Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Adliye

Telefon dolandırıcılarının elinden güvenlik kurtardı

Kandıra sakinlerinden Ş.D. isimli bir vatandaş, polis olduğunu söyleyerek kendisini kandıran telefon dolandırıcılarının elinden, bankanın güvenlik görevlisi sayesinde kurtuldu.

29 Mayıs 2014 Saat: 15:33
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 11.578 kez okunmuştur

Telefon dolandırıcılarının elinden güvenlik kurtardı
Telefon dolandırıcılarının elinden güvenlik kurtardı
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün telefon dolandırıcılarına yönelik halkı sık sık uyarmasına rağmen, mağdur olan vatandaşların sayısı azalmıyor. Telefonla arayarak kendilerini polis olarak tanıtıp vatandaşların banka bilgilerini almaya çalışan dolandırıcılar, Kandıra’da Ş.D. isimli bir vatandaşı da az kalsın mağdur ediyordu. GÜVENLİK KURTARDI Elindeki telefonla dolandırıcıyla görüşerek Denizbank Kandıra Şubesi’ne gelen Ş.D. banka hesabındaki 11 bin lirayı çekmek üzereyken, bankada çalışan güvenlik görevlisi Ertürk Özdemir tarafından engellendi. Polisle konuştuğunu fark edince dolandırıcı olduğunu anlayan Özdemir, Ş.D’nin elindeki telefonu alarak duruma müdahale etti. Güvenlik görevlisi Ertürk Özdemir, büyük dikkati nedeniyle Ş.D’yi dolandırılmaktan son anda kurtardı.
KİMLİĞİNİ KAYBETTİN Mİ? Olayın şokunu atlatamayan Ş.D. güvenlik görevlisi ile bir süre tartıştıktan sonra durumu kabullendi ve dolandırmaktan son anda kurtardığı Ertürk Özdemir’e teşekkür etti. Ş.D. başından geçen olayı şu şekilde anlattı; “Beni aradı, nüfus kağıdını veya ehliyetini kaybettin mi, diye sordu. Bende evet kaybettim, dedim. Asayiş bürosundan olduğunu söyledi ve Vakıfbank şubesinden senin adına para çekilmiş, bizde o dolandırıcıları arayacağız. Sen ne kadar kredi kartın varsa al polis karakoluna gel, dedi. Polis karakoluna geldim ve nerdesin diye onu aradım. Dalca Köyü’nde olduğunu, birazdan geleceğini, benim karakolun önünden uzaklaşmam gerektiğini söyledi. 11 BİN LİRASINI KURTARDI Sonra bankaya ne kadar uzaksın diye sordu. Bende çok yakınım dedim. O da bana ‘tamam o zaman bankaya git, kartını gir, şifreni söyle para çek’ dedi. Önce 50 lira çektim az dedi, 500 lira çektim az dedi. Sonra hesaptaki tüm parayı istedi. O anda güvenlik görevlisi şüphelenip telefonu elimden aldı. O sırada güvenlik görevlisinin benim hareketlerimden şüphelenip konuşmalarıma kulak misafiri olması 11 bin liramı kurtardı. Ben bir anlık korkum ve telaşım yüzünden onca emek harcayarak biriktirdiğim para çöpe gidecekti. Herkes dikkatli olsun.”
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑