku içerisinde bıraktı
Sarısu mevkiine Kocaeli bölgesinden kimyasal atık döküldüğü iddiası tüm siyasi ve idarecileri harekete geçirdi. Kandıra İlçe Jandarma Komutanlığı, çevre sağlık ekipleri, Kandıra Belediye Zabıtaları ve siyasi partiler olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Dökülen atıktan numune alan çevre sağlık ekipleri, atığın kimyasal olup olmadığını tahlil sonrasında ortaya çıkacağını belirtti.
AĞIR KOKU KÖYLÜLERİ KORKUTTU Sarısu bölgesine dökülen bu atık, çevre köylere kadar yayılan ağır kokusuyla kendisini hissettirmeye başladı. Bunun üzerine köylüler yetkilileri arayarak durumla ilgili bilgi verdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri olayla ilgili derin çaplı araştırmalar başlattı. Sarısu-Kerpe yolu üzerinde bulunan Kayakaya altı mevkiinde dere yatağının hemen kenarında açılan dev gibi bir çukura dökülen atığın Kocaeli’nden getirildiği iddia edildi.Ağır kokusuyla çevreyi rahatsız eden bu atık, siyasi ve idarecilerin büyük tepkilerine neden oldu.
ŞAKACI, YETKİLİERİ GÖREVE ÇAĞIRDI MHP Kandıra Belediye Başkan adayı Ahmet Şakacı, bu olaya şu sözlerle tepki gösterdi; “Kandıra pırıl pırıl bir ilçe. İlimizin kilometrelerce uzak bölgelerinden bizim Kandıra’mızı kirletmek için bu tür atıkları ilçemize taşımaları halkımızı ve bizleri çok rahatsız etmiştir. Kocaeli’nde hiç mi döküm sahası yok. Niye Kandıra? Turizm diyoruz, Kandıra’nın gelişmesini istediğimizi her fırsatta söylüyoruz. Kocaeli’nin diğer ilçe belediyelerinin atıklarını ve çöplerini dökerek mi Kandıra’yı geliştireceksiniz. Kandıra’yı kimse sahipsiz sanmasın. Biz MHP olarak bu işin takipçisi olacağız. Kandıra’yı kimsenin kirletmesine müsaade etmeyeceğiz. Biz Kandıra sevdalısıyız. Milli parklar ve çevre sağlıkçılarını göreve davet ediyoruz. Bu aşırı kokunun kimyasal atık olabileceği, çevreye ve canlılara zarar vereceğinden bir an önce rica ve talep ediyoruz.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑