Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Genel

Tarhan: OSB’lerin sorunları araştırılsın

CHP Milletvekili Tahsin Tarhan, Organize Sanayi Bölgeleri’nin sorunları ve bu sorunların çözümü için TBMM Başkanlığı’na bir meclis araştırma önergesi verdi

1 Mart 2016 Saat: 14:13
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.195 kez okunmuştur

Tarhan: OSB’lerin sorunları araştırılsın
Tarhan: OSB’lerin sorunları araştırılsın

CHP Milletvekili Tahsin Tarhan, sanayileşme, kentleşme, çevrenin korunması, istihdam olanakları açısından önemli olduğunu belirttiği Organize Sanayi Bölgeleri’nin sorunları ve bu sorunların çözümü için TBMM Başkanlığına bir meclis araştırma önergesi verdi. Şimdiye kadar OSB’lerin doğru bir şekilde mercek altına alınmadığını belirten Tarhan; sürdürülebilir kalkınma ve sanayileşmenin organize sanayi bölgelerinin doğru yapılandırılması ile mümkün olduğunu belirtti.

YENİ OSB’LER

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na verilen önergede, Organize Sanayi Bölgeleri’nin sayısının 300’e yaklaştığı belirtilerek, doluluk oranları ile ekonomik, sosyal, bölgesel ve çevresel faktörlere ilişkin analizler yapılmaksızın yeni organize sanayi bölgelerinin işlevli ve verimli olmayacağına dikkat çekildi.

DOĞRU TEŞVİK

Milletvekili Tahsin Tarhan, TBMM Başkanlığı’na sunduğu meclis araştırma önergesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Organize Sanayi Bölgeleri’ni önemsiyoruz. Organize Sanayi Bölgeleri, sağlıklı bir çevre, düzgün kentleşme ve istihdam olanakları açısından önem arz ediyor. Ama bu her yere organize sanayi bölgesi oluşturulsun demek değil. Zaten yeni organize sanayi bölgeleri oluşturulurken dikkat edilecek kriterler doğru tespit edilirse bu; işsizliğin çözümlenmesine katkı sunacağı gibi sağlıklı ve temiz bir çevrede, düzgün yapılaşmış kentlerin oluşumuna da  katkı sunacaktır.

YÜKLER HAFİFLETİLMELİ

Bütün bunlar hep birlikte değerlendirilerek, tarafların birlikte çözüm yollarını belirleyeceği konular. Bu nedenle bürokratların masa başında hazırladığı teşvik paketleri sorunun çözümünü sağlayamaz. İşletmelerin kamu alımları ile desteklenmesi, ağır vergi yüklerinin hafifletilmesi gibi önlemlerin alınması gerekiyor. Ancak bu sayede sürdürülebilir bir kalkınma ve üretimin önünü açmış oluruz. Tam da bu nedenle konunun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde oluşturulacak bir meclis araştırma komisyonu aracılığı ile detaylı olarak incelenmesinin bizi daha doğru çözümlere ulaştırabileceğini düşünüyorum” dedi.

KENTLER NEFES ALMALI

Son yıllarda yeşil alanların talan edildiği, hatta sözde sanayileşme uğruna tarım alanlarının yok edildiği bir sürecin yaşandığına dikkat çekilen önergede, organize sanayi bölgeleri teşvik edilerek, tarım alanlarının korunması gerektiği ve bu sayede kentlerin nefes almasının sağlanacağına dikkat çekildi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑