Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Tarihi eserlerin bulunduğu Kandıra'da o bölge “Sit alanı” ilan edildi!

Kandıra’da bazı tarihi eserlerin bulunduğu Akçaova Mahallesi Tekketepe mevkiinde yapılan çalışmalarda, birinci derece sit alanı ilan edildi.

15 Aralık 2023 Saat: 01:56
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.468 kez okunmuştur

Tarihi eserlerin bulunduğu Kandırada o bölge “Sit alanı” ilan edildi!
Tarihi eserlerin bulunduğu Kandıra'da o bölge “Sit alanı” ilan edildi!

Kandıra Akçaova Mahallesi Tekketepe mevkiinde yapılan çalışmalarda tarihi lahit kapağı bulunmuştu. Yapılan incelemelerin ardından, Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, tarih eserlerin bulunduğu alan ile ilgili birinci derece sit alanı ilan edilmesine kadar verdi.

Alınan karar göre alanın, korumaya yönelik bilimsel çalışmalar dışında aynen korunacak sit alanları olarak belirlenmesine, bu alanda kesinlikle hiçbir yapılaşmaya izin verilmemesine, imar planlarında aynen korunacak sit alanı olarak belirlenmesine, bilimsel amaçlı kazıların dışında hiçbir kazı yapılamayacağına, 1. Derece Arkeolojik Sit Sınırları içinde resmi ve özel kuruluşlarca zorunlu durumlarda yapılacak alt yapı uygulamaları için müze müdürlüğünün ve varsa kazı başkanının görüşüyle konunun Kocaeli KVKBK’nda değerlendirilebileceğine; yeni tarımsal alanların açılmamasına, yalnızca sınırlı mevsimlik tarımsal faaliyetlerin devam edebileceğine karar verildi.

Bunun yanında, taş, toprak, kum vb. alınmamasına, kireç, taş, tuğla, mermer, kum, maden vb. ocakların açılmamasına; toprak, cüruf, çöp, sanayi atığı ve benzeri malzeme dökülmemesine, Kocaeli KVKBK’ndan izin almak koşuluyla birleştirme (tevhit) ve ayırma (ifraz) yapılabileceğine, söz konusu alanda can ve mal güvenliği açısından her türlü emniyet tedbirinin ilgili idarelerce alınmasına, karar verildi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑