Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

TEİAŞ’tan Kandıra’ya dev trafo merkezi

Kısa adı TEİAŞ olan Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi, Kandıra’ya 75 milyon lira değerinde devasa bir trafo merkezi inşa ediyor

22 Mart 2024 Saat: 08:59
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.149 kez okunmuştur

TEİAŞ’tan Kandıra’ya dev trafo merkezi
TEİAŞ’tan Kandıra’ya dev trafo merkezi

Trafo merkezinin adresi Kandıra Gıda OSB’nin de bulunduğu Goncaaydın köyünün yanından geçen Ağva-Şile Yolu üzeri. “İTM 423 Ref. 154kV Kandıra OSB Trafo Merkezi Yapım İşi” adıyla yapımına başlanan çalışmanın sözleşme bedeli 75 milyon 294 bin lira. İhalenin yüklenicisi ise Albayrak Doğa Elektrik İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ.

BİTMESİ GEREKİYORDU ANCAK
2022 yılının son günlerinde sözleşmesi imzalanan, normal şartlar altında bugün bitmesi gereken çalışma, 6 Şubat 2023 depremi nedeniyle durdurulmuş, proje ekipleri de deprem bölgesine gönderilmişti. Geçtiğimiz aylarda yeniden başlayan çalışmanın önümüzdeki yıl tamamlanması bekleniyor.

KALAN YARISI İSE
100 MW gücüne sahip trafo merkezinin elektriğini, İZAYDAŞ’ın hemen arkasındaki hattan havai hatlarla alacağı ifade ediliyor. Yaklaşık 50 MW’nin Gıda OSB fabrikaları için, kalan kısmının ise önümüzdeki yıllarda yapım çalışmaları başlayacak olan Ankara-İstanbul arası Yüksek Hızlı Tren çalışmasına hazırlık olacağı ifade ediliyor.

ELEKTRİKSİZ KALMAYACAKLAR
Kandıra Gıda OSB Bölge Müdürlüğü, trafo merkezi inşaatının gecikmesi nedeniyle geçtiğimiz aylarda elektrik hattı ihalesine çıkmıştı. Mayıs ayında çalışmaya başlaması beklenen Melih Şahinöz’e ait Nesos fabrikası elektriğini bu hattan kullanacak. Trafo merkezi çalışmaya başladıktan sonra tüm fabrikalar elektriğini bu merkezden alacak.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑