Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

THK’dan “Kurban Derisi” için çağrı

Türk Hava Kurumu Kandıra Şube Başkanı Vural Çevik, THK’nın her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban derisi bağışlarını kabul ettiğini hatırlatarak vatandaşlara kuruma bağış yapmaları çağrısında bulundu.

20 Temmuz 2021 Saat: 02:06
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 971 kez okunmuştur

THK’dan “Kurban Derisi” için çağrı
THK’dan “Kurban Derisi” için çağrı

Türk Hava Kurumu Kandıra Şubesi, her Kurban Bayramı’nda olduğu gibi bu yıl da 20-23 Temmuz tarihleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramı’nda kurban derisi toplayacak. Oluşturdukları ekiple mahalleleri ve kurban kesim noktalarını gezerek derileri toplayacak olan THK Kandıra Şubesi, son hazırlıklarını tamamlıyor.

96 YILLIK TECRÜBE
Vatandaşları makbuzsuz deri toplayan kişilere karşı uyaran Kurum Başkanı Vural Çevik, THK’nın yasal toplama hakkının olduğunu ve 96 yıllık tecrübesine dikkat çekerek, “Şube olarak her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da makbuz karşılığında kurban derilerini toplayacağız. Kurban kesen vatandaşlarımız derilerinin nereye gittiği konusunda gönlünün rahat olmasını istiyorsa bağışlarını Türk Hava Kurumu’na yapmalı. Vatandaşlarımızdan derilerini makbuz karşılığı vermelerini istiyoruz. Çünkü insanlarımız iyi niyetli veriyor belki fakat makbuzsuz deri toplayanların ne yaptıkları belli değil” dedi.

BİRÇOK DERİ ZİYAN OLUYOR
Öte yandan kurban derisinin ziyan olmaması için mutlaka kesildiği gün verilmesi gerektiğini kaydeden Çevik, “Kurban kesen vatandaşlarımız mutlaka kestiği gün deriyi vermeli. Ertesi güne kaldığı zaman tuzlama yapılmadığı için deri bozuluyor. Yani derinin gerçekten değerlendirilmesini istiyorsa vatandaş aynı gün vermeli. Deri kurban kadar dikkat edilmesi gereken bir parça. Bu sebeple birçok deri ziyan oluyor” ifadelerini kullandı.

MAHALLELERDE GEZİCİ SERVİS
Kandıra merkez ve mahallelerde gezici servislerinin mevcut olduğunu kaydeden Çevik, deri bağışlamak isteyenlerin 551 33 64 nolu telefondan şubeye ulaşabileceklerini söyledi. Sözlerini sürdüren Çevik, “Kandıra Belediyemiz faaliyetlerimizde bizlerden desteklerini esirgemiyor. Başkanımız Adnan Turan’a yönetim kurulu adına teşekkürlerimizi iletiyoruz. Vatandaşlarımıza iyi bayramlar diliyor, desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑