Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Siyaset

Tahsin Tarhan Kılıçdaroğlu'nun listesinde

CHP 37. Olağan Genel Kurultayı Ankara'da gerçekleşti. Kocaeli'den Parti Meclis Üyeliği için katılacak isimler belli oldu.

26 Temmuz 2020 Saat: 14:26
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.339 kez okunmuştur

Tahsin Tarhan Kılıçdaroğlu'nun listesinde
Tahsin Tarhan Kılıçdaroğlu'nun listesinde

CHP’nin 37. Olağan Kurultayı Ankara Bilkent Odeon Gösteri ve Kültür Merkezi’nde “İktidar kurultayı” başlığı altında gerçekleştirildi. CHP Genel Başkanlığı için, Kemal Kılıçdaroğlu dışında 3 isim daha aday oldu. İlhan Cihaner, Aytuğ Atıcı ve Prof. Dr. Tolga Yarman, başkanlık için yeterli imzaya ulaşamayınca Kemal Kılıçdaroğlu yeniden başkan seçildi.

Parti Meclisi için 75 kişilik anahtar liste oluşturulacağı ifade edilirken, kurultay delegelerinin bu 75 kişi içinden 52 kişi belirleyeceği dile getirildi. CHP tüzüğünde yapılan son değişiklikle, PM adayı olmak isteyenlerin en az 10 delegenin imzasını alması gerekiyor. Diğer yandan Kocaeli'den kimlerin listeye gireceği merak konusuydu. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun çıkaracağı anahtar liste de ise Kocaeli'den üç isim aday olurken Tahsin Tarhan listeye girdi.

KOCAELİ'DEN 3 İSİM
CHP’den milletvekili aday adayı olan Doç. Dr. Ehlinaz Torun, İlçe eski sekreteri Dilek Tat, Prof. Dr. Muhip Kanko gibi isimlerin adaylığı konuşulurken ibre Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’dan yanaydı, Milletvekili Tahsin Tarhan, Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesine girmeyi başardı. PM için Tarhan’ın seçilme şansının yüksek olduğu dile getiriliyor.

ESKİ İL BAŞKANI LİSTEDE YOK
Diğer yandan Kocaeli’nin bir başka beklentisi, İl eski Başkanı Cengiz Sarıbay’ın Yüksek Disiplin Kuruluna girmesiydi. Fakat Sarıbay’ın Kılıçdaroğlu tarafından hazırlanan listeye girmediği öğrenildi.

''TARHAN'I İSTİYORUZ''
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğü ifade edilen İl Başkanı Harun Yıldızlı'nın, ''Kocaeli olarak Tarhan'ı istiyoruz.'' dediği öğrenildi. Tarhan'ın listede yer alması, Kocaeli'nin başarısı olarak değerlendirilirken, Kılıçdaroğlu’nun PM için özellikle CHP’nin milletvekili çıkarmadığı yerlerden isimler belirlemesi bekleniyor. Diğer yandan Yıldızlı ve Kocaeli örgütlerinin yaklaşık 20 ille birlikte hareket ettikleri ve destekledikleri isimlerin bir adım önde oldukları ifade edildi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑